12 IANUARIE 2005
PREPARATE DIN CARNE
PUI CU MIERE SI SCORTISOARA
INGREDIENTE:
un pui mare
200 gr miere
scortisoara
100 ml ulei
salata verde
3 plicuri zahar vanilinat
200 ml coniac
Se ia puiul si se spala, dupa care se pune intr-o cratita si se fierbe la foc potrivit. Se adauga mierea, uleiul, scortisoara si zaharul vanilinat si se lasa la fiert pana ce scade suficient. La final se adauga coniacul.
Se asaza pe un platou, se unge cu inca doua lingurite de miere si se serveste fierbinte.
SFAT
Se poate orna cu frunze de salata verde.
BAUTURA:
Pinot noir
RATA CU MIERE SI NUCI PISATE
INGREDIENTE:
o rata de marime potrivita
200 gr miere
200 gr nuci
40 gr scortisoara
100 ml coniac
100 gr unt
un pliculet de zahar vanilinat
Nucile se curata de coaja, se prajesc intr-o tava unsa cu putin unt si se dau prin masina de tocat. Se face un sos din unt topit, miere, scortisoara, zahar vanilinat si coniac.
Rata se spala si se transeaza feliute subtiri, separandu-se carnea de pe oase. Se pune totul intr-o tava si se da la cuptor 45 de minute, adaugandu-se apa cat cuprinde.
SFAT
Se serveste cu feliute de portocala.
BAUTURA:
Pinot noir
RULOURI DE CARNE CU CIUPERCI
INGREDIENTE:
400 gr carne
de porc
200 gr masline
un ou
cimbrisor
chimen
o jumatate pachet unt
patrunjel
200 gr sos de rosii
200 gr ciuperci
sare
piper
Carnea de porc se imparte in patru bucati egale, care se bat cu ciocanul de snitele. Se sareaza si se pipereaza. Maslinele se separa de samburi, iar ciupercile se frig la gratar, la foc potrivit. Oul se bate cu sare, piper, verdeata maruntita, chimen si cimbrisor.
Se adauga apoi maslinele si ciupercile. Din aceasta compozitie se iau cu lingura portii si se adauga pe bucatile de carne care se ruleaza si se leaga bine cu scobitori. Astfel pregatite, se prajesc pe ambele parti in unt incins.
SFAT
Se servesc cu sos de rosii condimentat.
BAUTURA:
Cabernet - Sauvignon
SUPA DE GAINA CU ZDRENTE
INGREDIENTE:
400 gr carne de pasare
un morcov
o radacina de pastarnac
60 gr telina
doua lingurite de hrean ras
40 ml zeama de lamaie
doua oua
120 gr cascaval
patrunjel
zahar
sare
piper
Pasarea curatata se pune intreaga la fiert in apa cu sare. Se adauga legumele curatate si taiate sferturi. Se scoate carnea, care poate fi folosita rasol cu hrean si zahar si se strecoara zeama.
Se bat ouale cu cascavalul ras si zeama de lamaie, apoi se toarna cate putin in supa. Se mai lasa la fiert, adaugandu-se sarea si piperul.
SFAT
Se serveste cu patrunjel verde tocat presarat deasupra.
BAUTURA:
Chardonnay
SUPA DE CARTOFI CU CARNATI
INGREDIENTE:
500 gr cartofi
o ceapa
doi ardei capia
150 gr carnati afumati
doi catei
de usturoi
100 ml ulei
sare
piper
boia iute
Se curata cartofii, se spala, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, iar ardeii se curata, se spala si se taie in fasiute. Se infierbanta uleiul si se pun la inabusit ceapa, usturoiul si ardeii.
Se adauga boia, se stinge cu doua cani de supa de carne si se fierbe un sfert de ora, dupa care se adauga cartofii. Se sareaza, se pipereaza si se continua fierberea inca 10 minute. Carnatii se taie in rondele subtiri si se adauga in supa, lasand sa fiarba impreuna vreo 5 minute.
SFAT
Supa se serveste calda.
