x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum alegi pantofii de piele potriviți în funcție de stilul tău?

Cum alegi pantofii de piele potriviți în funcție de stilul tău?

24 Mar 2023   •   11:39
Cum alegi pantofii de piele potriviți în funcție de stilul tău?

Pantofii de piele sunt un element esențial al garderobei oricărei persoane, iar adesea pot juca chiar un rol important, ca element de referință pentru tonul ținutei. Cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi dificil să alegi modelul care se potrivește stilului tău. Însă nu-ți face griji! Îți vom oferi câteva ponturi care te vor ajuta să te ghidezi la cumpărături.

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este stilul de viață. În funcție de activitățile tale zilnice și de locul de muncă, vei avea nevoie de pantofi care sunt confortabili și practici, deoarece confortul ar trebui să primeze în fața look-ului, în special când vine vorba despre o zi lungă. Dacă ai un loc de muncă care necesită să stai mult în picioare sau să te deplasezi pe distanțe mari, atunci ar trebui să optezi pentru o pereche de pantofi de piele cu talpă comodă și flexibilă. În schimb, dacă petreci majoritatea timpului la birou, poți opta pentru pantofi cu un design elegant și clasic.

În cazul în care ai un job de birou, poți jongla chiar cu modele îndrăznețe, precum pantofii stiletto, pantofii cu toc și platformă sau o pereche elegantă de botine de damă din piele.

Ghidează-te după tendințe, dar nu te simți obligată să le urmezi la linie

Un alt aspect important pe care trebuie să îl iei în considerare este stilul tău vestimentar personal. Să îți găsești propriul stil poate dura aproape o viață, iar nu mulți sunt cei care pot afirma cu încredere că și-au găsit stilul. Tocmai din acest motiv trendurile din lumea modei nu trebuie luate drept literă de lege. Scopul lor ar trebui să servească drept inspirație pentru culori, materiale, texturi, modele și finisaje pe care le poți îmbina armonios în propriul tău stil. De exemplu, dacă preferi o garderobă clasică de tip office, atunci o pereche de pantofi de damă eleganți, din piele, cu un design simplu ar putea fi alegerea potrivită. Dacă, pe de altă parte, îți plac hainele mai îndrăznețe și stilul urban, atunci poți opta pentru pantofi de piele cu detalii și accesorii, precum ghetele Chelsea, cu fermoar sau pantofii stil asemănător Oxford, cu șireturi și model texturat cu găuri.

Culorile sunt un alt element important, atât în ceea ce privește crearea unui outfit, cât și durata de viață a pantofilor. Îți recomand să alegi culori de piele naturală, evitând pe cât de mult posibil pantofii vopsiți în culori extrem de îndrăznețe, care își pot pierde strălucirea și culoare mult mai rapid, datorită factorilor externi. Cu toate acestea, ca regulă generală, este recomandat să protejezi pe cât de mult posibil pantofii de piele de contactul cu apa sau umezeala din aer, folosind produse adecvate de protecție și îngrijire.

Fie că vrei să te declari o eroină ce poate rezista ore întregi în stiletto sau preferi comoditatea unor pantofi casual de damă din piele, specificul stilului de viață, locurile pe care le frecventezi cel mai des, cât și stilul tău personal sunt pilonii de bază pe care trebuie să îi ai în vedere când mergi la cumpărătui.

×