Ingrediente:
ficăţei de pasăre, pipote, spatele, aripile, inima, gâtul de pasăre
2 cepe
1 ardei gras
2 morcovi
3 roşii decojite
leuştean verde
1 pahar smântână
1 ou
sare
Preparare: Măruntaiele şi tacâmurile se pun să fiarbă într-o oală adâncă împreună cu 4 l de apă rece. Se ia spuma când dă în clocot, se adaugă zarzavatul tăiat fideluţă atunci când carnea s-a înmuiat uşor şi se sărează după gust. Când toate au fiert, se pun roşiile tocate, 1 litru de borş şi se lasă să clocotească timp de câteva minute. Se adaugă leuşteanul tocat mărunt.
Se trage de pe foc şi se lasă să se răcească 15 minute. Se drege cu un ou bătut cu smântână.
Borş de sfeclă
Ingrediente:
1 kg carne cu oase
1 sfeclă roşie
1/2 ţelină
1 morcov
2 cepe
1/2 praz
sare
leuştean sau cimbru
smântână
Preparare: Carnea se taie bucăţi potrivit de mari, cu tot cu os şi se pune la fiert cu apă rece cât să o acopere.
Se adună spuma, se mai fierbe până când carnea s-a înmuiat, apoi se adaugă zarzavatul tăiat fideluţă împreună cu legumele tocate.
Se fierbe în continuare, se sărează şi se adaugă 1 litru de borş, când zarzavatul este fiert. Se mai dau într-un clocot, se parfumează cu leuştean verde tocat şi se drege cu smântână. Aceasta se poate adăuga şi separat, în farfurie.
Citește pe Antena3.ro