INGREDIENTE: 250 g orez cu bobul lung, doi morcovi, o salata verde, o portocala, o lamaie, 4 linguri ulei, un ardei gras, ghimbir, 100 g sunca, patrunjel verde, sare piper.
PREPARARE: Se curata si se taie morcovii si ardeiul in felii subtiri si se fierb la vapori de apa. Frunzele de salata se spala sub jet de apa rece si se scurg bine. Se storc de zeama portocala si lamaia. Se amesteca bine intr-un bol zeama de citrice cu uleiul, coaja de portocala tocata, ghimbirul, sarea, piperul, dupa gust. Separat se fierbe orezul in apa cu sare, se scurge si se amesteca impreuna cu feliile de morcovi si ardei. Se asaza intr-o salatiera frunzele de salata, peste ele se adauga orezul, morcovii si ardeiul. Se toaca sunca si se adauga in salata. Amestecul se stropeste cu sosul de portocale.
TOP articole pe Jurnalul.ro:
-
-
-
-
-