x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion 3 cele mai măgulitoare coafuri pentru femeile de peste 40 de ani

3 cele mai măgulitoare coafuri pentru femeile de peste 40 de ani

de Anastasia Paul    |    25 Sep 2024   •   08:40
3 cele mai măgulitoare coafuri pentru femeile de peste 40 de ani

Multe femei își schimbă culoarea părului de-a lungul vieții dar când vine vorba de stil este ușor să rămâi blocat într-o rutină.

O schimbare radicală nu este întotdeauna esențială pentru a arăta mai tânăr dar poate face o diferență enormă atunci când vine vorba de ascunderea șuvițelor gri sau de încadrarea unei forme mai subțiri ale feței, care este o parte naturală a procesului de îmbătrânire.

Împărtășindu-și experiența pe YouTube, hairstylistul Justin Hickox spune că: „După ce am lucrat cu mii de clienți, am descoperit trei coafuri care ies în evidență. Clientele le iubesc pentru că sunt măgulitoare, ajută la abordarea unora dintre lucrurile care se întâmplă pe măsură ce îmbătrânim, ceea ce înseamnă că oamenii care le poartă arată mai tinere, iar stilurile sunt atemporale!”

Experiența lui Justin are 29 de ani de experiență în relațiile cu clienții, dintre care 85% sunt femei, iar peste 90% dintre acestea au peste 40 de ani. El spune că cele trei coafuri sunt specifice acestei categorii de vârstă.

Prima recomandare a expertului este o tunsoare lungă în straturi, contrar credințelor populare că stilurile mai scurte sunt modalitatea de a flata un ten matur.

1. Tunsoare lungă stratificată
Potrivit lui Justin, este important să lucrezi la stiluri vizuale atunci când mergi la un coafor cu o idee, mai degrabă decât să folosești numele unei tunsori. 

Expertul sugerează că straturile permit multă mișcare și textură, în timp ce stratificarea îndepărtează excesul de volum din partea inferioară a firelor de păr. „De multe ori, la formele de păr mai lungi, greutatea unei lungimi poate deveni foarte grea în partea de sus și plină în partea de jos, și creează o formă triunghiulară care îți coboară privirea”, spune Justin. 

Acest lucru oprește, de asemenea, adăugarea de volum la păr pentru a echilibra o formă mai subțire a feței, dar cu straturi potrivite chiar și tipurile de păr subțire arată „fantastic”.

2. Bob stratificat
Justin a subliniat o diferență esențială între un „bob” și un „layered bob”, insistând că straturile „joacă un rol imens în motivul pentru care acest lucru este atât de eficient și de ce femeilor de peste 40 de ani le place asta”. El a subliniat că stilul bob rămâne atemporal.

Straturile combat aceleași probleme de formă reprezentate de părul lung stratificat - forma triunghiulară creată de părul plin în partea de jos. Potrivit lui Justin, stratificarea unei tunosri bob scoate cea mai mare parte din partea laterală a părului, deoarece „pur și simplu nu este suficient păr” pentru ca acesta să devină prea plin la bază.

Când este făcut corect, volumul este mai degrabă în partea de sus a părului decât în ​​partea de jo, datorită straturilor care gradează părul la o textură mai subțire, acolo unde este nevoie. Expertul laudă acest stil mai scurt, potrivit  cu orice ținută. „Sunt atât de atemporale și nu se demodează niciodată”, a spus Justin.

3. Pixie cut

Potrivit lui Justin, femeile care sunt înclinate să-și tundă părul într-un stil pixie mai scurt ar putea beneficia de un pic de lungime deasupra și puțin mai conic în interior, pe laterale.

„Numai asta face o diferență enormă în ceea ce privește volumul - într-adevăr forțează volumul să stea chiar pe tâmplă pentru a evidenția structura obrajilor și a ridica mult mai mult fața”. Adăugarea unor franjuri moi este foarte eficientă pentru a crea un aspect mai tineresc și a atrage atenția asupra ochilor.

Când părul este îngust în interior spre față în lateral, forma rămâne în zonele potrivite fără a fi nevoie să coafezi șuvițele. Acesta este un stil îmbrăcat de multe celebrități mature, inclusiv Jamie Lee-Curtis, Michelle Williams și Charlize Theron, potrivit express.uk.

×
Subiecte în articol: coafura femei 40 ani