x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum să găsești pijamalele perfecte pentru Crăciun?

Cum să găsești pijamalele perfecte pentru Crăciun?

21 Noi 2022   •   16:21
Cum să găsești pijamalele perfecte pentru Crăciun?

Sezonul rece se apropie cu pași repezi, dar zilele răcoroase au un farmec aparte dacă știi cum și cu cine să le petreci. Pijamalele tematice au rolul funcțional, dar și un alt rol important în crearea unui ambient primitor și liniștitor specific sărbătorilor de iarnă.

Cum să alegi pijamalele de Crăciun ideale pentru nopțile reci? Care sunt aspectele importante de care să ți cont astfel încât să asigure confortul termic necesar și, în același timp, să te bucuri de seri deosebite în familie?

Dacă iți dorești că de Crăciun să petreci în familie timpul într-un mod inedit purtând cu toții aceeași pijama, poți opta pentru un set însă nu este de ignorat materialul pijamalei.

Calitatea materialului influențează nu doar durata de viață a acesteia, dar și sănătatea pielii tale, în special pentru cei mici, precum și nivelul de confort al fiecăruia.

Pijamale din bumbac

Dacă îți plac alegerile clasice, atunci alege cu încredere modelele de pijamale din bumbac. Un set de pijamale de Crăciun cu fibre din bumbac asigură necesarul de ventilație a pielii, nu contribuie la supraîncălzire în timpul somnului, permit eliminarea excesului de umiditate, asigurând un mediu curat de șom, o piele uscată și fară acumulare de mirosuri neplăcute.

Alegerea modelului potrivit de dimensiune și croiala a pijamale din bumbac face ca aceasta să se întrețină ușor și prezintă un nivel crescut de rezistență la uzură.

Pijamale din flanel

Flanelul este unul dintre cele mai potrivite materiale pentru iarna pentru confort termic și oferă o experiență senzorială excepțională. Dacă ai ai în gând o pijama groasă și, în același timp, moale și prietenoasă cu pielea, atunci optează pentru un set de pijamale de Crăciun de familie din flanel.

Pijamalele din flanel pot fi purtate alături de alte haine de Crăciun ca o ținută comodă pentru casă sau în timpul altor activități relaxante cum ar fi cititul alături de o ceașcă fierbinte de ciocolată caldă sau un film în familie.

Pijamale din satin

Seturile de pijamale de damă satin reprezintă definiția eleganței și a rafinamentului. Satinul este un material apreciat pentru senzația incredibilă de ușurință pe care o lasă pielii, precum și pentru aspectul luxos pe care îl crează. Compleurile de pijamale din satin sunt potrivite începutului de toamnă, când temperaturile sunt încă prietenoase, însă în combinație cu și un halat poate fi perfect în fata șemineului sau alaturi de o păturică.

Culorile și starea de spirit

Culorile pot avea un impact deosebit asupra stării de spirit. Mult timp petrecut în interior, precum și vremea mohorâtă de afara ne pot afecta tonusul. De aceea, este bine să mizezi pe efectul culorilor când vine vorba de ținutele pe care alegi să le porți în casă. Alege modelele clasice, monocrome și simte-te minunat în pijamale cu imprimeuri vesele, culori tonice, vii și, de ce nu, cu imprimeuri specifice sărbătorilor de iarnă cu reni, oameni de zăpadă sau Craciunei.

Dimensiunea pijamalei

Mărimea pijamalei poate influența calitatea somnului. Există tentația de a cumpără pijamale cu un număr mai mare, apreciand că vor purta pe dedesubt un maiou sau un tricou, însă pijamaua trebuie aleasă în funcție de mărimea normal purtata. Optând pentru o pijama mulată poate limita mișcările în timpul somnului, conducând la lipsa de odihna, iar una prea largă poate avea aceleași efecte tocmai datorita dimensiunilor.

Așadar, pijamaua este o ținută uneori ignorată, dar care poate contribui pozitiv prin funcționalitatea de bază pentru asigurarea odihnei necesare din timpul nopții, cât și la activitățile zilnice, influențând starea de spirit și productivitatea.

×