19 IANUARIE 2005
PREPARATE DIN CARNE
CIORBA DE BURTA
INGREDIENTE:
2 kg burta
1 kg oase porc
zarzavat
o ceapa
doua galbenusuri
doua linguri otet
sare
Burta se spala in mai multe ape reci. Se curata, dupa care se taie in felii mari si se pune la fiert. Se fierbe fara capac, impreuna cu oasele de porc sau un rasol de vita. Dupa o ora de fierbere, se adauga zarzavatul si ceapa taiata pe jumatate.
Cand burta este fiarta, se scoate si se taie felii. Se pun in farfurii si se acopera cu zeama in care au fiert. Ciorba se acreste cu otet si sare dupa gust.
SFAT
Se serveste dreasa cu galbenus de ou.
BAUTURA:
Tuica
BORS DIN MARUNTAIE DE PASARE
INGREDIENTE:
maruntaie de pasare
ceapa
ardei gras
morcovi
leustean tocat
un pahar
cu smantana
un ou crud
sare
doua rosii decojite
un litru de bors
Se spala maruntaiele, apoi se pun la fiert intr-o oala adanca, impreuna cu borsul si doi litri de apa. Dupa ce s-a inmuiat usor carnea se adauga legumele taiate fideluta (cu exceptia rosiilor). Se sareaza dupa gust.
Cand carnea este fiarta, se adauga leusteanul si rosiile taiate felii subtiri. Borsul se drege cu ou si smantana, batute cu trei linguri de bors fierbinte.
SFAT
Se serveste cald cu ardei iute.
BAUTURA:
Vin alb de buturuga
CARNE CU MORCOVI
INGREDIENTE:
1/2 kg carne
4-5 morcovi mari
sare
zahar
faina
ceapa
100 gr unt
Se taie carnea bucatele, se toaca ceapa si se pun intr-o cratita cu unt pana incep sa se rumeneasca. Se toarna apa cat sa se acopere carnea si se lasa la fiert la foc mic.
Morcovii se rad de coaja si se taie in forma de betisoare lungi de 3-4 centimetri si groase de un centimetru. Cand carnea e aproape gata, se pun in oala morcovii si sosul de zahar ars, care se prepara astfel: se pune zaharul intr-un ibric sa se arda, dupa care se stinge cu trei-patru linguri de apa. Sosul se toarna peste carne. Se adauga in sos si o lingurita de faina, fierbandu-se totul in continuare la cuptor.
SFAT
Se serveste calda cu praf de scortisoara deasupra.
BAUTURA:
Merlot
MANCARE DE DOVLEAC CU CARNE
INGREDIENTE:
600 gr carne
un dovleac
doua legaturi patrunjel
100 ml ulei
doua cepe
doua linguri
de bulion
sare
Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu carnea taiata cubulete. Se stinge cu bulion diluat cu apa si se lasa la fiert 15 minute. Se curata dovleacul, se taie cuburi, se opareste cateva minute, se scurge si se pune in sos. Se adauga verdeata tocata si sare dupa gust. Se da mancarea la cuptor 20 de minute.
SFAT
Se serveste calda, cu ardei iute.
BAUTURA:
Cabernet Sauvignon
ROSII UMPLUTE CU CARNE
INGREDIENTE:
1-2 kg carne macra
o ceapa
un ou
sare, piper
patrunjel
100 gr unt
o felie de paine
rosii
bulion
Se trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu painea inmuiata si stoarsa. Se framanta cu mana si se amesteca cu ceapa tocata si cu patrunjelul taiat marunt. Se pune untul intr-o cratita sa se infierbante, dupa care se amesteca cu carnea, acoperindu-se cu un capac. Carnea se lasa la inabusit pana incepe sa se rumeneasca.
Se ia apoi carnea de pe foc si, cand s-a racit, se adauga oul, sarea, piperul si se umplu rosiile, care au fost in prealabil scobite si lasate la scurs cu gura in jos. Se pun rosiile umplute in cratita, se toarna o cescuta cu apa si un pahar de bulion, dupa care se dau la cuptor.
SFAT
Se servesc fierbinti.
