x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Savoarea padurii

Savoarea padurii

de Cristiana Isopescu    |    16 Aug 2006   •   00:00
Savoarea padurii
BUCATARIA SI DRAGOSTEA
Daca-ti place branza de capra, daca esti lactovegetarian, daca tii mortis sa ai parte de experiente de neuitat si daca spiritul tau de aventura se indreapta spre mariajul "dulce-sarat", nu ma pot abtine sa nu-ti recomand cel mai la moda aperitiv britanic.

GOOD FOOD iti prezinta cea mai trasnita combinatie culinara.
Savuroasa, e drept, "din cap pana-n picioare".

TARTA CU BRANZA BRIE SI DULCEATA DE AFINE

  • INGREDIENTE: 500 g aluat foitaj, 150 g dulceata de afine, 400 g branza tip brie, o legatura de cimbru uscat, 3 linguri cu ulei de masline, frunze de rucola pentru ornat, sare, piper.
  • preparare: Se incinge bine cuptorul timp de 20 de minute. Se aleg forme de tarta, care se ung cu ulei de masline. Se decupeaza cu un cutit din aluatul foitaj cercuri cu diametrul de 8 cm, care se potrivesc in formele de tarta. Se dau formele la cuptor pentru 25 de minute la foc potrivit. Dupa 25 de minute se scot formele si se ung tartele cu dulceata de afine. Se presara deasupra fiecarei tarte branza brie. Se condimenteaza formele cu cimbru uscat, sare si piper. Se dau din nou tartele la cuptor pentru 10 minute - doar cat sa se topeasca branza. Se orneaza fiecare tarta cu frunze de rucola. Se lasa sa se racoreasca putin si se servesc calde, ca aperitiv, la un pahar cu vin rosu demisec.
  • ×