x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum îngrijești UGG-urile

Cum îngrijești UGG-urile

03 Ian 2022   •   11:19
Cum îngrijești UGG-urile

Cizmele UGG își au istoria în Noua Zeelandă îndepărtată atât ca timp, cât și ca distanță față de România. Însă faptul că sunt extrem de comode și practice pe timp de iarnă datorită formei lor și a materialelor din care sunt construite, au ajuns să fie iubite și purtate în sezonul rece de-a lungul globului de tot mai multe femei și copii.

Această modă asociată lor a ajuns, bine-nțeles, și la noi, însă nu multă lume știe cum să le îngrijească acasă în așa fel încât să se bucure cât mai mult timp de ele.
Tocmai de aceea în articolul de azi îți povestim despre cum să le acorzi atenția pe care o merită și să le cureți din confortul casei, de la munte sau ori de câte ori este nevoie.

Îngrijirea cizmelor UGG

Ai întotdeauna opțiunea de a le trimite la o curățătorie profesională, însă acestea nu sunt prezente în toate orașele și dacă intervine o urgență trebuie să știi cum să te descurci și singură.

Atunci când încalți cizmele UGG trebuie să fii conștientă că se vor murdări fie de la noroi sau de la sarea care este aruncată pe stradă pentru a împiedica alunecarea. Doar dacă prinzi numai zile cu soare și friguroase le porți și nu sunt afectate deloc.

Pași în îngrijirea și curățarea cizmelor UGG

În primul rând este indicat să nu porți cizmele UGG pe ploaie. Dacă totuși acest lucru se întâmplă, pentru că nu putem controla natura, atunci imediat după ce ai ajuns acasă pune-le la uscat, însă nu direct la soare sau la o sursă de căldură puternică.

Nu le lăsa în preajma animalelor de casă, mai ales dacă ai cățel, pentru că acesta va fi atras de mirosul lor și le va roade din instinct.

Depozitează-le cu grijă și pe cât se poate în cutia lor în sezoanele în care nu apelezi la ele pentru a-și păstra forma intactă.

Acum am ajuns la subiectul sensibil și anume curățarea acestor cizme:

  • în primul rând scutură-le de excesul de mizerie sau noroi care s-a atașat de ele de-a lungul zilei. Pentru acest pas folosește o perie pentru piele întoarsă care este delicată cu aceasta și eficientă în același timp.
  • spală-le apoi cu mâna și o cârpă umedă sau un burete, însă nu cu partea abrazivă. Poți să folosești substanțe speciale pentru spălarea UGG-urilor sau apă cu oțet.
  • nu le spăla în mașina automată decât dacă le pui prima dată într-un sac de bumbac și ai un program special pentru curățat lâna. Cu toate acestea, nici aceste mici trucuri nu este sigur că te vor scăpa de deformarea cizmelor.
  • dacă apa a ajuns în interior nu le usca cu ajutorul unui foehn ci mai degrabă pune înăuntru șervețele care să absoarbă excesul de apă.
  • procesul de uscare trebuie să aibă loc departe de o sursă puternică de căldură directă, așa că ideal este să le pui într-un loc în care nu este mult acces și să le lași să se usuce în ritmul lor natural.

Ca să scapi de mirosul urât care poate surveni după purtări repetate îți recomandăm să folosești spray-uri speciale pentru acestea sau să pui în interior o linguriță de bicarbonat pe care să-l lași să-și facă efectul peste noapte, iar a doua zi să îl scuturi afară.

Aceștia sunt pașii pe care îi poți face pentru a profita cât mai mult timp de cizmele tale UGG îngrijindu-le zi de zi chiar acasă!

 

×