BAUTURA:
Votca
CIORBA DE SALATA VERDE
INGREDIENTE:
un kg salata verde
200 ml lapte prins
200 gr slanina afumata
200 gr carnat afumat
4 oua
150 gr smantana
o capatana de usturoi
un morcov
o lingura faina
doua cepe
doua linguri ulei
Faina se rumeneste intr-o cratita la foc mic. Se amesteca bine cu uleiul si o ceapa rasa. Slanina se taie feliute, se prajeste, apoi se scoate in farfurii. Din trei oua se prajeste o omleta in grasimea de la slanina.
Se pune la fiert salata taiata marunt, in doi litri de apa, impreuna cu carnatul taiat cat mai marunt, morcovul si cealalta ceapa, rase. Dupa vreo 45 de minute se adauga faina cu ceapa si uleiul, slanina prajita, omleta si usturoiul frecat cu boia. Ciorba se drege cu oul ramas, frecat cu smantana si lapte acru. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se sareaza.
SFAT
Deasupra se presara verdeata.
BAUTURA:
Sauvignon Blanc
FICAT DE PORC CU SMANTANA
INGREDIENTE:
400 gr ficat de porc
150 gr untura
250 gr ceapa
40 gr faina
400 gr cartofi
80 gr smantana
120 ml lapte
mustar
vin alb
verdeata
usturoi
Ficatul se spala in apa calduta, amestecata cu o lingurita de otet de mere, apoi se clateste bine in apa rece. Se portioneaza si se impaneaza cu slanina. Bucatile se trec prin faina, se inabusa in untura si 40 ml apa.
Separat se inabusa ceapa taiata marunt, peste care se adauga restul de faina, laptele rece si se amesteca bine. Se continua fierberea si se pune in compozitie si smantana. Sosul format se toarna peste ficatul inabusit. Se adauga vinul, sarea, piperul si usturoiul si se mai fierb cateva minute.
SFAT
Mancarea se poate servi fierbinte, cu marar si patrunjel verde
deasupra.
BAUTURA:
Cabernet
VARZA Ã LA CLUJ
INGREDIENTE:
450 gr carne
de porc
doua linguri
de orez
o ceapa
un kg varza acra
30 gr slanina
afumata
o lingura de pasta de rosii
100 gr untura
sare
piper macinat
Ceapa se caleste intr-un vas cu untura incinsa. Carnea se toaca impreuna cu ceapa calita, apoi se amesteca cu orezul. Se obtine o pasta omogena care se sareaza si se pipereaza. Varza se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Pasta de rosii se prajeste in untura cu boia de ardei si se stinge cu zeama de varza.
Dupa fierbere se adauga varza care, dupa ce se inmoaie, se scoate din vas si se pune in straturi pe fundul unui alt vas, alternativ cu straturi de carne, avand grija ca ultimul sa fie de varza. Deasupra se adauga sosul ramas de la calirea pastei de rosii si se da la cuptor cam doua ore.
SFAT
Se serveste fierbinte, cu smantana
BAUTURA:
Vin rosu de buturuga
PREPARATE DIN PESTE
CIORBA DE CRAP
INGREDIENTE:
500 gr crap proaspat
doua-trei rosii
morcov
pastarnac
o ceapa
un litru de bors
ulei
leustean
patrunjel
Pestele se curata, se spala si se taie in bucati. Se curata morcovul, pastarnacul si ceapa, se taie in sferturi si se pun la fiert in apa rece cu sare. Rosiile se spala si se taie in felii.
Borsul se fierbe separat, se da in cateva clocote, apoi se lasa un pic la racit, dupa care se strecoara. Dupa ce da si zarzavatul in cateva clocote se adauga bucatile de peste, rosiile si borsul si se lasa la fiert impreuna o jumatate de ora. Dupa ce s-a luat de pe foc se adauga verdeata tocata.
SFAT
Se pot adauga bucati de adei iute.
BAUTURA:
Palinca
CIORBA DIN PERISOARE DE PESTE
INGREDIENTE:
un kg de peste
un litru de bors
4 oua
200 gr miez
de paine
doua cepe
verdeata
3 ardei grasi
150 gr telina
doi morcovi
100 gr faina
rosii
Se pun la fiert ardeii, ceapa, rosiile si morcovul, toate taiate bucatele. Se amesteca si telina, si pastarnacul rase. Se dezoseaza pestele, iar zeama in care a fiert acesta se adauga peste cea de legume si se amesteca cu borsul.
