x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Specialitate din Cetate

0
Autor: Gabriela Boeriu 24 Sep 2008 - 00:00

Viorica Rusan ne-a întîmpinat cu ospitalitate în momentul în care i-am păşit pragul restaurantului în care lucrează de mai bine de şapte ani. Ne-a invitat la o măsuţă şi ne-a oferit cîte o felie de tort cu nucă, specialitate pe care vă sfătuiesc să nu întîrziaţi să o degustaţi  atunci cînd veţi merge în Sighişoara.

Viorica Rusan ne-a întîmpinat cu ospitalitate în momentul în care i-am păşit pragul restaurantului în care lucrează de mai bine de şapte ani. Ne-a invitat la o măsuţă şi ne-a oferit cîte o felie de tort cu nucă, specialitate pe care vă sfătuiesc să nu întîrziaţi să o degustaţi  atunci cînd veţi merge în Sighişoara. Papilele gustative vă vor fi “asaltate” de minunatul “dulce”, care aminteşte de anii de glorie ai cetăţii medievale. Asta însă abia după ce veţi încerca şi celelalte bucate ale casei...

 

  • Ce ingredient secret aveţi aici, la Casa cu Cerb? Ni-l divulgaţi, în premieră,pentru… Jurnalul de bucătărie?

Probabil că aţi mai auzit această replică. Unii chiar fac ceea ce spun, alţii nu. Ingredientul meu este sufletul pe care îl pun în ceea ce fac. Şi eu chiar mă ţin de cuvînt! Chit că produsele sînt proaspete şi reţeta este respectată ca la carte, dacă nu pui suflet nu ai făcut nimic.

 

  • Ce vă place aici, la Sighişoara?

Nu este ceva să nu îmi placă aici. Eu sînt din Izvorul Mureşului. Dar acum locul meu este aici. Cu mîna pe inimă spun că nu cred că aş putea să trăiesc fără aerul de munte. Mă inspiră atunci cînd gătesc. Apoi, îmi plac oamenii de aici. Locul, în întregul lui…

 

Ospitalitate

  • Vorbeaţi de inspiraţie… Ce vă mai inspiră?

Muzica... Îmi place să mă uit la un film bun, mă relaxează, dar muzica mă inspiră. Ascult mai multe genuri muzicale. Îmi place muzica folclorică, dar şi cea clasică. De exemplu, Vivaldi...

 

  • Cu ce preparate îi întîmpinaţi pe turiştii străini şi români?

Bine că aţi pomenit de turiştii străini. Sînt foarte mulţi: englezi, nemţi, francezi, chiar şi americani. Unii vin în fiecare an la noi, pentru că le place foarte mult aici, la Sighişoara. Asta pentru că sîntem nişte gazde bune şi încercăm să nu-i dezamăgim. Avem gulaş de cerb, friptură de căprioară la tavă servită cu varză roşie, papanaşi cu gem de mure, făcut tot de noi... Tortul cu nucă se epuizează rapid. Iar ca un “bonus” la meniu, aş spune că şi locul este... delicios, fiind o clădire de patrimoniu, care te îndeamnă “să intri în poveste”.

 

Rulou à la Sighişoara

Ingrediente: 100 g piept de pui, 100 g muşchi de vită şi porc, 50 g ciuperci, 30 g gogoşari muraţi, sare, piper.
Preparare: Pieptul de pui şi muşchiul de vită se feliază şi se bat. Se suprapun pe jumătate şi se aşază deasupra ciupercile, sarea, piperul şi gogoşarii. Se rulează şi se aşază în tavă. Se stropesc cu ulei şi se dau la cuptor 30 de minute, la 180ÞC. Sosul rezultat de la rulouri se pune într-o crăticioară cu cîteva felii de morcovi, ţelină şi o ceapă tăiată în 4. Se pun la fiert, după care se pasează. Se adaugă puţină boia dulce, o foaie de dafin, piper, sare şi se dau în clocot. Se adaugă vin roşu sec. Se serveşte cu cartofi ţărăneşti.

