INGREDIENTE: 250 g orez cu bobul lung, doi morcovi, o salata verde, o portocala, o lamaie, 4 linguri ulei, un ardei gras, ghimbir, 100 g sunca, patrunjel verde, sare piper.
PREPARARE: Se curata si se taie morcovii si ardeiul in felii subtiri si se fierb la vapori de apa. Frunzele de salata se spala sub jet de apa rece si se scurg bine. Se storc de zeama portocala si lamaia. Se amesteca bine intr-un bol zeama de citrice cu uleiul, coaja de portocala tocata, ghimbirul, sarea, piperul, dupa gust. Separat se fierbe orezul in apa cu sare, se scurge si se amesteca impreuna cu feliile de morcovi si ardei. Se asaza intr-o salatiera frunzele de salata, peste ele se adauga orezul, morcovii si ardeiul. Se toaca sunca si se adauga in salata. Amestecul se stropeste cu sosul de portocale.
TOP articole pe Jurnalul.ro:
-
-
-
-
-
Parteneri
-
Joia Mare, tradiţii şi obiceiuri. Începând cu această zi, Iadul şi Raiul sunt deschise, iar sufletele celor adormiţi circulă libere
-
Donald Trump răbufnește din nou. A spus că, în cazul unui atac, SUA nu vor fi ajutate de aliați
-
Anunț important pentru români! A fost prelungită valabilitatea cardurilor de energie. Până la ce dată pot plăti românii facturi reduse
-
Fată de 14 ani, cu handicap mental, exploatată sexual la cabana ”Prințului Clisurii”. De ce este vizată de DIICOT și Mira Radovancovici, primarul din Pojejena UPDATE Cine sunt cei reținuți
-
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
-
O româncă din Spania, sedusă de „Brad Pitt”, a rămas fără bani în cont! „Mi-a spus că mă iubește!” – video