Carnea se toaca o data cu painea si se amesteca cu restul de ceapa, cu ouale, faina, sarea, piperul si verdeata. Se formeaza perisoare si se pun la fiert in ciorba.
SFAT
Se presara leustean tocat marunt.
BAUTURA:
Sauvignon
COD CU SOS DE VIN
INGREDIENTE:
un kg de cod
un morcov
o ceapa
50 gr unt
500 gr cartofi
patrunjel
lamaie
vin alb
sare
piper
Se curata morcovul si ceapa, se taie felii subtiri si se fierb. Cand legumele sunt gata fierte se adauga pestele portionat si se lasa la foc mic inca un sfert de ora.
Se curata cartofii, se taie in bucati de forma feliilor de portocala, dupa care se fierb in apa cu sare. Se asaza pe un platou bucatile de peste si se orneaza cu feliute de lamaie. Se toarna deasupra putin vin alb si se aranjeaza langa peste cartofii si morcovii.
Peste toate se stropeste unt topit si se presara patrunjel tocat.
SFAT
Se serveste cald.
BAUTURA:
Chardonnay
STUFAT DE PESTE
INGREDIENTE:
un kg peste alb
doua legaturi de ceapa verde
usturoi
100 ml ulei
100 gr masline
100 ml vin alb
marar
patrunjel
Pestele se curata, se spala si se imparte in parti egale. Bucatile se iau si se rumenesc in ulei pe ambele parti. Ceapa si usturoiul se curata si se taie nu prea marunt, apoi se calesc in ulei incins. Se sting cu vin, se adauga bucatile de peste si maslinele fara samburi.
Dupa ce fierb impreuna un sfert de ora se adauga verdeata tocata si se ia de pe foc.
SFAT
Se presara cu multe condimente.
BAUTURA:
Sauvignon
SUFLEU DE PESTE
INGREDIENTE:
400 gr peste
3 oua
40 gr unt
doua linguri faina
200 ml lapte
sare
Pestele se curata si se pune la fiert. Dupa ce se scoate, se taie in bucatele mici. Faina si o parte din unt se amesteca bine cu laptele, pana se obtine un sos alb in care se adauga apoi galbenusurile de la oua. Se pun apoi pestele si cele trei albusuri batute spuma.
Se da la cuptor intr-un vas de Jena, care se tine pe o oala sau pe un vas cu apa clocotita. Sufleul se coace la aburi aproximativ o jumatate de ora.
SFAT
Se rade deasupra mozzarella.
BAUTURA:
Riesling
SALATA DE PESTE AFUMAT
INGREDIENTE:
un peste afumat
o lamaie
sare, piper
patrunjel
Se ia pestele afumat si se asaza pe un platou oval. Se stropeste din belsug cu zeama de lamaie, dupa care se adauga putin ulei, sare si piper. Se asaza felii de lamaie de jur-imprejurul pestelui, pe platou, si se presara patrunjel taiat.
SFAT
Se poate servi alaturi de o garnitura de cartofi fiert sau copti.
BAUTURA:
Vermut
TARTINE CU SCOICI
INGREDIENTE:
20 de scoici proaspete
8 felii de franzela
20 gr unt
o lamaie
o capatana de usturoi
sare
piper
Scoicile se spala si se pun la fiert cu tot cu cochilie. Cand se desface cochilia inseamna ca s-au fiert.
Se prajeste painea pe ambele parti, apoi se unge cu unt si se pun cate doua-trei scoici pe felie, in functie de marime. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
SFAT
Se stropesc cu zeama de lamaie sau mujdei de usturoi.
BAUTURA:
Gin
TARTINE CU SARDELE
INGREDIENTE:
paine
unt
sardele
lamaie
Se ung felioarele de paine cu unt, se asaza deasupra jumatate de sardea taiata pe lung si cateva picaturi de lamaie. Se asaza tartinele pe farfurie si se presara deasupra patrunjel verde.
SFAT
Pentru un aspect cat mai placut, farfuria pe care sunt asezate sandvisurile se garniseste cu felioare de lamaie.
