x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reţete dictate de fantome şi-o carte de bucate a celebrităţilor moarte

0
Autor: Simona Lazar 01 Noi 2011 - 06:09
Reţete dictate de fantome şi-o carte de bucate a celebrităţilor moarte

La ora la care scriu aceste randuri, mai e undeva un colt de planeta unde noaptea de Halloween inca nu s-a sfarsit; o fantoma sau un “mort-viu' mai dicteaza, inca, o reteta de biscuiti spritati cu ciocolata pentru o nepoata careia i s-a facut dor de dulciurile bunicii. Veti fi crezand poate ca aiurez, ca m-o fi atins vreun blestem ciudat, insa tot ce cititi acum e perfect plauzibil.

In bucatarie, pe urmele vedetelor de la Hollywood

Noaptea asta, un foarte indragit realizator de emisiuni radio, ascultate in Statele Unite ale Americii si-n Canada, deopotriva, Frank DeCaro a lansat in direct, “pe unde', “Cartea de bucate a celebritatilor moarte' (“Dead Celebrity Cookbook'. De ce a ales noaptea de Halloween pentru lansare e lesne de inteles. Iar ce se afla intre copertile cartii veti afla citind mai departe. Toate vedetele din Era de Aur a Hollywoodului, cu retetele si anecdotica lor, si-au dat intalnire pentru un festin pantagruelic. Castigatoarele statuetei Oscar Elizabeth Taylor si Katharine Hepburn, comicii Lucille Ball si John Ritter, Liberace, Frank Sinatra s.a. DeCaro povestea ca-ntr-o alta noapte de Halloween, in 1975, pe cand era elev la un colegiu din New Jersey, a organizat o petrecere foarte reusita, la care toti trebuiau sa vina costumati in vedeta preferata. Vedeta trebuia sa fi fost “oale si ulcele' de ceva vreme. Asta era regula noptii. “A fost una dintre cele mai reusite petreceri pe care le-am dat vreodata', a povestit el, spunand ca probabil atunci au incoltit semintele cartii de acum. DeCaro a fost mereu interesat de ce au lasat in urma lor marii artisti ai Americii (cand au plecat pe lumea ailalta), asa ca s-a apucat sa colectioneze reviste, ziare, almanahuri vechi, carti, monografii si nu numai. (Ma intreb daca in bogata lui colectie s-o fi afland si “The Hollywood Vegetarian Cookbook' a Franciei Ruppen, pe care o am si eu in biblioteca mea – daca nu, promit sa i-o imprumut la nevoie).

Cert este ca, gurmand desavarsit cum se afla, De Caro a incercat - impreuna cu sotul lui, Jim Colucci (cei doi fac parte din comunitatea americana de gay, lesbiene si trasnsexuali si sunt casatoriti, dupa legile de-acasa de la ei, din vara acestui an) - in propria-i bucatarie toate retetele pe care le-a aflat, atribuite vedetelor. “Nu sunt sigur ca toti au creat retetele despre care se crede ca le apartin. Unii dintre ei doar au lasat sa li se alature numele unui fel de mancare', spunea in toiul noptii de Halloween Frank DeCaro. “Dar acum, pas de-i mai intreaba daca reteta e a lor de-adevaratelea sau nu', zice el prevalandu-se de faptul ca celebritatile cu pricina sunt moarte. Toate.

Fantomele celor dragi si retetele lor preferate

Eu i-as sugera sa nu dispere si sa si-o ia ca aliat intr-o astfel de intreprindere pe Mary Ann Winkowski, cunoscut “investigator paranormal', a carei existenta, de altfel, a inspirat si un film de televiziune, realizat de CBS, “The Ghost Whisperer'.