BAUTURA:
Feteasca
CARNATI IN SOS DE VIN ROSU
INGREDIENTE:
1-2 kg carnati
un pahar vin rosu
patrunjel verde
3 linguri ulei
Carnatii se spala si se usuca intr-un prosop curat, dupa care se taie bucati mari, care se prajesc in ulei fierbinte. Cand se intorc pentru a se praji uniform, se adauga vinul, acoperindu-se tigaia. Se lasa 10 minute sa fiarba inabusit.
Sosul de vin se toarna peste carnati, dupa care se amesteca.
SFAT
Se presara patrunjel verde tocat fin si se servesc fierbinti cu piure de cartofi.
BAUTURA:
Cabernet
PIEPT DE GAINA PANE
INGREDIENTE:
un piept de gaina
ulei
doua oua
pesmet
sare
piper
Se taie pieptul de gaina in felii subtiri. Feliile se bat, dupa care se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se dau prin faina, prin ou batut si prin pesmet.
Se prajesc in ulei pana ce capata o culoare aurie. Se scot si se servesc calde.
Se taie pieptul de gaina in felii subtiri. Feliile se bat, dupa care se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se dau prin faina, prin ou batut si prin pesmet.
Se prajesc in ulei pana ce capata o culoare aurie. Se scot si se servesc calde.
SFAT
La prajit se adauga mai mult ulei, pentru a ramane fragede.
BAUTURA:
Pinot gris
CIULAMA DE PUI
INGREDIENTE:
un pui
morcovi
telina
sare
trei linguri faina
trei linguri unt
piper
Se curata puiul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert intr-un vas acoperit impreuna cu morcovul si telina rase. Cand carnea este bine fiarta se ia oala de pe foc si se pregateste sosul alb. Se pune untul intr-o cratita,iar cand s-a topit se adauga faina. Se amesteca bine pana cand aceasta este foarte bine incorporata. Se subtiaza pasta cu supa, amestecand cu o lingura de lemn.
Cand compozitia arata ca o smantana subtire, se micsoreaza focul si se fierbe inca un sfert de ora. Se adauga bucatile de carne, sare si piper dupa gust.
SFAT
Se serveste fierbinte cu mamaliguta.
BAUTURA:
Muscat demisec
PREPARATE DIN PESTE
SALATA PESCAREASCA
INGREDIENTE:
400 gr peste
100 gr ciuperci
50 gr maioneza
usturoi
salata verde
un ou fiert
sare
piper
Ciupercile curatate se fierb in apa cu sare si otet, dupa care se taie feliute. Pestele se fierbe, se raceste apoi se taie bucatele. Maioneza se amesteca cu usturoiul, sarea si piperul, dupa care se adauga pestele taiat.
Se asaza totul pe un platou si se amesteca cu oul si cu ciupercile.
SFAT
Se garniseste cu salata verde.
BAUTURA:
Sauvignon
MACROU CU LEGUME
INGREDIENTE:
600 gr macrou
200 gr mazare
200 gr sfecla
200 gr cartofi
200 gr rosii
200 gr conopida
ulei
otet
mustar
patrunjel
piper
Pestele se fierbe in apa rece cu sare si se lasa sa se raceasca in zeama rezultata. Se fierb toate legumele, cu exceptia rosiilor, si se taie cubulete. Se scoate pestele, se asaza pe un platou si de jur imprejur se orneaza cu legumele fierte si rosiile crude taiate felii.
Se toarna deasupra sos vinegreta preparat din apa, sare, otet, mustar, piper si ulei.
SFAT
Se presara patrunjel taiat fin.
BAUTURA:
Heres
SALATA SPECIALA DE HERINGI
INGREDIENTE:
600 gr heringi
congelati
800 gr ceapa
100 gr morcovi
300 gr castraveti murati
50 gr telina
50 ml otet
100 ml ulei
sare
piper
ienibahar
Se decongeleaza pestele, se curata si se taie bucatele. Se prepara un sos din otet, ulei, morcov si telina (rase), piper si ienibahar. Se toarna sosul fierbinte peste peste. Se lasa deoparte 24 de ore.
Castravetii se curata de coaja si se taie rondele. Ceapa se curata si se taie inele. Apoi se asaza pe un platou, iar peste acestea se asaza heringii.
