x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar UTIL - Cum pastram condimentele

UTIL - Cum pastram condimentele

05 Dec 2004   •   00:00

6 DECEMBRIE 2004
Sarea de bucatarie nu se mai strange in bulgari, daca se pun in cutie 3-4 linguri de boabe de orez.

Pasta de tomate ramasa in borcane se poate pastra proaspata daca se pune intr-o ceasca sau pahar, se acopera cu putin ulei, apoi se pune la rece.

Otetul tulbure poate fi limpezit daca se pune in el lapte in proportie de doua lingurite la un litru de otet.

Mustarul ramane proaspat si nu se usuca in borcan daca peste el turnam un strat de otet.

Zaharul se pastreaza in cutii de metal, sticla, portelan bine inchise, la loc uscat.

Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge intotdeauna cu putina zeama de lamaie sau otet, astfel dispare mirosul neplacut.

SPUNETI-VA PAREREA!

Asteptam opiniile dumneavoastra. Daca aveti comentarii la articolele publicate, daca vreti sa cititi despre un anumit subiect sau sa ne impartasiti din experientele dumneavoastra din restaurante, o puteti face trimitandu-ne un e-mail sau o scrisoare. Daca sunteti maestri bucatari in prepararea unei retete nu ezitati sa o impartasiti si celorlati cititori!

E-mail: gastronomie@jurnalul.ro

Adresa: Piata Presei Libere nr. 1, Casa Presei, Corp D, et. 8, Sector 1, Bucuresti
×
Subiecte în articol: gastronomie