x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţete - Două ciorbe româneşti, ieftine şi gustoase

Reţete - Două ciorbe româneşti, ieftine şi gustoase

26 Ian 2016   •   11:49
Reţete - Două ciorbe româneşti, ieftine şi gustoase
Borş din măruntaie de pui

 

Ingrediente:

ficăţei de pasăre, pipote, spatele, aripile, inima, gâtul de pasăre

2 cepe

1 ardei gras

2 morcovi

3 roşii decojite

leuştean verde

1 pahar smântână

1 ou

sare

 

 

Preparare: Măruntaiele şi tacâmurile se pun să fiarbă într-o oală adâncă împreună cu 4 l de apă rece. Se ia spuma când dă în clocot, se adaugă zarzavatul tăiat fideluţă atunci când carnea s-a înmuiat uşor şi se sărează după gust. Când toate au fiert, se pun roşiile tocate, 1 litru de borş şi se lasă să clocotească timp de câteva minute. Se adaugă leuşteanul tocat mărunt.

Se trage de pe foc şi se lasă să se răcească 15 minute. Se drege cu un ou bătut cu smântână.

 

Borş de sfeclă

 

Ingrediente:

1 kg carne cu oase

1 sfeclă roşie

1/2 ţelină

1 morcov

2 cepe

1/2 praz

sare

leuştean sau cimbru

smântână

 

Preparare: Carnea se taie bucăţi potrivit de mari, cu tot cu os şi se pune la fiert cu apă rece cât să o acopere.

Se adună spuma, se mai fierbe până când carnea s-a înmuiat, apoi se adaugă zarzavatul tăiat fideluţă împreună cu legumele tocate.

Se fierbe în continuare, se sărează şi se adaugă 1 litru de borş, când zarzavatul este fiert. Se mai dau într-un clocot, se parfumează cu leuştean verde tocat şi se drege cu smântână. Aceasta se poate adăuga şi separat, în farfurie.

×
Subiecte în articol: reţele