x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Cum să alegi cel mai bun pix în funcție de nevoile tale? 5 recomandări

Cum să alegi cel mai bun pix în funcție de nevoile tale? 5 recomandări

30 Aug 2022   •   15:43
Cum să alegi cel mai bun pix în funcție de nevoile tale? 5 recomandări

Chiar și în zilele noastre, când tindem să folosim mai mult tastatura laptopului sau a telefonului pentru a scrie aproape orice, de la diverse notițe până la o listă de cumpărături, pixul continuă să fie un instrument esențial, de care niciun adult sau copil nu se poate lipsi.

 

Din fericire, nu ducem lipsă de opțiuni. Mai greu este să decidem care dintre diversele tipuri de pixuri disponibile este cel potrivit pentru nevoile noastre. Dacă și tu ai probleme în a face o astfel de alegere, continuă să citești: ți-am pregătit câteva recomandări care te vor ajuta să găsești pixul perfect pentru tine. 

 

  1. Ține cont pentru ce îl vei folosi 

Principalul criteriu de care ar trebui să ții cont atunci când încerci să alegi unul dintre numeroasele modele de pixuri de pe Clb.ro este pentru ce anume îl vei folosi. Ești elev sau student și ai nevoie de un pix cu care să iei notițe în timpul cursurilor? Un pix cu bilă este perfect pentru tine: este ușor de folosit, cerneala nu curge și va rezista mai multe decât un pix cu gel, de exemplu. 

Intenționezi să-l folosești ocazional, pentru a nota diverse lucruri într-o agendă sau a scrie într-un jurnal? Atunci probabil că nu te interesează cât de repede se usucă cerneală sau cât va rezista pixul, ci mai degrabă cum arată scrisul. Din acest punct de vedere, multe persoane preferă pixurile cu gel sau rollerele. 

  1. Stabilește de la început care este principala caracteristică pe care o cauți

Vrei un pix clasic, cu cerneală albastră, neagră sau roșie, ori ai prefera unul care să te scutească de la a mai trebui să cari mai multe instrumente de scris după tine? Dacă te încadrezi în cea de-a doua categorie, un pix multicolor este soluția perfectă. Cauți un pix ușor de folosit chiar și atunci când ești pe fugă sau trebuie să iei notițe stând în picioare? Atunci ar trebui să eviți pixurile cu capac și să alegi în schimb unul retractabil; cu un simplu click, este gata să fie utilizat și, în plus, nu va mai trebui să-ți faci griji că vei pierde capacul.

Indiferent care este acea caracteristică principală pe care o cauți la un pix, asigură-te că o stabilești de la început. În acest fel, îți va fi mai ușor să limitezi gama de opțiuni și să faci o alegere.

  1. Ține cont de mâna dominantă 

Ești stângaci? Atunci vei vrea un pix cu cerneală care se usucă repede deoarece mâna ta este în spatele pixului, nu în fața sa, cum se întâmplă în cazul persoanelor care folosesc mâna dreaptă. Și din acest punct de vedere, pixurile cu bilă sunt o opțiune mai bună decât alte tipuri de instrumente de scris. 

  1. Testează mai multe modele de pixuri 

Indiferent de cât de mult intenționezi să folosești un pix sau pentru ce, dacă nu ți se potrivește confortabil în mână sau nu-ți place cum scrie, va sfârși uitat printr-un sertar. Testează diferite modele și alege-l pe cel care te simți cel mai confortabil folosindu-l. Multe modele au un design ergonomic, cu grip cauciucat anti-alunecare; tot ce trebuie să faci este să-l găsești pe cel potrivit pentru tine. Ține cont și de greutatea sa, dar și de orice alt detaliu pe care îl consideri relevant. 

  1. Nu uita de buget 

Unele pixuri pot fi considerate destul de scumpe, așa că atunci când îți începi căutarea, orientează-te spre cele care se încadrează în bugetul tău. Dacă ești genul de persoană care tinde să-și piardă repede pixurile, cu atât mai mult ar trebui să te orientezi spre modele mai ieftine, pe care nu vei regreta atât de mult dacă le vei rătăci după câteva zile.

 

Trăim într-o eră a tehnologiei, dar pixul continuă să rămână un instrument pe care mulți dintre noi îl folosesc zilnic, iar alegerea modelului potrivit este mai importantă decât s-ar putea crede. Ține cont de recomandările de mai sus și vei găsi și tu pixul perfect pentru tine.

×