x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Un dulce de sezon - Plăcintă cu dovleac

Un dulce de sezon - Plăcintă cu dovleac

19 Sep 2015   •   13:23
Un dulce de sezon - Plăcintă cu dovleac

Pentru aluat e nevoie de două căni de făină, un ou, o lingură de zahăr, puţină sare, o lingură de miere, o lingură de oţet de mere, două linguri de ulei şi o cană de apă călduţă. Nu-s multe, după cum vedeţi. Umplutura - o bucată sănătoasă de dovleac (am ales un dovleac dulce, bine copt), două ceşti de zahăr (îmi ţin zahărul într-un borcan, închis ermetic, împreună cu două păstăi de vanilie, în felul ăsta am mereu zahăr cu aromă de vanilie), nuci (100 g) şi o lingură de scorţişoară. Mai întâi frământ aluatul, până se desprinde de pe degete.  Îl las să se odihnească până rezolv problema umpluturii.
Sparg nucile şi pun miezul la fiert în vin cu zahăr şi scorţişoară.
Dovleacul, dat prin răzătoare şi amestecat cu zahăr şi scorţişoară, a fost înmuiat pe foc preţ de un sfert de ceas, fără apă sau ulei.
Am mărunţit miezul de nucă şi l-am amestecat cu dovleacul.
Am întins aluatul în foi subţiri. Pe jumătate din suprafaţa foilor am pus umplutură de dovleac şi nuci.
Am rulat foile şi am obţinut nişte suluri pline cu dovleac dulce şi aromat.
Am crestat sulurile, le-am uns cu ou bătut şi le-am pus în cuptor pentru 35 de minute la 170 de grade Celsius (puteţi să mai mergeţi în sus până la 180 de grade dar e important cum coace cuptorul vostru, s-ar putea ca, totuşi, 180 de grade Celsius să fie prea mult în anumite cazuri).
După ce am scos plăcinta din cuptor, am lăsat-o să se răcească şi abia apoi am pudrat-o cu zahăr.

×