x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Specialitate din Cetate

0
Autor: Gabriela Boeriu 24 Sep 2008 - 00:00

Viorica Rusan ne-a întîmpinat cu ospitalitate în momentul în care i-am păşit pragul restaurantului în care lucrează de mai bine de şapte ani. Ne-a invitat la o măsuţă şi ne-a oferit cîte o felie de tort cu nucă, specialitate pe care vă sfătuiesc să nu întîrziaţi să o degustaţi  atunci cînd veţi merge în Sighişoara.

Viorica Rusan ne-a întîmpinat cu ospitalitate în momentul în care i-am păşit pragul restaurantului în care lucrează de mai bine de şapte ani. Ne-a invitat la o măsuţă şi ne-a oferit cîte o felie de tort cu nucă, specialitate pe care vă sfătuiesc să nu întîrziaţi să o degustaţi  atunci cînd veţi merge în Sighişoara. Papilele gustative vă vor fi “asaltate” de minunatul “dulce”, care aminteşte de anii de glorie ai cetăţii medievale. Asta însă abia după ce veţi încerca şi celelalte bucate ale casei...

 

  • Ce ingredient secret aveţi aici, la Casa cu Cerb? Ni-l divulgaţi, în premieră,pentru… Jurnalul de bucătărie?

Probabil că aţi mai auzit această replică. Unii chiar fac ceea ce spun, alţii nu. Ingredientul meu este sufletul pe care îl pun în ceea ce fac. Şi eu chiar mă ţin de cuvînt! Chit că produsele sînt proaspete şi reţeta este respectată ca la carte, dacă nu pui suflet nu ai făcut nimic.

 

  • Ce vă place aici, la Sighişoara?

Nu este ceva să nu îmi placă aici. Eu sînt din Izvorul Mureşului. Dar acum locul meu este aici. Cu mîna pe inimă spun că nu cred că aş putea să trăiesc fără aerul de munte. Mă inspiră atunci cînd gătesc. Apoi, îmi plac oamenii de aici. Locul, în întregul lui…

 

Ospitalitate

  • Vorbeaţi de inspiraţie… Ce vă mai inspiră?

Muzica... Îmi place să mă uit la un film bun, mă relaxează, dar muzica mă inspiră. Ascult mai multe genuri muzicale. Îmi place muzica folclorică, dar şi cea clasică. De exemplu, Vivaldi...

 

  • Cu ce preparate îi întîmpinaţi pe turiştii străini şi români?

Bine că aţi pomenit de turiştii străini. Sînt foarte mulţi: englezi, nemţi, francezi, chiar şi americani. Unii vin în fiecare an la noi, pentru că le place foarte mult aici, la Sighişoara. Asta pentru că sîntem nişte gazde bune şi încercăm să nu-i dezamăgim. Avem gulaş de cerb, friptură de căprioară la tavă servită cu varză roşie, papanaşi cu gem de mure, făcut tot de noi... Tortul cu nucă se epuizează rapid. Iar ca un “bonus” la meniu, aş spune că şi locul este... delicios, fiind o clădire de patrimoniu, care te îndeamnă “să intri în poveste”.

 

Rulou à la Sighişoara

Ingrediente: 100 g piept de pui, 100 g muşchi de vită şi porc, 50 g ciuperci, 30 g gogoşari muraţi, sare, piper.
Preparare: Pieptul de pui şi muşchiul de vită se feliază şi se bat. Se suprapun pe jumătate şi se aşază deasupra ciupercile, sarea, piperul şi gogoşarii. Se rulează şi se aşază în tavă. Se stropesc cu ulei şi se dau la cuptor 30 de minute, la 180ÞC. Sosul rezultat de la rulouri se pune într-o crăticioară cu cîteva felii de morcovi, ţelină şi o ceapă tăiată în 4. Se pun la fiert, după care se pasează. Se adaugă puţină boia dulce, o foaie de dafin, piper, sare şi se dau în clocot. Se adaugă vin roşu sec. Se serveşte cu cartofi ţărăneşti.

Citeşte mai multe despre:   recomandarea saptamanii

 



Mai multe titluri din categorie

Duminică, 16 mai, de la 13:15,​​​​​​​Antena 1 lansează un nou show de cooking - Hello Chef

Duminică, 16 mai, de la 13:15,​​​​​​​Antena 1 lansează un nou show de cooking - Hello Chef
Galerie Foto Duminica aceasta, de la 13:15, Antena 1 lansează un nou proiect de cooking – Hello Chef, ce aduce laolaltă săptămânal în bucătărie un chef – Roxana Blenche, un medic cardiolog pasionat de nutriţie – dr. Ce...

(P) Confort termic și siguranță prin ușile de la Special Doors

(P) Confort termic și siguranță prin ușile de la Special Doors
O casă nouă, construirea unui apartament sau renovarea lor trebuie să îndeplinească numeroase condiții pentru a asigura un confort termic și fonic întregii familii. Printre cele mai importante aspecte se...

Merita sa devii model intr-un studio de videochat in prezent?