BAUTURA:
Heres
PREPARATE DIN LEGUME
SALATA DE OREZ CU ARDEI
INGREDIENTE:
150 gr orez
o rosie
doi ardei grasi
o ceapa
doi-trei catei de usturoi
un cub supa de pui
20 ml ulei
100 ml apa
20 ml suc de lamaie
100 gr masline negre
Orezul se pune la fiert intr-un vas impreuna cu apa si cubul de supa de pui. Se taie ceapa fasii, iar rosiile si ardeiul se omogenizeaza cu suc de lamaie, sare, ulei si masline tocate fin. Usturoiul se piseaza si se adauga in acest amestec.
In toata compozitia se pun orezul si piperul si se da putin la frigider.
SFAT
Se serveste imediat pentru ca nu rezista mult din cauza sucului de lamaie.
BAUTURA:
Votca
SUPA DE MIGDALE CU LAPTE
INGREDIENTE:
2 l lapte
doua oua
100 g migdale
o lingura de zahar tos
sare
zahar vanilinat
scortisoara
Migdalele se curata si se piseaza marunt sau se trec prin masina de tocat. Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-o oala se toarna laptele rece, se amesteca migdalele pisate, se adauga cele doua galbenusuri, o lingura de zahar si o lingurita de sare. Se pune oala la fiert, la foc potrivit.
Intre timp se bat spuma cu telul cele doua albusuri. Atunci cand laptele incepe sa clocoteasca se ia de pe foc, se toarna albusurile batute si se omogenizeaza.
SFAT
Dupa preferinte, in farfurie se poate presara scortisoara sau zahar vanilinat.
BAUTURA:
Palinca
MANCARE DE PERE
INGREDIENTE:
600 gr pere
doua linguri
de zahar
o lingura faina
50 gr unt
100 ml lapte
Se aleg pere coapte, fara stricaciuni. Se taie in sferturi si se curata de coaja, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa clocotita, in care s-a dizolvat in prealabil zaharul. Se lasa la foc moderat pana ce se fierb pe jumatate.
Se prepara un sos din unt topit in care se adauga faina. Se lasa pana ce se rumeneste putin, dupa care se stinge cu lapte rece. Se toarna sosul obtinut peste pere, dupa care se mai fierbe totul cam un sfert de ora.
SFAT
Se serveste calda si se condimenteaza dupa gust.
BAUTURA:
Aligot...
CIORBA DE URZICI
INGREDIENTE:
600 gr urzici
100 gr orez
doua cepe
doi ardei grasi
50 ml ulei
o lingura de faina
500 ml bors
usturoi
patrunjel
leustean
Urzicile se oparesc in apa clocotita, dupa care se pun la fiert in apa cu sare. Se adauga orezul si ardeiul gras taiat solzisori. Intre timp se curata ceapa si se caleste in ulei adaugandu-se o lingura de faina care se stinge cu putina zeama de urzica.
Borsul se fierbe separat, se lasa sa dea doua-trei clocote, apoi se ia de pe foc si se strecoara prin tifon. Cand s-au fiert orezul si ardeiul se adauga rantasul si borsul, se mai lasa cateva clocote si se potriveste de sare si piper.
SFAT
Dupa preferinte se poate adauga si usturoi pisat.
BAUTURA:
Tuica
FASOLE VERDE CU SUC DE ROSII
INGREDIENTE:
800 gr fasole verde
usturoi
rosii
ulei
apa
sare
Se curata fasolea, se rupe in bucati de 2-3 cm si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-a fiert, se scurge si se pune intr-un castron.
Separat, se adauga ulei intr-o cratita si se lasa pe foc. Cand uleiul s-a incins, se pun sucul de rosii, usturoiul pisat si sarea. Se amesteca bine, se stinge cu o ceasca din zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa dea cateva clocote. Apoi se pune fasolea fiarta, lasand-o pe foc inca 10 minute.
SFAT
Se garniseste cu smantana
BAUTURA:
Vin rosu de buturuga
CREMA DE CONOPIDA
INGREDIENTE:
800 gr conopida
un pahar de faina
ulei
sare
Se curata conopida, se rupe in buchetele mici si se da la fiert in apa clocotita. Dupa ce a fiert, se adauga un rantas din ulei si faina. Se mai da in cateva clocote, apoi se paseaza, pastrand zeama in care a fiert.
Se pune din nou pe foc, se sareaza si se mai da in cateva clocote.
SFAT
Se serveste cu cascaval ras deasupra.
