x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Stirile zilei

Stirile zilei

07 Apr 2005   •   00:00


  • 8 aprilie 2005
  • Nesanatos - Carnea de pui nu ne ingrasa

    Multa vreme, carnea de pui a fost considerata un aliment mai sanatos decat altele, dar cercetatorii au descoperit ca in prezent aceasta contine mai multe grasimi decat proteine, transmite editia electronica a ziarului The Telegraph.

    Carnea de pui contine de trei ori mai multe grasimi decat in urma cu 35 de ani, din cauza schimbarilor survenite in metodele de crestere a pasarilor. Schimbarile intervenite in modul de hranire a pasarilor si faptul ca acestea nu au libertate de miscare pot insemna ca o portie de pui contine cu pana la 50% mai multe calorii decat in anii ’70. O pulpa de pui prajita a ajuns sa contina mai multe grasimi decat un hamburger dublu.

    "In trecut, pasarile erau crescute in curte si se hraneau cu seminte si cu iarba. Acum li se da hrana concentrata (...). Fiziologia noastra este adaptata la hrana crescuta in salbaticie", a afirmat profesorul Michael Crawford, de la Metropolitan University, Londra. El a spus ca schimbarea metodelor de crestere a pasarilor este responsabila partial de raspandirea obezitatii. Profesorul Crawford a gasit 22,8 grame de grasimi la 100 grame de carne de pui cumparata din comert, fata de 8,6 grame in 1970. (Cristina Andreea Catana)

    ×
    Subiecte în articol: gastronomie