Fabricile producatoare de bere din Franta au adoptat o politica de "responsabilitate". Ele au decis sa scada gradul de alcool din produs pentru a se diminua numarul de accidente rutiere cauzate de starea de ebrietate a soferilor, anunta AFP.
Acesta idee nu a venit doar din porniri filantropice, ci si cu intentia de a relansa vanzarile de bere pe piata franceza. CIFRE. Conform statisticilor, in ultimii 25 de ani consumul a scazut in jur de 25%. Insa ceea ce i-a alarmat pe producatori a fost faptul ca in 2004 s-a inregistrat o scadere mai mare decat in anii prercedenti. "Anul trecut vanzarile au scazut cu 4% in comparatie cu anul 2003, cand o persoana a consumat in medie 32,5 litri de bere", a declarat Olivier Picot presedintele Asociatiei Berarilor din Franta. ALTERNATIVA. Decizia berarilor vine dupa ce in 1996 s-a stabilit ca berariile sa produca mai multe sortimente de bere fara alcool.In ultimii zece ani continutul de alcool in bere a scazut de la 5% la 4%. In prezent, berea fara alcool, fabricata pe baza de hamei, orz, apa si drojdie de bere, este singura bautura alcoolizata care prezinta o alternativa fara alcool sau slab alcoolizata. Soferii din lumea intreaga apeleaza din ce in ce mai des la acest produs. (Veronica Guzun)Citește pe Antena3.ro