x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber De ce te urmărește câinele tău peste tot. Care sunt motivele

De ce te urmărește câinele tău peste tot. Care sunt motivele

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2023   •   21:30
De ce te urmărește câinele tău peste tot. Care sunt motivele
Sursa foto: Hepta

Majoritatea persoanelor care au câini știu că patrupedul lor îi urmărește peste tot prin casă și chiar îi așteaptă în fața ușii. Acest lucru este plăcut și amuzant dar uneori devine enervant.

Câinele este o ființă devotată, are încredere în stăpânul lui, îl iubește și vrea să fie cu el tot timpul. Dar poate fi și un semn că s-a plictisit, vrea ceva sau este speriat. Totodată, prin natura sa, el este un vânător deci are în instinct să urmărească ceea ce dorește. Uneori poate deveni chiar anxios atunci când rămâne singur acasă, motiv pentru care trebuie învățat treptat, de mic, să stea singur, altfel dezvoltă diverse deviații de comportament. 

Este sociabil, așa că îi place să fie alături de stăpânul lui, pe care îl adoră, vrea să doarmă cu el în pat și să facă diverse activități împreună. Se simte astfel fericit și în siguranță atunci când îi acorzi atenție și timp. Însă poate fi uneori intruziv și excesiv de dependent, neoferindu-ți spațiu personal. Prin urmare, o anumită distanțare sănătoasă este benefică. El poate învăța când ești ocupat, că este firesc să lipsești de acasă.

De asemenea, atunci când te urmărește, este posibil să-l recompensezi pentru că te impresionează și atunci el învață că primește ceva și va continua. Câinele este în mod natural curios și vrea să știe mereu ce se întâmplă. Învață repede rutina zilnică și îi place deoarece asta îi conferă siguranță. Înțelege care sunt perioadele din zi în care îl scoți afară și atunci sare în jurul tău de nerăbdare sau te așteaptă la ușă. 

El vine după tine și din plictiseală. Vrea  să facă ceva, să acționeze, și poate fi interesant ce faci.

Are nevoie de jucării în casă pe care să le roadă și de plimbări zilnice nu doar pentru a-și face nevoile în afara casei, dar și pentru a simți alte mirosuri, a alerga, a se bucura de natură și de prezența altor ființe. Poate fi învățat să aducă mingea, să răspundă la diverse comenzi simple, să meargă la piciorul stăpânului. 

Atunci când latră, schelălăie, se agită, urmărește-l să vezi unde se duce. Poate are nevoie de apă, mâncare ori să-și facă nevoile.

Dar poate simți și neliniște și frică, mai ales la zgomote puternice. Atunci vine la tine pentru a-l ajuta sau se ascunde. Își lasă urechile pe spate și gâfâie. Și atunci când se simte rău îți poate cere ajutorul.  Însă dacă lucrurile par mai dificile, cere sfatul unui medic veterinar.  scrie Thekennelclub.org.uk., citat de dcnews.ro.

 

 

 

×
Subiecte în articol: caine om urmaritor