x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar De ce este sănătos să gătești în friteuza cu aer cald. Alimente interzise de la preparare

De ce este sănătos să gătești în friteuza cu aer cald. Alimente interzise de la preparare

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2024   •   23:30
De ce este sănătos să gătești în friteuza cu aer cald. Alimente interzise de la preparare
Sursa foto: Freepik.com

Friteuza cu aer cald este tot mai apreciată, în detrimentul cuptorului clasic deoarece se pare că alimentele gătite astfel sunt mai sănătoase.

Ce se poate găti în friteuza cu aer cald (și ce nu)

Un studiu arată că dacă alimentele sunt gătite la air fryer, au cu până la 75% mai puține grăsimi decât dacă ar fi fost pregătite la cuptor sau în tigaie.

Astfel se pot găti cartofi, burgeri, chiftele, pui, pește și fructe de mare, atât proaspete, cât și congelate, dar și dulciuri, de la brioșe până la gogoși.

Cu toate acestea, sunt 3 alimente care nu pot fi preparate la air fryer.

Dacă gătești popcorn în aer fryer, riști ca floricelele să se ardă. Este indicat să folosești, în schimb, cuptorul cu microunde. Din aceeași categorie fac parte și brânzeturile, dar și pastele. În cazul pastelor, au nevoie de apă pentru a fi gătite. Totodată, nu poate fi găsită nici carnea roșie. 

În schimb, orezul și legumele congelate pot fi gătite fără probleme în air fryer pentru că au deja apă. 

La air fryer ai nevoie de o linguriță de ulei. Este recomandat ca uleiul să fie adăugat pe ingrediente înainte să fie puse la gătit, și nu în interiorul friteuzei cu aer cald. Este să nu fie folosit ulei presat la rece deoarece există riscul să se ardă, notează spynews.ro.

×
Subiecte în articol: friteuza aer cald air fryer