SFAT
Se decoreaza cu morcov ras.
BAUTURA:
Vermut
BORS DIN CAP DE CRAP
INGREDIENTE:
un kg si jumatate de capete de crap
200 gr praz
100 gr ardei gras
150 gr morcov
200 gr rosii
60 gr orez
un litru de bors
patrunjel verde
leustean
sare
piper
doua cepe
Ceapa se toaca marunt, prazul se taie rondele, ardeiul gras - fideluta si se amesteca toate cu orezul spalat. Se pun la fiert, iar cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga capetele de crap, rosiile trecute prin dispozitivul de stors si borsul dat in clocot, separat, impreuna cu leusteanul. Se lasa sa fiarba domol 20 de minute.
Se adauga patrunjelul tocat fin, dupa ce a incetat fierberea.
SFAT
Borsul poate fi dres cu un galbenus de ou sau cu smantana.
BAUTURA:
Pinot gris
CIORBA DE STAVRID
INGREDIENTE:
un kg de stavrid
100 gr ceapa
300 gr rosii
doi morcovi
un ardei gras
o telina
500 ml zeama
de varza
patrunjel
leustean
sare
doi litri si jumatate de apa
trei linguri bulion
Se curata legumele, se taie marunt si se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare. Separat, se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga bulionul, se lasa putin pe foc si se toarna in oala cu legume fierte. Se adauga apoi si zeama de varza, impreuna cu leusteanul.
Pestele curatat si portionat se pune in oala cu ciorba si se mai lasa la fiert 15 minute. In acest timp se adauga si rosiile taiate felii. Se sareaza dupa gust.
SFAT
Deasupra se presara patrunjel tocat fin.
BAUTURA:
Sauvignon
BORS LIPOVENESC
INGREDIENTE:
2 kg peste mic
200 gr ceapa
200 gr morcovi
100 gr pastarnac
100 gr telina
100 gr ardei gras
100 gr rosii
300 gr cartofi
50 gr orez
un litru bors
patrunjel
leustean
un litru zer de putina
coriandru
Ardeii si morcovii, impreuna cu zarzavatul se toaca marunt si se fierbe intr-un litru de zer impreuna cu pestele curatat si spalat. Cand zarzavatul si pestii sunt bine fierti, se trec printr-o sita fina, obtinandu-se o crema. Zeama rezultata se pune din nou la fiert impreuna cu cartofii taiati cubulete si rosiile fara pielite si
samburi.
Dupa ce s-au fiert cartofii se adauga si borsul dat in clocot separat, impreuna cu leusteanul, orezul fiert, coriandrul, sarea si piperul. Se ia de pe foc si se presara patrunjelul tocat fin.
SFAT
Se serveste alaturi de bucatele de peste stropite cu mujdei.
BAUTURA:
Tuica
PESTE RASOL
INGREDIENTE:
un kg peste
1/2 kg cartofi
concentrat pentru supa
suc de lamaie
frunze de dafin
patrunjel verde
cimbru
sare
piper boabe
25 gr unt
Se taie pestele bucati, se sareaza si se lasa sa stea cateva minute. Se pune un litru de apa intr-o oala si se adauga pestele, cartofii curatati si taiati, concentratul de supa, piperul boabe, dafin si cimbru. Se fierbe continutul timp de 5-6 minute, apoi se raceste vasul sub un jet de apa rece.
Dupa ce pestele s-a racit putin este scos pe un platou oval sau pe un vas termorezistent si se aranjeaza in jurul lui cartofii.
Se toarna peste peste putin ulei si suc de lamaie. Peste cartofi se pune unt si patrunjel tocat.
SFAT
Pentru preparare se foloseste oala de fiert sub presiune.
BAUTURA:
Sauvignon
MACAROANE CU PASTA DE PESTE
INGREDIENTE:
400 gr macaroane
50 gr pasta
de peste
o ceapa
200 gr bulion
150 ml ulei
o frunza de dafin
smantana
Se face un sos din ceapa taiata fin si calita in ulei, stinsa in bulion. Se adauga frunza de dafin, pasta de peste si se fierbe totul zece minute.
