x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum alegi geanta potrivită pentru călătoriile tale

Cum alegi geanta potrivită pentru călătoriile tale

14 Sep 2023   •   15:23
Cum alegi geanta potrivită pentru călătoriile tale

Indiferent dacă te pregătești să explorezi lumea, alegi să pleci un weekend în afara orașului sau îți planifici o deplasare de afaceri, alegerea genții potrivite este un factor cheie în buna desfășurare a călătoriei tale.

Cu atâtea opțiuni disponibile, este important să găsești bagajul potrivit care să îți îndeplinească nevoile.

Așadar, cum alegi geanta potrivită pentru călătoriile tale? Descoperă diferitele tipuri de genți și vezi cum să o alegi pe cea potrivită pentru tine în cele ce urmează. 

Aspecte de care să ții cont în alegerea bagajului potrivit

Alegerea unui bagaj de călătorie depinde de mulți factori: 

  • tipul călătoriei
  • mijlocul de transport
  • vremea
  • activitățile din timpul călătoriei.

Bagajul potrivit depinde în mare măsură de natura călătoriei pe care alegi să o faci. Dacă ai hotărât deja ce tip de călătorie vei face, îți recomandăm să parcurgi următorii pași.

Criterii de selecție pentru geanta potrivită

Un alt element de care ar trebui să ții cont înainte de a-ți planifica itinerariul este împachetarea bunurilor materiale. Ce alegi – o geantă, un rucsac, un troler sau o geantă de voiaj?

Atunci când alegi geanta perfectă pentru tipul de călătorie pentru care ai optat, este esențial să iei în considerare:

  • Dimensiunea - Dacă călătorești cu avionul, spre exemplu, asigură-te că geanta respectă dimensiunile admise de compania aeriană. E bine să verifici dimensiunile bagajului dacă vei folosi geanta de voiaj ca bagaj de cabină, la bordul avionului. Pentru călătoriile ceva mai mari, poți opta pentru trolere (fiindcă sunt ușor de manevrat datorită roților și mânerelor retractabile) ori pentru gențile de voiaj pliabile sau cu role.
  • Materialele - Alege geanta și în funcție de materiale. Poți avea bagaje din materiale impermeabile sau din materiale ușoare și versatile, așa cum se întâmplă cu cele pe care le poți utiliza, spre exemplu, în drumul către sala de sport din interiorul complexului la care ești cazat.
  • Compartimentarea - E bine să-ți alegi geanta în funcție de criterii precum compartimentarea, care trebuie să-ți permită să distribui obiectele pe categorii. Cu alte cuvinte, poți lua în considerare un organizator de bagaje foarte eficient.  Pentru ca obiectele să fie depozitate mai bine, un troler cu buzunare interioare este ideal. De asemenea, dacă pleci într-o călătorie de afaceri, ar fi bine să ții cont de o geantă de laptop.
  • Confortul -  Gențile de voiaj reprezintă, poate, cea mai bună alegere. Pe piață există variante clasice, dar și variante moderne care adaugă genților sisteme de manevrare și transport suplimentare așa cum se întâmplă, spre exemplu, în cazul genților de voiaj cu role. De asemenea, există o gamă variată de astfel de genți în diferite modele sau culori, ideale pentru călătorii și practice pentru activitățile zilnice.

Geanta adecvată poate face diferența

Cea mai adecvată geantă de călătorie, va fi cea cu buzunare și compartimente.

Datorită manevrabilității ușoare, a compartimentării eficiente și a manipulării facile, aceste genți de voiaj rămân, în continuare, una din cele mai bune alegeri în ceea ce privește călătoriile rapide precum deplasări de afaceri sau city break-uri.

Avantajele genților de voiaj includ și faptul că sunt o soluție universală, pe piața actuală existând o sumedenie de tipuri, materiale, forme și culori.

Așadar, fie că te pregătești pentru o vacanță de vis sau pentru o întâlnire de afaceri, este important să pleci cu bagajul potrivit nevoilor tale individuale. Fiecare călătorie merită să fie trăită în cel mai bun mod posibil. Așa că, alege cu atenție geanta potrivită, călătorește în siguranță și bucură-te de toate experiențele minunate care vor urma.

×