Winkowski este un cunoscut vanator de fantome. Ea tine sa precizeze adeseori ca nu este un “medium' clasic, nu intra in contact cu spiritele care au plecat deja in gradinile Paradisului (ori in focurile Gheenei), ci poate vorbi doar cu acelea care inca mai bantuie pe pamant. Adica... cu fantomele (ori cu cei aflati in Purgatoriu, in asteptarea “autobuzului' care sa-i duca la destinatia finala). De obicei ii ajuta pe oameni sa vorbeasca cu cei dragi, care au murit de curand. Nu gasesti butonii de argint ai bunicului, testamentul sotului sau reteta mamei tale? O chemi pe Mary Ann. Cat nu e prea tarziu...

Interesant e ca din mai multe astfel de intalniri paranormale, Mary Ann Winkowski a reusit sa afle retete cat pentru o carte de bucate. “Mai mult de o suta de retete', scrie ea pe coperta cartii “Beyound Delicious. The Ghost Whisperer's Cookbook. More than 100 recipes from the Dearly Departed'. Si mai interesant este ca Mary Ann afirma ca nu intotdeauna ea a cerut retetele fantomelor, ci fantomele au venit la ea, cerandu-i sa le noteze. “Probabil ca nu puteau pleca de pe pamant si ramaneau sa bantuie printre noi pentru ca mai aveau ceva retete de impartasit', crede ea. N-a intrebat-o insa nimeni daca stie cumva ce s-a mai intamplat cu fantomele alea dupa ce i-au dat retetele. Si-or fi gasit linistea? Or fi ajuns in Rai?

Friptura de miel a lui Frank Sinatra

Dar sa ne intoarcem la cartea lui Frank DeCaro, sa o frunzarim si sa alegem o reteta din ea. Ce-ati zice de “Frank Sinatra's Barbecued Lamb'?

Piciorul de miel se va folosi cu tot cu os (e de preferat partea de sus, cu tot cu sold). Prepari o marinada dintr-o cana de ulei de masline, opt linguri de otet de vin, doi catei de ustuoi, o lingurita de sare. Torni marinada intr-o tava adanca, pui piciorul de miel cu pielea in sus si il ungi cu o jumatate de cana de mustar. Il lasi asa la marinat toata noaptea. A doua zi, pui piciorul de miel pe grillul fierbinte, cu partea unsa cu mustar in jos. Cand se rumeneste, il intorci pe partea cealalta. Ar trebui sa stea pe grill cam o ora, oricum, nu mai putin de 45 de minute. Pentru servire, se taie in felii foarte sutiri.

Citeşte mai multe despre:   fantome,   Hollywood,   carte de bucate,   celebritati,   frank decaro

 



Mai multe titluri din categorie

(P) Supliment nutritiv impotriva naparlirii excesive la caini si pisici, SHED-X

(P)  Supliment nutritiv impotriva naparlirii excesive la caini si pisici, SHED-X
Shed-X este un supliment 100% natural, cu actiune completa si garantata in scopul combaterii naparlirii excesive in maxim 3-6 saptamani. Este formulat stiintific de catre Doctori in Nutritia Animalelor pentru a respecta...

Bella, fetița care a uimit întreaga planetă cu abilitățile sale, urcă pe scena Next Star

Bella, fetița care a uimit întreaga planetă cu abilitățile sale, urcă pe scena Next Star
Galerie Foto La doar șapte ani, Bella Devyatkina vorbește opt limbi străine și va face o demonstrație sâmbătă, de la ora 20.00, la Antena 1, într-o nouă ediție Next Star....

Cum se organizează o înmormântare în Bucuresti

Cum se organizează o înmormântare în Bucuresti
Momentul trecerii în neființă a unei persoane dragi este greu, de multe ori chiar traumatizant. Nimic nu poate alina definitiv durerea resimțită, însă există câteva lucruri care te pot ajuta să treci mai ușor...

Turismul balnear ne reface după pandemie

Turismul balnear ne reface după pandemie
După foarte mult timp de sedentarism și izolare, revenirea la tratamentele balneare este benefică atât pentru refacerea sistemului nostru imunitar, cât și pentru economie. Putem arde calorii și ne putem reface, du...

