x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Up in the air: Un călător prin viaţă

Up in the air: Un călător prin viaţă

de Simona Chiriac    |    04 Mar 2010   •   00:00
Up in the air: Un călător prin viaţă
Sursa foto: /cinemagia.ro

Ryan Bingham. Un om de succes, care şi-a trăit cea mai mare parte din viaţă în aer, cu mult deasupra norilor (la propriu). Meseria lui presupunea să frângă inimi şi, în cele din urmă, poate chiar vieţi.

Pentru şefii care nu aveau curaj să-şi concedieze angajaţii, Brian avea soluţia potrivită. Sosea la firmă, îmbrăcat la patru ace, anunţându-i sec că firma nu mai are nevoie de serviciile lor. Pentru ei nu era nicidecum o înfrângere, ci o şansă de a începe o viaţă nouă, împlinindu-şi astfel aspiraţiile din tinereţe.

O poveste frumos ambalată, dar golită de idei. La fel cum era de altfel şi viaţa lui. Şi pentru că se simţea singur (deşi nu avea curajul să recunoască, nici măcar în sinea sa), s-a autosugestionat că toată viaţa unui om poate să încapă într-un singur rucsac, şi acesta închis cu foarte multă lejeritate.

"Ce se află în rucsacul tău?" este titlul discursului motivaţional pe care îl susţine periodic în faţa angajaţilor din marile corporaţii. O filosofie personală, în care ataşamentul faţă de obiecte materiale sau persoane este văzut drept o corvoadă - un stil de viaţă pus în practică chiar de maestru.

Căminul lui este fie o cameră de hotel de cinci stele (este preferat un anumit lanţ hotelier, pentru că acolo se primesc în cameră mai multe fursecuri cu ciocolată - cookie - decât la altele), un aeroport (unde clienţii fideli ai companiei aeriene sunt serviţi cu sushi) sau un avion. Scopul suprem - parcurgerea în zbor a unui număr de un milion de mile, intrând astfel în topul celor mai invidiaţi oameni din lume (doar şase norocoşi până la Ryan Bingham).

O SCHIMBARE PE NUME NATALIE
Schimbarea din viaţa lui are un nume: Natalie Keener. O tânără ambiţioasă care şi-a propus să eficientizeze balanţa de cheltuieli a firmei. Anunţurile de disponibilizare, ce urmau să fie făcute prin intermediul videoconferinţei, reprezentau pentru Ryan pierderea axului central în jurul căruia se rotea existenţa sa. Fără călătorii cu avionul, camere de hotel şi restaurante cu preparate rafinate sau carduri cu multiple privilegii.

O dată cu nunta surorii sale, Julie, viaţa i se schimbă. Se îndrăgosteşte de Alex, corespondentul lui feminin, îşi recunoaşte rădăcinile şi îşi ajută sora dăruindu-i un sfert din preţioasele sale mile, pentru ca ea să poată călători în toată lumea. Sfârşitul ni-l prezintă pe Ryan în aeroport, privind panoul cu avioanele ce urmau să decoleze. Pentru el începea o nouă viaţă, o nouă călătorie. De unul singur.

 

Cookie de lux
Ingrediente: 250 g zahăr brun, 200 g zahăr tos, 200 g unt, două ouă, 750 g făină, un pliculeţ praf de copt, esenţă de vanilie, sare, 250 g miez de nucă, 100 g ciocolată neagră.
Preparare: Se omogenizează, folosind un mixer, cele două tipuri de zahăr şi untul. Când toată această compoziţie a devenit cremoasă, se picură esenţa de vanilie şi se adaugă ouăle. Se amestecă, apoi se presară făina în ploaie, praful de copt stins cu puţină zeamă de lămâie şi un vârf de cuţit de sare. Se adaugă miezul de nucă măcinat mai mare şi bucăţele de ciocolată neagră (se pot folosi fulgi de ciocolată). Într-o tavă unsă se aşază grămăjoare de compoziţie, lăsând spaţiu între ele. Se lasă în cuptorul preîncălzit la 190° C, timp de cel mult un sfert de oră, astfel încât să se coacă. Se servesc când s-au răcit, cu ceai, cafea sau cappuccino.

×
Subiecte în articol: oscar 2010