Se toarna sosul peste macaroanele fierte si scurse. Se amesteca totul intr-o cratita, cu putin ulei.
SFAT
Se servesc cu smantana sau iaurt deasupra.
BAUTURA:
Pinot noir
PREPARATE DIN LEGUME
ROSII CU OUA
INGREDIENTE:
4 rosii
50 gr unt
100 gr cascaval
6 oua
sare
Se spala rosiile, se taie felii si se scot semintele. Ouale se fierb pana ce galbenusul devine cleios. Se unge un vas cu unt, dupa care se pun alternativ straturile de oua si de rosii,terminandu-se cu unul de rosii. Se stropesc rosiile cu unt topit, apoi se adauga sare si un strat de cascaval ras. Se da vasul la cuptor, la foc mic.
SFAT
Dupa preferinte, se poate servi cu smantana.
BAUTURA:
Neagra de Purcari
PIURE DE MORCOVI
INGREDIENTE:
6 morcovi
50 gr unt
o lingurita zahar
doua linguri
smantana
sare
Se rad morcovii de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mica. Se pun la fiert impreuna cu sarea si zaharul. Cand a scazut bine apa, se adauga untul si smantana, dupa care se amesteca bine pana se obtine un piure omogen.
SFAT
Se serveste in loc de garnitura la friganele sau papanasi de cartofi.
BAUTURA:
Riesling
CARTOFI FRANTUZESTI
INGREDIENTE:
6 cartofi
doua pahare de smantana
4 oua
250 gr de branza rasa
150 gr unt
Se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca si se taie felii. Ouale se fierb 4 minute. Se unge cu unt un vas, se asaza un rand de felii de cartofi, se sareaza, dupa care se pune un rand de felii de oua, bucatele de unt si un strat de branza rasa.
Se toarna o parte din smantana si se repeta alternanta, avand grija ca deasupra sa ramana cartofi. Se toarna restul de smantana si se da vasul la cuptor sa se rumeneasca cartofii.
SFAT
Se servesc fierbinti.
BAUTURA:
Beaujolais Nouveau
GOGOSI DE CARTOFI
INGREDIENTE:
un kg de cartofi
doua oua
4 linguri faina
doua linguri gris
doua linguri unt
pesmet
sare
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se dau prin masina de tocat. Se amesteca cu faina, gris, oua si se framanta bine. Se pune apa la fiert intr-o oala si se adauga sarea.
Aluatul framantat bine se face sul, se taie cate o felie, se modeleaza in forma ovala si se pun la fiert cand apa clocoteste. Cand sunt gata fierte, se scot gogosile cu lingura si se toarna peste ele pesmetul rumenit in unt.
SFAT
Se servesc fierbinti.
BAUTURA:
Chardonnay
BORS DE CIUPERCI
INGREDIENTE:
250 gr ciuperci
un morcov
patrunjel
ceapa
orez
un litru bors
un litru apa
marar
Se spala legumele, se taie bucatele si se pun sa fiarba cu orezul intr-un litru si jumatate de apa cu putina sare. Ciupercile spalate, taiate feliute, se pun in oala cu legume si se lasa la foc mic. Cand toate legumele s-au fiert, se toarna borsul cald.
Se adauga verdeata tocata si se serveste cald sau rece.
SFAT
Are un gust mai bun atunci cand se adauga smantana.
BAUTURA:
Tuica
BORS DE DOVLECEI
INGREDIENTE:
3 dovlecei
patrunjel si marar
ceapa verde
rosii
un ou
3 linguri smantana
1 litru de bors
doi ardei grasi
sare
Se rad dovleceii de coaja, se spala si se taie bucatele. Se toaca ceapa marunt, rosiile se curata de seminte si pielite, iar ardeii se taie cubulete. Cand legumele sunt fierte se adauga sare si bors, dupa gust.
Se bate oul cu smantana, se toarna in oala, se mai da un clocot, iar apoi se serveste.
SFAT
Se presara deasupra boia dulce.
