x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Festival pentru trup, minte, suflet

Festival pentru trup, minte, suflet

de Dana Cobuz    |    29 Mar 2009   •   00:00
Festival pentru trup, minte, suflet

În iureşul vieţii cotidiene, sub bombardamentul de ştiri despre criză, poate n-ar fi rău să ne oprim şi să ne rezervăm dreptul de a ne îngriji de trup, minte şi suflet! Doar sunt singurele noastre bogăţii...



Deşi la ediţiile anterioare nu se prefigura nici o criză economică, cel puţin nu pe la noi, ediţia din acest an a Festivalului Body Mind Spirit, dedicată calităţii vieţii, prinde mai bine ca oricând în cotidianul sufocat de ştiri pesimiste. De vineri până azi, manifestarea desfăşurată la Sala Palatului a avut menirea de a ne întoarce gândurile şi privirea spre noi înşine, de a ne aminti că noi suntem, în fapt, adevărata avere pe care o deţinem. Dar de la intenţia organizatorilor şi expozanţilor la "răspunsul" publicului e o cale destul de lungă.

Astfel se face că, în prima zi a festivalului, destul de puţini vizitatori îi trecuseră porţile, aşteptându-se un aflux mai mare de public sâmbătă şi duminică. Dacă ar fi să ne luăm după cifrele de anul trecut şi păstrând un ton optimist, cel puţin tot 10.000 de vizitatori ar trebui să se adune în cele trei zile de manifestări.

Festivalul s-a structurat pe cele trei planuri anunţate chiar în denumirea sa: trup, minte şi suflet. Mai precis, acestea au însemnat o expoziţie cu vânzare, peste 40 de seminarii gratuite dedicate dezvoltării personale şi nu numai, dar şi demonstraţii de dans, sport, meditaţie, desen şi pictură.  

O VEDETĂ NATURALĂ. În prima zi de expoziţie, printre vizitatori s-a numărat Florentina Opriş, specialista în fitness şi nutriţie de la Prima TV, unde realizează emisiunile "Sport, dietă şi o vedetă" şi "Sport cu Florentina". Adeptă a unui stil de viaţă sănătos, care presupune multă mişcare, dar şi îngrijire corporală cu produse cât mai naturale, Florentina s-a arătat interesată de standul Styx Naturcosmetic. Cosmeticele cu lapte de iapă şi de capră, dar şi gama antiaging cu ulei de trandafir Rosegarden au încântat-o pe antrenoarea de fitness. Ca orice sportiv care-şi respectă timpul destinat odihnei şi refacerii tonusului, Florentina a apreciat în mod deosebit balsamul Chin Min, un "buchet" de uleiuri esenţiale şi ingredienţi activi care are rolul de a relaxa musculatura după efortul fizic intens.

Printre expozanţii care au venit cu noutăţi în materie de îngrijire corporală se numără şi Magique Salon. Ineditul se numeşte TMT System şi este un aparat aproape... magic, care face mezoterapie noninvazivă. Ce înseamnă aceasta? Dacă în mezoterapie se introduc prin microinjectări substanţe nutritive şi vitamine în mesoderm (stratul de grăsime şi ţesut fibros subcutanat, pentru a acţiona asupra regiunilor respective ale corpului), TMT face acest lucru cu ajutorul undelor electromagnetice. Ridurile, celulita, petele inestetice, aspectul flasc al pielii sunt combătute şi în mare măsură corectate cu ajutorul unor substanţe-vedetă precum acidul hialuronic, extractul de algă brună, acidul ascorbic, combinate cu mesogel. Toate tratamentele sunt efectuate de medicul Meryam Ibrahim, pe baza rezultatelor unor teste efectuate la nivelul epidermei. O şedinţă durează 20 de minute şi costă 200 de lei, iar Meryam spune că, în privinţa celulitei şi a ridurilor, 5 până la 10 şedinţe vă vor transforma ca prin minune corpul. O minune a esteticii, fără ace şi fără durere.

DIVERSITATE. Numeroase standuri din expoziţia Body Mind Spirit sunt destinate prezentării diverselor terapii de relaxare, ameliorare sau vindecare a unor afecţiuni prin masaj, argiloterapie, aromaterapie, ayurveda, bioenergoterapie, biorezonanţă magnetică, chiropractică, cristaloterapie, cromoterapie, terapia cu lumină, cea cu ventuze şi câte altele! Ne-a atras atenţia Tehnica Bowen, o terapie holistică de vindecare ce se bazează pe teoria conform căreia, o dată ce s-a realizat relaxarea totală a corpului, se activează abilitatea proprie organismului de a redresa orice problemă a corpului şi a minţii, prin readucerea acestora la echilibru şi armonie.

Acum, că tot ne-am redresat, să vă spunem ce mai puteţi vedea la Body Mind Spirit Festival până diseară la ora 18:00, când îşi va închide porţile. Vă puteţi vedea şi fotografia aura, puteţi participa la şedinţe de yoga, psihanaliză şi hipnoză şi la mai multe standuri beneficiaţi gratuit sau contra unei sume modice de minimasaje japoneze, suedeze, indiene, de fortifiere, anticelulitice, de relaxare, detoxifiante ori de întinerire. Nu în ultimul rând, puteţi achiziţiona de la multe standuri mâncare naturală, condimente rare şi o gamă foarte largă de produse naturiste.

Profitaţi de ziua de azi!

Mai aveţi o zi întreagă la dispoziţie pentru a vă bucura de tentaţiile Body Mind Spirit Festival. Nu mai puţin de opt conferinţe ce acoperă teme variate - de la astrologie la chirurgie reconstructivă - sunt programate să se desfăşoare între orele 10:00 şi 18:00. În acelaşi interval orar, pe scena instalată în holul Sălii Palatului se vor desfăşura spectacole de dansuri tradiţionale greceşti, orientale, salsa şi dansuri moderne, momente coregrafice de balet, demonstraţii de karate, dar şi o prezentare de modă. În încheierea programului, Cvartetul Passione  susţine un recital de muzică clasică, ambientală şi muzică tradiţională stilizată. Intrarea la festival este gratuită, iar programul de vizitare din această zi este până la ora 18:00.

×
Subiecte în articol: high-life