x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Vin, mancare si turism la Zagreb

Vin, mancare si turism la Zagreb

13 Mar 2005   •   00:00

Orasul Zagreb va deveni in perioada 16-20 martie capitala gastronomica a Europei.

EXPOZITIE. La Zagreb va avea loc o prezentare de vinuri
"Zilele Gastronomiei si ale Turismului" vor fi principalul punct de atractie al turistilor, dar si al celor care fac parte din industria de profil. Capitala Croatiei va strange pentru patru zile in acelasi loc producatori de mancare si de vinuri, firme de turism si de catering.

Cu totii isi pot arata realizarile de peste an in cadrul celor cinci categorii ale festivalului: "Gastrotech", "Vinovita", "Turism", "Casa si gradina" si "Conferinte". La ultima dintre aceste categorii, participantii la festival pot sa isi expuna cercetarile si studiile realizate si sa faca schimb de experienta.

Unul dintre scopurile principale ale manifestarii este prezentarea de noi produse gastronomice, vinuri si bauturi alcoolice si nonalcoolice. Vizitatorii pot participa si la o miniscoala de degustatori de vinuri. (Cristina Andreea Catana)

TRADITIE
Una dintre cele mai importante manifestari din cadrul "Zilelor Gastronomice si ale Turismului" de la Zagreb este prezentarea vinurilor traditionale. Pentru a aduce o mai mare recunoastere industriei viticole a tarii, va avea loc si un concurs de vinuri, cu jurizare internationala.

×
Subiecte în articol: gastronomie