BAUTURA:
Chardonnay
PASTE CU SOS DE VINETE
INGREDIENTE:
doua vinete
250 gr macaroane
ulei
usturoi
un kg rosii
doua linguri de bulion
busuioc
piper
sare
Se taie vinetele cuburi mici, se sareaza si se lasa o ora in strecuratoare. Apoi se spala de sare si se scurg. Se prajesc usor in ulei.
Intr-o oala se caleste usturoiul taiat, adaugandu-se rosiile taiate marunt, fara coji si seminte. Se lasa la foc mic pana ce scade sosul. Se adauga condimente si se mai lasa cateva minute la fiert.
Macaroanele se fierb in apa sarata, cu doua linguri de ulei, apoi se scurg. Se toarna peste ele sosul de vinete.
SFAT
Se servesc calde.
BAUTURA:
Aligote
BORS DE VARZA DULCE CU MARAR
INGREDIENTE:
o varza
4 linguri de ulei
3 cepe
un morcov
marar
orez
bors
apa
sare
Se curata varza, se spala si se taie fasii. Se curata morcovul si ceapa si se taie marunt. Intr-o oala se pune la fiert apa, in care se adauga varza si zarzavatul. Cand au fiert pe jumatate, se pune orezul spalat si curatat, adaugandu-se mararul taiat marunt.
Cand sunt gata fierte, se pune borsul si se sareaza. Se mai lasa la fiert cateva clocote.
SFAT
Se mananca cu ardei iute.
BAUTURA:
Tuica
PREPARATE DULCI
TARTA CU FRAGI SI MURE
INGREDIENTE:
800 gr pandispan
200 gr frisca
100 gr zahar
100 gr jeleu de fragi
150 gr unt
200 gr fragi si mure
150 ml lapte
esenta vanilie
o lingura amidon
150 gr ciocolata cu lapte
Se prepara un pandispan si se coace intr-o forma rotunda, cu hartie de copt. Se lasa sa se odihneasca, se imparte in doua jumatati care se umplu cu o crema facuta din frisca, zahar, jeleu de fragi, unt, lapte, 150 gr fructe maruntite, esenta de vanilie si putin amidon.
Toate acestea se omogenizeaza si se asaza o parte pe prima foaie si restul pe cea de-a doua, lasandu-se cateva ore la rece.
SFAT
Se serveste cu frisca desupra.
BAUTURA:
Ceai de fructe
COMPOT DE VISINE
INGREDIENTE:
un kg visine
un pahar de apa sau vin rosu
150 gr zahar
un plic de zahar vanilinat
sare
Se pune apa sau vinul sa fiarba cu zaharul, sarea si zaharul vanilinat pana cand incep sa se lege putin. Se adauga visinele si se fierb la foc mic. La sfarsit se adauga scortisoara.
SFAT
Se poate servi rece drept suc.
BAUTURA:
-
TIRAMISU
INGREDIENTE:
150 gr miere
lamaie
5 oua
50 ml ulei
150 gr cafea
150 gr faina
500 gr crema
mascarpone
250 gr frisca
100 gr cacao
60 ml lichior migdale
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu faina. Galbenusurile se freaca cu miere, apoi se adauga coaja rasa de lamaie. Se omogenizeaza totul si se da la cuptor. Se lasa 20 de minute pe grilajul din mijloc.
Dupa ce s-a racit, se rastoarna si se taie in doua. Se amesteca frisca, putina smantana, restul de miere, mascarpone si lichiorul de migdale. Prima parte din blat se pune in forma si se inmoaie adaugand cafea.
Se intinde jumatate din crema pe blat, apoi se pune restul de blat si din nou crema. Se presara deasupra cacao.
SFAT
Se lasa la frigider cateva ore inainte de a fi servit.
BAUTURA:
Kagor
MELCI CU NUCA
INGREDIENTE:
100 gr faina
400 ml lapte
10 gr drojdie
4 linguri de zahar
doua oua
lamaie
doua linguri de miez de nuca
o lingura pesmet
zahar vanilinat
20 ml ulei
scortisoara
Se amesteca o parte din faina cu lapte si drojdie si se lasa la dospit. Se amesteca un ou cu o lingurita de zahar vanilinat si coaja rasa de lamaie. Se bat spuma, apoi se omogenizeaza cu aluatul. Se adauga restul de faina, uleiul si se intinde o foaie de 1-2 cm grosime.