BAUTURA:
Palinca
SUPA DE VISINE
INGREDIENTE:
1 kg de visine
300 gr smantana
doua oua
o lingurita de zahar
1 litru de apa
sare
Visinele se spala, li se scot samburii, dupa care se pun intr-un tifon dublu si se storc foarte bine sau se dau prin masina de stors fructe. Sucul obtinut se amesteca cu un litru de apa si se pune la fiert, adaugand zaharul si sarea.
Smantana se bate cu doua galbenusuri si se pune in supa, turnand cate putin si amestecand continuu.
SFAT
Se serveste rece, cu paine prajita.
BAUTURA:
Votca
SUPA CREMA DE GRIS
INGREDIENTE:
doi morcovi
patrunjel
telina
ceapa
o ceasca lapte
o cescuta gris
un ou
smantana
50 gr unt
doi litri apa
Se prepara o supa de legume. Se strecoara, se indeparteaza legumele si in supa se adauga grisul in ploaie, amestecand bine, dupa care se lasa la fiert 15-20 de minute. Se mai adauga lapte fierbinte, untul si oul batut cu trei linguri de smantana. Dupa ce da in clocot se serveste.
SFAT
Se poate servi si cu galuste de gris.
BAUTURA:
Palinca
PREPARATE DULCI
TORT DIN FOI CU FRUCTE
INGREDIENTE:
BLAT:
4 oua
150 gr zahar
80 gr faina
coaja de lamaie rasa
SIROP:
100 gr zahar
un pahar apa
50 ml rom
CREMA:
300 gr unt
250 gr zahar pudra
250 ml lapte
60 gr faina
2-3 lamai
Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie pana ce devine o pasta spumoasa. Se adauga faina in acelasi timp cu albusurile batute spuma si se amesteca usor. Din compozitia obtinuta se coc pe rand trei foi de blat, intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Dupa coacerea foilor, acestea se lasa la racit, apoi se insiropeaza si se ung cu crema atat intre ele, cat si la suprafata. Crema se prepara astfel: in untul topit se adauga zaharul pudra, laptele, faina si zeama de la doua lamai. Se amesteca bine la foc mic.
SFAT
Se orneaza cu frisca si cu fructe proaspete sau confiate.
BAUTURA:
Gin tonic
PLACINTA CU PRUNE
INGREDIENTE:
400 gr faina
50 gr unt
200 gr zahar
100 ml lapte
4 oua
un pachet praf copt
600 gr prune
50 gr zahar pudra
Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, laptele si praful de copt, iar la urma albusurile batute spuma, amestecandu-se usor. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se asaza deasupra prunele desfacute in doua, fara samburi si cu partea taiata in sus.
Se coace la foc potrivit pana se rumeneste aluatul.
SFAT
Se serveste calda si se presara cu zahar pudra.
BAUTURA:
Ceai negru
LINTZER CU MERE
INGREDIENTE:
300 gr faina
250 gr unt
300 gr zahar
doua oua
un pachet praf de copt
coaja rasa de lamaie
o lingura de gris
scortisoara
un kg mere acrisoare
Faina se cerne intr-un castron, adaugandu-se 150 gr unt moale, 200 gr zahar, ouale, praful de copt stins cu zeama de lamaie si cateva linguri de lapte. Se amesteca pana la omogenizarea compozitiei, formandu-se un aluat neted, nu prea moale, care se lasa 50 de minute.
In acest interval se prepara umplutura de mere rase. Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare, se pun intr-o cratita pe foc si se adauga zaharul ramas, restul de unt, coaja de lamaie si scortisoara. Se adauga grisul si se ia compozitia de pe foc. Din doua treimi de aluat se intinde o foaie in functie de marimea tavii, iar deasupra se asaza umplutura de mere. Din restul de aluat se formeaza betisoare care se pun deasupra prajiturii, ca un gratar. Se da la cuptor la foc potrivit.
SFAT
Se aranjeaza pe un platou si se presara cu zahar pudra.
BAUTURA:
Busuioaca de Bohotin
SALATA SPECIALA DE FRUCTE
INGREDIENTE:
200 gr portocale
200 gr mandarine
200 gr kiwi
doua banane
50 ml coniac
300 gr frisca
o lingura cacao
o lingura ciocolata rasa
Se curata portocalele, mandarinele, kiwi si bananele, dupa care se taie toate cubulete. Se lasa la macerat in suc propriu impreuna cu coniacul si se dau la frigider circa 6-7 ore.
