OCHIUL SOACREI
Monica Stefania Velicu Doamne, parca ieri a fost Craciunul! Si uite ca acum deja am intrat in Postul cel Mare. Vorba bunicii mele: "Maica, ce mai trece timpul!". Mare vorba! Ehe, s-a dus si Ziua Femeii, cadouri mai mult n-am primit, Domnul Socru tot la televizor sta cat e ziulica de mare, nora-mea ca nora-mea... Astazi sunt nostalgica. Daca nici de-o inspectie prin casa nora-mii nu-mi arde, va dati seama. As sta asa si m-as uita in gol si m-as gandi si eu la ale mele, dar vedeti ca nu pot. Nu ma lasa datoria. Sunt soacra sau nu sunt? Cine crede ca-i usor sa treaca o zi in locul meu! Sa vedem atunci ce mai zice. Usor vi se pare sa fii tot timpul cu ochii in patru, tot timpul gata sa vezi ceea ce de obicei nu vede oricine. Pai, daca n-as fi eu credeti ca ar vedea cineva firul de praf din spatele raftului sau firimiturile de paine bine ascunse dupa vreun picior al mesei sau punctul de negreala de pe cartoful "curatat" de nora-mea?! E greu sa fii soacra in ziua de azi. Dar mi-a venit o idee. Sa-mi iau o ucenica si s-o las pentru cateva zile in locul meu, ca sa pot sa-mi iau si eu o vacanta. Ii las un bilet cu ce trebuie sa faca, unde trebuie sa se uite cu mai multa atentie si plec. Va dati seama ce-o sa se mai bucure nora-mea. Si tocmai bine, ii dau un ragaz ca sa termine si ea de spalat vasele de la petrecerea de Lasata Secului pana ma intorc eu. Si poate are timp sa faca si ceva de mancare pana atunci, ca de merdenele, mezeluri si pizza m-am saturat eu, dar fiu-meu!
Vedeti, asa fac mereu. Ma cuprinde mila, ca asa am eu suflet bun, si nu ma mai lasa inima sa plec. Inainte de toate, le fac un spanac sa se linga pe degete si pe urma om mai vedea. Si pica tocmai bine, ca e post. Decat s-o las pe ea sa-l prepare, mai bine ma lipsesc. Ultima data a stricat bunatate de spanac. L-a scos din punga (era din ala congelat) si l-a trantit direct intr-o oala cu apa si cu sare (pe motiv ca asa e dietetic). Dar ce credeti, ca ea a putut sa-l manance? Baiatul, saracuâ, a mancat ca-i era foame. Ii arat eu acum ce e aia spanac adevarat.
Toci acolo o ceapa ceva mai marisoara, o calesti bine in putin ulei si abia apoi adaugi spanacul, pe care il calesti impreuna cu ceapa, cateva minute. Si, ca sa fie totul perfect, adaugi si cateva linguri de margarina (cu unt iese si mai bun, dar acum e post) si atunci sa te tii bunatate. Dar ea de unde sa stie?
Citește pe Antena3.ro
POVETE
|
SPANACUL. Spanacul va iesi mult mai gustos daca veti adauga in apa in care il opariti cateva lingurite de zahar si putin vin alb dulce.
APA. Nu aruncati apa in care ati oparit spanacul, ci folositi-o atunci cand il preparati, pentru ca altfel nu veti face decat sa aruncati toate vitaminele.
FIERBEREA. Spanacul trebuie fiert cel putin o ora, iar daca este ceva mai batran, e bine sa-l lasati sa fiarba chiar si mai mult si sa-l opariti foarte bine. Daca veti folosi apa in care a fiert, nu-si va perde vitaminele prin fierbere. |