Merita sa devii model intr-un studio de videochat in prezent?
Galerie Foto Daca 2020 si 2021 s-au dovedit ani foarte grei pentru unele domenii, lucrurile au stat cu totul diferit pentru industria divertismentului pentru adulti. Masurile de restrictie luate pretutindeni in lume au determinat...

X Factor 2021 începe preselecțiile pentru cel de-al zecelea sezon

X Factor 2021 începe preselecțiile pentru cel de-al zecelea sezon
X Factor își caută câștigătorul sezonului cu numărul zece al emisiunii, iar cei interesați se pot deja înscrie la casting! Cei care consideră că au ”factorul X” sunt așteptați să se înscrie pe...

Echipa mov pierde primul bucătar în sezonul 9. Chef Scărlătescu pune în joc prima amuletă: „Toată lumea era panicată”

Echipa mov pierde primul bucătar în sezonul 9. Chef Scărlătescu pune în joc prima amuletă: „Toată lumea era panicată”
Galerie Foto Seara de duminică a adus la Chefi la cuțite o confruntare tăioasă între echipele sezonului 9, o situație de egalitate în ceea ce privește voturile battle-ului și un verdict neplăcut pentru chef Cătălin...

Du curatenia la un alt nivel cu un mop electric!

Du curatenia la un alt nivel cu un mop electric!
Galerie Foto Tu cum procedezi cand vine momentul sa faci curatenie in casa? Probabil ca faci un plan „de actiune”, iti organizezi timpul, imparti task-urile pe care trebuie sa le indeplinesti. Totodata, verifici daca ai toate...

Lupte la cuțite între chefi: ”Lasă-mi oamenii în pace”

Lupte la cuțite între chefi: ”Lasă-mi oamenii în pace”
Galerie Foto Diseară, de la 20:00, pe Antena 1, o nouă confruntare între echipele sezonului 9 ”Chefi la cuțite” va ridica presiunea la cote maxime. Câștigător detașat în ultima ediție, chef Scărlătescu va intra...

Ei sunt finaliştii sezonului 16 Te cunosc de undeva! Transforming show-ul, lider de piaţă la oraşe

Ei sunt finaliştii sezonului 16 Te cunosc de undeva! Transforming show-ul, lider de piaţă la oraşe
Galerie Foto O gală cu miză mare, aseară la Te cunosc de undeva!, căci show-ul prezentat de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși şi-a desemnat finaliștii celui de-al 16-lea sezon al transformărilor, într-o seară cu o tematică...

Roger Federer a devenit personaj de benzi desenate

Roger Federer a devenit personaj de benzi desenate
Fanii lui Roger Federer vor fi încântați să afle că elvețianul nu va înceta niciodată să joace tenis, cel puțin nu sub forma benzilor de desene animate. Starul tenisului mondial a acceptat să devină personaj...

Escapadă în București

Escapadă în București
Îți dorești de ceva timp o vacanță în București dar nu ai găsit niciodată momentul potrivit? Sau poate ai câteva zile libere înainte de salariu? Oricare ar fi motivul, acum ai ocazia perfectă pentru o...

Pepe, transformare emoţionantă în semifinala Te cunosc de undeva! „Bucurie mai mare nu aş fi putut să am!”

Pepe, transformare emoţionantă în semifinala Te cunosc de undeva! „Bucurie mai mare nu aş fi putut să am!”
Galerie Foto O gală cu miză mare, sâmbătă, de la ora 20:00, la Te cunosc de undeva!, căci show-ul prezentat de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși își va desemna finaliștii celui de-al 16-lea sezon al transformărilor, într-o...

Circuite de vară, în inima României

Circuite de vară, în inima României
Sibiul, unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, își primește iar vizitatorii. Pe lângă destinația urbană de city break, împrejurimile oferă foarte multe posibilități de relaxare. Un circuit...

Ediția specială de roast din cel de-al zecelea sezon iUmor a fost lider de audiență

Ediția specială de roast din cel de-al zecelea sezon iUmor a fost lider de audiență
Galerie Foto Ediția specială de roast a celui mai nou sezon iUmor, difuzată miercuri seara, între orele 20.30 – 23.39, la Antena 1, a fost lider de audiență la nivelul publicul comercial din mediul urban, dar și la nivelul...

Păr puternic și strălucitor? Top 5 Tratamente Păr cu Ingrediente Naturale

Păr puternic și strălucitor? Top 5 Tratamente Păr cu Ingrediente Naturale
Părul este unul din atuurile prin care se face remarcată o femeie, iar dacă este puternic și strălucitor va atrage întotdeauna privirile. În dorința de a arăta bine, ne supunem firul de păr la acțiunea...

UE redeschide granițele pentru turiștii israelieni

UE redeschide granițele pentru turiștii israelieni
Uniunea Europeană a adăugat Israelul pe lista țărilor ale căror cetățeni pot călători în blocul comunitar. Se încearcă astfel stimularea turismului, grav afectat de restricțiile dure impuse din...
Serviciul de email marketing furnizat de