x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum să alegi rochia de mireasă pentru nuntă și ședință foto

Cum să alegi rochia de mireasă pentru nuntă și ședință foto

13 Mai 2022   •   13:27
Cum să alegi rochia de mireasă pentru nuntă și ședință foto

Rochia de mireasă este laitmotivul oricărei nunți și ea reprezintă centrul atenției în cadrul acestui eveniment. În plus rochia de mireasă este o piesă centrală a tabloului de nuntă, a pozelor din timpul evenimentului, dar și a  ședințelor foto de tip Trash the dress. Pentru a face față tuturor acestor provocări, rochia de mireasă trebuie să fie perfectă, așa că discutăm în cele ce urmează despre alegerea rochiei de mireasă perfecte, pe care oricine o va aprecia.

Alege rochia în funcție de stil

Stilul rochiei ar trebui să fie unul cât mai actual și modern, punând accentul pe feminitate și urmarea îndeaproape a liniilor corpului. Rochiile moderne sunt diafane, din materiale fluide și cu ținută, care scot în evidență frumusețea taliei sau a bustului, astfel încât tu să fii în centrul atenției. Alege rochii de mireasă simpliste, pentru evenimente mai puțin formale, sau rochii cu elemente stilistice impunătoare (trenă, corset) pentru evenimente clasice. Ia în calcul și ținuta mirelui, pentru a nu crea o discrepanță vizibilă din punct de vedere vestimentar.

Alege rochia în funcție de cerințele tale de confort

O rochie de mireasă trebuie să ofere o ținută elegantă, dar și un plus de confort în timpul purtării. Alege corect lungimea rochiei, luând în calcul, atunci când faci probele, înălțimea tocurilor pe care le vei purta. Alege o mărime potrivită, care să nu te strângă atunci când te miști. Nu te baza neapărat pe ideea că vei slăbi până la nuntă, ci alege în schimb o rochie de mireasă cu corset reglabil, pentru a nu avea surprize neplăcute în ziua nunții. De asemenea, alege corect trena, astfel încât aceasta să nu te incomodeze atunci când mergi.

Alege rochia în funcție de accesorii

Fiecare rochie de mireasă este unică și iese în evidență prin anumite elemente de accesorizare. În vreme ce unele rochii sunt simple, fără prea multe accesorii, altele pot avea diferite tipuri de broderii, perluțe, sau fundițe, pe lângă trene anexate, coronițe sau poșete, elemente ce fac parte din imaginea completă de mireasă.

Dacă alegi broderia atunci optează pentru elemente fine, la fel ca și în cazul dantelei. Rochia de mireasă este discretă, dar totuși impunătoare, așa că va trebui să ai grijă să nu alegi o rochie mult prea plină. Desigur, acest lucru este general valabil pentru orice tip de ținută de nuntă, indiferent dacă vorbim despre rochii de seară sau costume bărbătești.

Cere ajutor în vederea alegerii rochiei de mireasă

Încărcătura emoțională poate fi foarte mare de-a lungul odiseei de pregătire a nunții, iar alegerea rochiei potrivite trebuie să fie făcută în tihnă, beneficind eventual de o second opinion din partea familiei. Este recomandat să nu vii cu mai mult de o persoană la salonul de probă, tocmai pentru a nu fi bulversată de păreri.

În salonul de rochii de mireasă trebuie să beneficiezi de tot confortul și atenția necesare pentru ca tu să poți face alegerea potrivită. Un loc în care vei găsi întodeauna modele deosebite de rochii de mireasă, rochii de ocazie, costume de mire sau accesorii este Salon Elite Mariaj. Aici vei beneficia și de părerea stiliștilor care te vor ajuta să alegi rochia dorită, luând în calcul toate aspectele, de la mărime la buget sau brand.

Rochia de mireasă este un simbol, iar pentru că ea este atât de importantă este necesar să faci mai înainte de orice o alegere cu sufletul. Alege așadar rochia care simți că este pentru tine și bucură-te de un eveniment memorabil, în care tu ești în centrul atenției.

×