Dupa ce se scot, se asaza intr-o salatiera si se orneaza cu frisca si cacao sau ciocolata rasa.
SFAT
Se serveste cat mai rece.
BAUTURA:
Cocteil de fructe
RULADA CU SUSAN
INGREDIENTE:
200 gr faina
100 ml ulei
50 gr drojdie
de bere
200 gr miere
200 gr susan
o lingurita zahar
un plic zahar
vanilinat
sare
Drojdia se inmoaie in putina apa, apoi se amesteca bine cu o lingurita de zahar si una de faina si se lasa pana cand isi dubleaza volumul. Se adauga trei sferturi de pahar de apa calduta, jumatate din cantitatea de miere, zahar vanilinat si un praf de sare. Se incorporeaza faina si se framanta pana cand nu se mai lipeste de mana. Aluatul se lasa apoi la caldura sa creasca.
Semintele de susan se prajesc pe plita incinsa, se amesteca cu mierea ramasa si zaharul vanilinat. Aluatul se intinde in doua foi, se ung cu umplutura si se ruleaza. Se dau la cuptor intr-o tava unsa.
SFAT
Dupa gust, se poate garnisi cu feliute de kiwi.
BAUTURA:
Muscat Ottonel
CORNULETE UMPLUTE CU GEM DE FRUCTE
INGREDIENTE:
600 gr faina
200 gr smantana
200 gr unt
10 gr drojdie
100 gr gem de fructe
un ou
100 gr zahar pudra
un pliculet de zahar vanilinat
Faina se framanta impreuna cu smantana, untul, drojdia si zaharul vanilinat, apoi se intinde o foaie groasa de 5 milimetri, care se taie in mai multe triunghiuri. Pe mijlocul fiecaruia se pune cate putin gem, apoi se ruleaza, incepand de la un colt spre latura opusa a triunghiului de aluat.
Se bate un ou spuma, se dau cornuletele prin el, se pun intr-o tava unsa cu putin unt si se dau la cuptor, la foc moderat, pana devin usor crocante.
SFAT
Se servesc pudrate cu zahar.
BAUTURA:
Ceai verde
SALATA DE FRUCTE DE IARNA
INGREDIENTE:
doua portocale
200 gr zahar pudra
o cutie de compot de ananas
doua linguri miez de nuca pisat
doua mere
50 gr stafide
200 gr frisca
50 gr ciocolata
Portocala se curata, se desface in felii, fiecare felie se taie apoi in trei bucati, dupa care se presara cu zahar. Se adauga ananasul, merele curatate si taiate cubulete, stafidele oparite in apa clocotita si miezul de nuca pisat.
Se amesteca bine totul si se da la rece cateva ore.
SFAT
Se serveste in cupe, ornata din abundenta cu frisca si presarata cu ciocolata rasa.
BAUTURA:
Lichior de fructe
FURSECURI CU CREMA DE CACAO
INGREDIENTE:
ALUAT:
250 gr faina
200 gr unt
150 gr miez de nuca
150 gr zahar pudra
un ou
coaja de lamaie
un varf de cutit
de bicarbonat
zahar vanilinat
CREMA:
150 gr unt
200 gr zahar farin
50 gr cacao
o lingurita rom
Intr-un castron se pun untul, zaharul pudra, coaja de lamaie rasa, un plic cu zahar vanilinat si oul. Se freaca bine si se adauga faina, miezul de nuca dat prin masina, bicarbonatul, dupa care se framanta bine. Se lasa la rece o ora, doua, apoi se intinde o foaie in care se decupeaza cu un pahar mic, discuri. Acestea se pun intr-o tava neunsa si se baga la cuptor, la foc potrivit.
Dupa ce s-au copt si s-au racit se ung pe o parte cu crema si se lipesc cate doua discuri cu crema la mijloc. Crema se obtine prin frecarea untului cu zaharul pana devine spuma. Se adauga apoi cacaua cernuta si rom dupa gust.
SFAT
Se glaseaza deasupra dupa preferinte.
BAUTURA:
Cafea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
-
-
-
-
-