x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Românii au stabilit un nou record pentru cel mai lung lanţ de pizza din lume

Românii au stabilit un nou record pentru cel mai lung lanţ de pizza din lume

04 Oct 2009   •   00:00

Noul record mondial pentru cel mai lung lanţ de pizza a fost stabilit, sâmbătă, la Bucureşti - 496,97 metri - cu ajutorul a peste 2.200 de pizze, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, Bucharest Food Festival.

Reprezentantul Cărţii Recordurilor a omologat cel de-al doilea record mondial propus de organizatorii Bucharest Food Festival şi realizat de un lanţ de pizzerii şi un producător de ketchup.

Lanţul de pizza, care a măsurat 496,97 metri şi a fost format din peste 2.200 de pizze, a fost aşezat pe mese aliniate pe 14 rânduri de circa 100 de voluntari. Au fost respectate şi normele de igienă, toată lumea purtând mănuşi de unică folosinţă, inclusiv reprezentantul Cărţii Recordurilor.

Recordul anterior fusese stabilit în Australia, lanţul de pizza având 221 de metri lungime.

Circa 90% dintre pizzele preparate la evenimentul de la Bucureşti au fost donate unor case de copii şi bătrâni, iar 10% au fost consumate cu poftă de spectatorii prezenţi în cea de-a treia zi a Bucharest Food Festival.

De asemenea, joi, la Bucharest Food Festival a fost stabilit recordul mondial pentru cea mai mare ciorbă de burtă din lume - 1.058 de litri, ce a însumat 5.000 de porţii.
Mediafax

×
Subiecte în articol: bucatarie de festival