Citeşte mai multe despre:   recomandarea saptamanii

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Certificat energetic: preț, valabilitate și modalitate de obținere

Certificat energetic: preț, valabilitate și modalitate de obținere
Galerie Foto Una dintre căutările cele mai frecvente pe Google atunci când vine vorba despre certificatul de performanță energetică este "certificat energetic pret". Datorită interesului mare pentru acest subiect în...

Revoluție în presa română! Jurnalul răstoarnă piaţa de print

Revoluție în presa română! Jurnalul răstoarnă piaţa de print
Cotidianul naţional Jurnalul devine de luni, 25 ianuarie, singurul ziar de investigații jurnalistice de maxim interes din România. În fiecare săptămână, ai 100 de pagini de anchete spectaculoase și reportaje...

Crizantema: de la origine la semnificație

Crizantema: de la origine la semnificație
Crizantemele sunt, cu siguranță, unele dintre cele mai întâlnite flori atât în buchete cât și în aranjamente florale. Cunoscute în popor ca fiind ”reginele toamnei”, crizantemele sunt flori foarte...

Videochat: între prejudecată și adevăr

Videochat: între prejudecată și adevăr
Să recunoaștem că subiectul videochat nu este chiar cel mai dezbătut la noi în țară. Oamenii tind să fugă de discuții care ating această industrie, în principal din cauza lipsei de informații sau din cauza...

Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței

Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței
Galerie Foto În cadrul noilor ansambluri rezidențiale, raportul suprafață-preț este foarte important. Confortul este un obiectiv-cheie urmărit de toți cei aflați în căutarea unei locuințe. Nu e de mirare, așadar,...

Top 7 mărci de cafea din București

Top 7 mărci de cafea din București
Căutați un furnizor sau vreți să vă aprovizionați acasă? Aflați care boabe sunt cele mai bune pentru espresso, americano și cappuccino Cafea pentru business – cafea acasă În caleidoscopul mărcilor...

De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică

De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică
Jurnalul de miercuri face lumină în cea mai apăsătoare problemă a românilor: noile contracte la energia electrică. Din cele 28 de pagini ale Ghidului care apare mâine afli în exclusivitate: - Cum să...

Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere, dar abia de acolo începe munca!”

Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere,  dar abia de acolo începe munca!”
Galerie Foto Cel de-al șaselea sezon Burlacul, ce va fi difuzat în curând, la Antena 1, îl va avea pe Răzvan Fodor în ipostaza de prezentator, dar și sfătuitor pentru Andi Constantin în călătoria sa. Căsătorit de 11...

Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile

Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile
Cetatea Făgărașului păstrează aproape neatinse episoade întregi din istoria românilor, care astăzi pot fi admirate și chiar atinse, după secole. A fost apreciată ca a doua dintre cele mai frumoase cetăți...

Turiștii israelieni vor reveni în România

Turiștii israelieni vor reveni în România
Reprezentanții agențiilor care fac incoming – aduc turiști străini în țara noastră – cer autorităților din România să facă toate demersurile necesare, în perioada următoare, pentru a se putea reveni la ...

In memoriam Ruxandra Garofeanu

In memoriam Ruxandra Garofeanu
Televiziunea Română regretă dispariţia realizatoarei tv şi criticului de artă Ruxandra Garofeanu şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o serie de producţii in memoriam.   Cunoscut om de...

UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)

UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)
Luni, 18 ianuarie, de la ora 17:00, continuă seria episoadelor evenimentului online realizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România - „Săptămâna Presei Românești. Pagini...

Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021

Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021
Autoritățile australiene nu vor să deschidă granițele pentru turiștii străini în acest an, deși majoritatea statelor se află în plină campanie de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit secrretarului de stat...
Serviciul de email marketing furnizat de