x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Cum sa-ti faci singura unghii cu gel acasa?

Cum sa-ti faci singura unghii cu gel acasa?

28 Iun 2022   •   13:52
Cum sa-ti faci singura unghii cu gel acasa?

Dacă ai avut vreodată o manichiură profesională cu gel, procesul de a face unghii cu gel acasă îți va fi probabil destul de familiar, dar pentru cele care nu au făcut-o, iată cum să o faci:

Dacă ai avut vreodată o manichiură profesională cu gel, procesul de a face unghii cu gel acasă îți va fi probabil destul de familiar, dar pentru cele care nu au făcut-o, iată cum să o faci:

1.Pregătește-ți unghiile

Cum să-ți faci unghii cu gel acasă folosind un kit unghii gel? Primul lucru: înainte de a începe cu trusa de unghii cu gel, vei dori să-ți pregătești unghiile asigurându-te că sunt curate, fără ojă și tăiate sau pilite în forma pe care o vrei. Odată ce ai făcut asta, șterge rapid unghiile cu un disc demachiant și fără scame înmuiat în soluția preparatoare sau pentru șters.

 2.Aplică baza

Odată ce unghiile sunt pregătite, este timpul să aplici stratul de bază. Vei aplica destul de multe straturi de gel, așa că fă stratul de bază cât mai subțire posibil și încearcă să-l aplici până la vârful unghiei, pentru a ajuta la lipirea gelului. De asemenea, cel mai bine este să faci câte o mână pe rând, deoarece de îndată ce ai terminat cu primul strat, vei trece direct la pasul trei.

 

  1. Lampa LED sau UV

 

Cel mai important pas al procesului și lucrul care face ca manichiura cu gel să fie diferită și mai durabilă față de cele obișnuite este partea în care plasezi mâna sub lampa LED după ce ai aplicat baza. Majoritatea lămpilor cu LED permit setarea duratei de timp pentru care va rămâne aprinsă. După ce aplici fiecare strat de gel plasează mâna sub lampă timp de două minute pentru a se usca și uneori e nevoie să plasezi separat degetul mare, pur și simplu pentru că este puțin mai ușor să îl poziționezi în acest fel, dar poți face cu ușurință toate cele cinci degete simultan.

 

Odată ce lampa se stinge, gelul va fi aproape uscat, dar se va simți în continuare ușor lipicios la atingere, așa că este important să nu-ți atingi unghiile și să nu le freci de nimic. De asemenea, de aceea discurile de bumbac ar trebui să nu lase scame, ultimul lucru pe care îl dorești sunt unghii cu scame.

 

  1. Aplică primul strat de culoare

 

În continuare, aplică primul strat de culoare, cât mai subțire posibil. ÎOdată ce ai vopsit fiecare unghie, plasează din nou mâna sub lampa LED pentru încă două minute.

 

  1. Repetă pasul 4

 

Acum fă totul din nou, adăugând un al doilea strat de culoare și plasează încă o dată mâna sub lampă timp de două minute. Nu-ți face griji, aproape am terminat...

 

  1. Aplică top coatul

 

Aplică stratul de acoperire transparent, inclusiv pe marginea unghiei, pentru a sigila culoarea și a împiedica uzura acesteia în jurul vârfurilor. La fel ca în toate etapele, dorești să eviți să un strat prea gros ca să rămâi cu unghii foarte groase, care vor arăta și se vor simți puțin ciudat. Odată ce stratul superior este pus, există o ultimă sesiune de două minute sub lampă, înainte de etapa finală...

 

  1. Șterge unghiile cu soluția preparatoare sau de curățare

 

Când îți scoți mâna de sub lampă pentru ultima dată, unghiile tale se vor simți în continuare puțin lipicioase. Nu intra în panică, nu ai greșit cu nimic – trebuie doar să faci un ultim pas, care implică să-ți scoți din nou discurile de bumbac și să ștergi ușor fiecare unghie cu soluția de curățare. Odată ce ai finalizat acest pas, vei avea unghii strălucitoare, care vor fi uscate la atingere și care – cel mai important – nu se vor ciobi. 


 
×