Intact Media GroupHealth Foru​​​​​​​m - Impactul abonamentelor medicale în sănătate și economie

Intact Media GroupHealth Foru​​​​​​​m - Impactul abonamentelor medicale în sănătate și economie
Galerie Foto Mai bine să previi decât să repari, iar apoi să ajungi să cheltui sume enorme, și nu de puține ori cu efecte minime. Un principiu simplu, pe care România nu îl aplică în niciun sector al economiei, iar...

Super Neatza cu Răzvan şi Dani, record de audienţă în acest sezon

Super Neatza cu Răzvan şi Dani, record de audienţă în acest sezon
Cea mai nouă ediţie Super Neatza cu Răzvan şi Dani, difuzată miercuri, 9 iunie, la Antena 1 s-a impus ca lider detaşat de audienţă, la nivelul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, cu...

Cursele charter Arad - Antalya vor avea loc de trei ori pe săptămână

Cursele charter Arad - Antalya vor avea loc de trei ori pe săptămână
Vicepreședintele Consiliului Județean Arad anunță startul zborurilor directe Arad - Antalya. Acestea au loc de trei ori pe săptămână. Cursele se vor opera până la sfârșitul lunii...

Cine va realiza celebrul calendar Pirelli din 2021

Cine va realiza celebrul calendar Pirelli din 2021
Cântărețul canadian Bryan Adams, care a fotografiat personaje renumite, printre care Amy Winehouse, John Boyega și Regina Elisabeta a II-a, va realiza cea mai recentă ediție a calendarului Pirelli, conform...

Cele mai bune cărți despre spiritualitate pentru a-ți hrăni sufletul

Cele mai bune cărți despre spiritualitate pentru a-ți hrăni sufletul
A găsi inspirația pentru a ne îmbogăți sufletul și a ne echilibra emoțiile pare a fi o călătorie nesfârșită, mai ales în timpul pandemiei. La urmă urmei, 2020 și 2021 reprezintă doi ani...

Ioana Abur şi Ioana Blaj complică acţiunea la finalul acestui sezon Adela

Ioana Abur şi Ioana Blaj complică acţiunea la finalul acestui sezon Adela
Galerie Foto Doar 3 săptămâni îi mai despart pe telespectatori de finalul primului sezon Adela, serial difuzat în fiecare joi, de la 20:30, la Antena 1, iar noi personaje-cheie îşi vor face apariţia pentru a complica şi mai...

Patrizia Paglieri:  “O zi în Asia Express e cât un an la București!”

Patrizia Paglieri:  “O zi în Asia Express e cât un an la București!”
Galerie Foto Patrizia Paglieri și fiul ei, Franci, au plecat pe Drumul Împăraților cu gândul de a învăța o lecție de viață, lucru care s-a și întâmplat. Cursa din Asia Express le-a adus surprize după surprize și...

Chef Scărlătescu și echipa mov, o nouă victorie în minoritate numerică

Chef Scărlătescu și echipa mov, o nouă victorie în minoritate numerică
Galerie Foto Seara de luni a adus la Chefi la cuțite o mult așteptată victorie pentru echipa mov, condusă de chef Cătălin Scărlătescu, ce a câștigat detașat confruntarea pe echipe în ciuda faptului că se...

Chefi la cuțite și Tazz by eMag le aduc telespectatorilor meniurile din finală

Chefi la cuțite și Tazz by eMag le aduc telespectatorilor meniurile din finală
Galerie Foto Finala sezonului 9 „Chefi la cuțite” vine cu o premieră în rândul show-urilor culinare din România. Pentru prima dată, telespectatorii Antena 1 pot câștiga cele trei meniuri complete din...

Chef Scărlătescu, demoralizat de înfrângeri: ”E posibil să nu ajung în finală”

Chef Scărlătescu, demoralizat de înfrângeri:  ”E posibil să nu ajung în finală”
Galerie Foto Competiția celui mai iubit show culinar devine din ce în ce mai grea, iar cea mai lungă perioadă de confruntări pe echipe de până acum își va pune amprenta asupra energiei din bucătăria Chefi la cuțite....
Serviciul de email marketing furnizat de