x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Vacanțe ieftine în Europa. Hallstatt - o călătorie în Epoca de Fier

Vacanțe ieftine în Europa. Hallstatt - o călătorie în Epoca de Fier

03 Ian 2016   •   09:48
Vacanțe ieftine în Europa. Hallstatt - o călătorie în Epoca de Fier

Ești în căutarea unui proiect de concediu spectaculos și a unei vacante ieftine in Europa? Orașul Hallstatt este un loc incredibil, într-atât de spectaculos încât până și chinezii au creat o copie a așezării miniere, dar numai în orașul original vei descoperi o cultură cu adevărat unică a cărui istorie este impresionantă, toate acestea găsindu-se într-un cadru spectaculos al peisajului montan. 

Hallstatt este cel mai vechi oraș al Austriei, aflat în mijlocul regiunii Salzkammergut, între Salzburg și Graz, cu o cultură străveche, ce datează din secolul VIII î.Hr.
(...)
Așezat pe malul stâng al lacului Hallstattersee, orășelul de poveste este mărginit de lanțul muntos Dachstein, cu stâncile sale gigantice ce se ridică abrupt din văi înguste.

Istoria acestei așezări pitorești înaintează până în epoca de fier, oferind un tur plin de aventură, cu o vechime de peste 7000 de ani, pentru a afla despre epoca fierului, cunoscută în toată lumea drept cultura Hallstatt.

Citeste si Efect INCREDIBIL al zațului de cafea! Face adevărate MINUNI pentru frumusețea și sănătatea ta
Slăbeşti uşor cu ajutorul cafelei! Află şi tu procedeul miraculos

O alta comoară locală este sarea, care a fost timp de secole sursa bunăstării orașului. În cele mai vechi mine de sare din lume vei descoperi un lac subteran sărat și te vei familiariza cu soarta tragică a minerului preistoric, cunoscut în întreg mapamondul drept “ bărbatul conservat în sare”.

Ce îți poate oferi o vacanță în Hallstatt?

Citește AICI mai mult despre vacanțe ieftine în Europa.

×