x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion 3 ținute casual pentru vreme rece, realizate cu piese accesibile

3 ținute casual pentru vreme rece, realizate cu piese accesibile

29 Noi 2022   •   11:35
3 ținute casual pentru vreme rece, realizate cu piese accesibile
Sursa foto: freepik

Tendințele din lumea modei vin și pleacă, dar stilul vestimentar pe care l-ai modelat după ce ai încercat diverse combinații de haine, încălțăminte, accesorii, culori și texturi va rămâne alături de tine. În momentul în care ți-ai dat seama ce tip de fuste îți flatează silueta, cum să alegi lungimea corectă a pantalonilor sau ce metal al bijuteriilor se potrivește cu nuanța tenului, înseamnă că ești gata să realizezi orice tip de ținută, indiferent de anotimp sau eveniment.

Dacă opțiunile tale stilistice sunt caracterizate prin funcționalitate și simplitate, iar scopul tău este să îmbini utilul cu plăcutul atunci când pui la punct următorul look pentru ieșirea în oraș cu prietenele, atunci stilul casual ți se potrivește mănușă. Bucuria vine în multe forme, mai ales când te simți bine, plină de încredere, îmbrăcată cu piese basic și accesibile, care dau un vibe relaxat, chiar și în sezonul rece. 

De la paltoane cu formă structurată, pulovere călduroase sau cardigane din lână cu cizme înalte și până la pantofi sport, mixează și potrivește articole de îmbrăcăminte și accesorii cheie în această perioadă. Iată câteva propuneri interesante care emană, în același timp, naturalețe, relaxare și mister:

Basic cu un twist

Pentru zilele mai blânde ale lunii decembrie, când soarele te acompaniază cu prezența sa, compune o ținută lejeră și chic, care iese în evidență prin simplitatea pieselor vestimentare. Dacă te încadrezi în rândul persoanelor care acordă atenție sporită detaliilor, acest look te va scoate din multe încurcături, mai ales când ai o mulțime de lucruri de rezolvat și simți nevoia de confort pentru a te mișca în voie.

Ce zici de o fustă plisată midi de culoare neagră, alături de un pulover crem, confecționat din tricot, ornat la baza gâtului cu perle și o pereche de adidasi Adidas albi cu imprimeu animal print? Pentru mai multă funcționalitate, adaugă o borsetă încăpătoare la mijloc, care va întregi ținuta, plus ochelari de soare. 

În ceea ce privește accesoriile, alege doar câteva piese simple care să aducă un plus de structură aspectului. Spre exemplu, renunță la brățări, poartă câteva inele din aur sau argint și cercei rotunzi hoops.

Chic cu influențe minimaliste

Minimalismul se bazează pe simplitate, pe menținerea unui echilibru perfect între necesar și funcțional. De aceea, integrarea unor influențe minimaliste într-o ținută casual de iarnă va produce un rezultat neașteptat și ingenios în același timp.

Potrivită pentru ieșirile în oraș sau pentru plimbările la ceas de seară pentru a admira luminile orașului, pornește de la o rochie complet neagră, cu lungimea până aproape de genunchi, tricotată sau din amestec de lână. Pe lângă faptul că se potrivește pentru orice ocazie, rochița neagră este considerată o piesă atemporală, care ar trebui să existe în garderoba oricărei femei.

Păstrând aceeași idee stilistică, o pereche de cizme lungi din piele întoarsă vor da un aer chic, ușor parizian, look-ului tău. Ai nevoie de o mică pată de culoare pentru această combinație all black, astfel încât un cardigan din lână crem sau gri-albăstrui sunt două opțiuni perfecte. 

Ca accesorii, adaugă cu o geantă neagră cu baretă din lanț aurie, o broșă voluminoasă, ruj roșu și un zâmbet pe măsură.

Clasicul jeans

Probabil că denimul va rămâne pentru multă vreme materialul preferat de cei mai mulți dintre noi, pasionați sau nu de lumea modei, datorită faptului că pot fi integrați într-o mulțime de combinații stilistice.

Indiferent că ne referim la o ținută potrivită pentru birou, shopping, facultate sau vacanță, o pereche de jeans poate fi purtată la fel de bine cu un tricou basic alb, cu o cămașă fină din mătase ori cu un pulover oversized din bumbac. Posibilitățile sunt infinite.

Pentru o ținută de iarnă, hai să combinăm două articole des folosite: o cămașă albă din bumbac sau poliester, alături de un pulover crem sau un hanorac, jeanși albaștri și o pereche de botine. Finalizează aspectul casual și clasic cu un palton lung, o geantă tip poștaș și o pălărie din fetru.

Moda este un câmp de joacă unde regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, unde creativitatea personală primează în fața trendurilor lansate de marile case de modă. Totodată, nu trebuie să investești sume colosale în piesele vestimentare. Din contră, păstrează în garderoba ta doar câteva articole de îmbrăcăminte pe care le poți folosi în mai multe combinații.

 

Sursă foto: Freepik.com

×