x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Se deschide târgul "Stâne, Gusturi şi Tradiţii româneşti" din curtea Ministerului Agriculturii

Se deschide târgul "Stâne, Gusturi şi Tradiţii româneşti" din curtea Ministerului Agriculturii

de Redacția Jurnalul    |    25 Noi 2022   •   09:49
Se deschide târgul  "Stâne, Gusturi şi Tradiţii româneşti" din curtea Ministerului Agriculturii

Târgul "Stâne, Gusturi şi Tradiţii româneşti" se deschide astăzi în curtea Ministerului Agriculturii și durează trei zile.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociației Crescătorilor de Ovine "Păstorul Crişana" Arad şi a altor organizații ale crescătorilor de ovine din România, și face parte dintr-o campanie de promovare a produselor românești.  Acesta va fi inaugurat de ministrul de resort, Petre Daea

"Ne dorim să aducem în atenţia bucureştenilor, şi nu numai, farmecul uneia dintre cele mai vechi îndeletniciri ale poporului român, păstoritul. Fermierii din judeţele Alba, Arad, Botoşani, Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Neamţ, Olt, Sibiu, Vâlcea refac unul dintre drumurile parcurse de ciobani cu sute de ani în urmă, pornind pe un traseu de sute de kilometri de-a lungul munţilor Carpaţi, poposind în mijlocul Bucureştiului, în curtea MADR, cu tolba plină de poveşti şi bunătăţi de la stână", transmit organizatorii.

Vizitatorii sunt așteptați cu produse tradiționale din carne și lapte de oaie, precum caş, urdă, telemea de oaie proaspătă sau maturată, brânză de burduf în membrană naturală, caşcaval, lapte bătut, smântână, telemea de capră, pastramă de oaie proaspătă sau afumată, mezeluri, mici, tocan de oaie, sloi de oaie.

Atracția târgului este un ceaun în care se prepară tocana de oaie. 

Totodată, consumatorii găsesc aici și vinuri de la cramele Lucaci şi de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Blaj.
Asociaţia Producătorilor de Telemea de Sibiu oferă vizitatorilor unul din cele 10 produse româneşti. Legumele și fructele din Olt, Dâmboviţa şi Vrancea nu vor lipsi. Produsele de patisterie Cozonacul Domnesc din Botoşani sunt și ele prezente, precum și gemuri, dulceţuri, conserve, fructe uscate.

Mai pot fi achiziționate și articole de îmbrăcăminte obţinute din pielicele de ovine.

Vor cânta  Ansamblul Nedeia, solistul Robert Târnăveanu, grupul de chitarişti "Zâmbete şi acorduri" din comuna Sadu, judeţul Sibiu.

Târgul va fi deschis vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 9:00 - 19:00.

×
Subiecte în articol: agricultura targ Petre Daea