Chiar dacă avem toate ingredientele din rețetă, nu vom avea neapărat același succes și nu este totdeauna vorba de cât de priceput este fotograful.
Potrivit cumvaplace.ro, perfecțiunea unui sandvici stă în simplitate, dar mai sunt câteva secrete pentru reușită!
Sosul – fiecare chef are sosul lui secret, unde proporția ingredientelor combinate este foarte importantă; cele mai simple sunt o combinație de maioneză cu ketchup și muștar, cărora li se alătură castraveciorii murați și tocați. În funcție de preferințe, puteți să vă alegeți propriile combinații, dar sosul este esențial într-un sandvici și pentru că se absoarbe bine în pâine și pentru că va ține împreună ingredientele alese. Așadar, nu vă zgârciți! Încercați și acest sos!
Pâinea – alegeți tipul de pâine în funcție de ingrediente și mai ales de cantitatea lor. Pentru un simplu sandvici cu brânză topită, este potrivit toastul, dar pentru felii de friptură rece cu sos și salată, este bine să proporționati și pâinea: o chiflă sau o mini-baghetă sunt mult mai potrivite în aceste cazuri. Pâinea feliată nu are mai fani între bucătarii de top, atunci când vine vorba de un sandvici perfect. Dacă vi se pare că e prea multă pâine într-o chiflă sau o mini-baghetă, după ce le tăiați în jumătăți, scoateți din miez. Așa veți potrivi mult mai bine și compoziția cu sos și salată care însoțește carnea sau brânza alese.
Caramelizați – dacă vă e poftă de un sandvici, e clar că dieta nu e chiar ce aveți în gând, așadar adăugați cu încredere în combinație ceva prăjit în grăsime. O felie de bacon prăjit sau ceapă roșie caramelizată fac minuni. Pot să fie și doar semințe de pin sau susan ușor prăjite și gustul va fi desăvârșit!
Cald – cele mai multe combinații își dezvăluie paleta de gusturi la căldură, așadar ori prăjiți pâinea, ori tot sandviciul îl puneți în cuptor sau, dacă aveți, la sandwich maker, ideal ar fi să fie măcar o parte dintre ingrediente calde, iar pâine sau oul ori baconul sau ceapa prăjite se potrivesc perfect acestei idei. Gândiți-vă o secundă la burgerul perfect și veți înțelege ideea. Sosurile sunt reci, eventual, dar pâinea, carnea și baconul sunt calde, iar brânza curgătoare.
Adăugați verde – mâncare are legătură cu simțul văzului în aproape aceeași proporție cu gustul, așadar frunzele de salată verde, combinate cu sosurile și carnea în nuanțe roșiatice sau chiar roșia crudă și brânza, transmit informații valoroase despre savoare, chiar înainte de a gusta. Atenție, însă, dacă folosiți salată verde, nu puneți tot sandviciul la cuptor pentru că își schimbă culoarea și va arăta foarte ofilit în final.
Extra cheese – mai ales dacă vorbim de un sandvici cald, brânza rasă deasupra și apoi încălzit totul înseamnă un mare plus de savoare.
Combinații potrivite:
- Brânză cu roșii și salată
- Șuncă și cașcaval
- Cașcaval cu castraveciori murați
- Brânză de capră cu ceapă caramelizată
- Șuncă cu salată și roșii
- Ouă fierte cu sos de muștar sau tartar
- Ton cu maioneză
- Pui cu sos de brânză și salată
- Somon afumat cu cremă de brânză și ceapă roșie tocată mărunt
- Friptură rece de vită cu sos de muștar și ceapă caramelizată și salată verde.Și dacă tot v-am făcut poftă, citiți și rețeta pe care v-o propunem! Poftă bună!