Miezul de nuca se bate cu un ou, cu zahar, cu pesmet si scortisoara si se intinde pe foaie. Foaia se ruleaza, se taie in patru, se lasa sa creasca si se da la cuptor.
Se face un sirop din restul de zahar, vanilie si coaja de lamaie cu putina apa. Melcii se cufunda in sirop inainte de a se servi.
SFAT
Se pot servi cu gem de smochine.
BAUTURA:
Vermut
TURTA DULCE FARA OU
INGREDIENTE:
doua pahare
cu lapte
300 gr zahar tos
60 ml ulei
un pahar cu apa
750 gr faina
o lingurita de bicarbonat
o lamaie
sare
mirodenii
300 gr miez
de nuca
Se cerne faina intr-un castron, facandu-se o gropita in care se toarna 150 gr zahar dizolvat in laptele caldut. Restul de zahar se pune intr-o craticioara si se tine pe foc mic pana se caramelizeaza, insa nu prea tare, pentru a evita gustul amar.
Cand s-a topit zaharul se stinge cu un pahar de apa calduta si se lasa pe foc, amestecand pana la dizolvare. Dupa ce s-a racit putin, se toarna in castronul cu faina. Se adauga mirodeniile, uleiul, sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si nucile taiate. Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena, dupa care se toarna in tavile unse cu ulei, se presara cu faina si se coace la foc moale.
SFAT
Pentru a fi mai indulcit, se adauga in compozitie cateva linguri de miere.
BAUTURA:
Ceai de fructe
PRAJITURA CU CIOCOLATA (3 foi)
INGREDIENTE:
ALUAT:
150 gr zahar
300 gr faina
200 gr unt
100 gr zahar pudra
o lingurita
bicarbonat
CREMA:
250 gr unt
100 gr cacao
150 gr zahar
50 gr ciocolata
doua pahare
cu apa
Se amesteca faina cu untul, apoi se adauga zaharul pudra si lingurita de bicarbonat. Se framanta totul bine pana ce se obtine un aluat omogen. Se imparte in trei parti egale, care se pun pe rand la copt pe fundul tavii.
Se face apoi o crema de ciocolata astfel: se freaca bine untul cu dosul lingurii pentru a iesi bine apa pe care o are. Zaharul, cacao, apa si ciocolata se pun intr-un ibric si se amesteca la foc mic pana ce incep sa fiarba. Dupa 5-6 minute se iau de pe foc, se lasa la racit si se amesteca cu untul frecat spuma. Se unge apoi cate un strat mai gros de crema pe fiecare foaie, se asaza foile una peste alta si se lasa cateva ore sa se patrunda crema.
SFAT
Se glazureaza cu ciocolata.
BAUTURA:
Busuioaca de Bohotin
ARICI
INGREDIENTE:
200 gr unt
150 gr zahar pudra
300 gr faina
250 gr nuci
zahar vanilinat
Untul se freaca cu zaharul pudra, iar albusurile se separa de galbenusuri. Peste amestecul de unt se adauga cate un galbenus, frecand in continuare. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, se adauga faina si zaharul vanilinat.
Din aluatul obtinut se fac bulgarasi care se dau prin albusul lichid si apoi prin nucile taiate pe lung. Se asaza in tava, iar dupa ce se scot din cuptor se tavalesc prin zahar pudra.
SFAT
Se coc fara sa se rumeneasca.
BAUTURA:
Cafea
CARAMELE DE CIOCOLATA
INGREDIENTE:
250 gr ciocolata
250 gr smantana
50 gr cacao
o lingura miere
25 gr unt
Se amesteca zaharul, smantana, cacao, mierea si untul intr-o cratita cu pereti inalti si se pun pe foc. Cand incepe compozitia sa fiarba, se curata marginile cratitei de spuma, cu un deget invelit in tifon udat cu apa. Se mai lasa la fiert pana ce amestecul se ingroasa si se leaga.
Se unge un vas cu unt si se toarna in el compozitia, in grosime de circa 3 cm. Cand s-a racit se taie in patrate micute.
SFAT
Se cunoaste cand compozitia e gata, daca se ia o cantitate mica pe degete si nu curge.
BAUTURA:
Ceai negru
TOP articole pe Jurnalul.ro:
-
-
-
-
-