x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Geometrie si culoare

Geometrie si culoare

de Maria Alexe    |    13 Iun 2005   •   00:00
Geometrie si culoare

Imprimeurile geometrice au aparut probabil din dorinta designerilor non-conformisti de a da o replica curentelor bohemian sau hippie… mai bine zis o replica a curentului romantic.

Imprimeurile geometrice au aparut probabil din dorinta designerilor non-conformisti de a da o replica curentelor bohemian sau hippie… mai bine zis o replica a curentului romantic.

 

Printr-o formula matematica sau pura geometrie designerii au reusit sa introduca treptat imprimeuri gen buline, dungi sau patrate hipnotice, astazi fiind la mare cautare imprimeul geometric.

 

FORME. Bulinele au fost in top anul trecut, iar acum, o data cu venirea verii, au aparut din nou. Trebuie doar sa stii care imprimeu cu buline este actual sezonului in curs. Vara asta sunt buline medii dispensate. Emilio Pucci, unul dintre cei mai buni designeri internationali, a facut o asemenea obsesie din imprimeurile geometrice incat orice altceva ar fi pe val, el asta propune. La fel la Missonni, dungile au devenit cartea lor de vizita.

 

AUTOHTON. La noi in tara, Wilhelmina Artz a realizat, pentru festivalul de la Iasi o colectie unde materialul cu buline a jucat un rol foarte important. De asemenea, incaltarile nu sunt ocolite de curentul geometric, drept dovada must have-ul sezonului actual fiind sandala cu talpa ortopedica (tot o forma geometrica). Botul rotund - cel mai trendy momentan - este tot o forma geometrica. Culorile tari se vor purta mereu vara, doar ca in fiecare an se vor inversa.

CULORI ELECTRICE SI FRESH
Culorile tari revin o data cu inceperea sezonului cald. Din pacate, in Romania, hainele in culori tari sunt adresate unui segment relativ redus, pentru ca trebuie sa ai o personalitate puternica pentru a putea purta rosu dupa-amiaza. Se poarta verde, galben, iar albastru si cyclam revin prin stilul indi, al caror culori caracteristice sunt. Bijuteriile cat mai mari si spectaculoase din lemn sau scoici sunt pictate in culorile curcubeului, avand posibilitatea sa gasesti oricand culoarea potrivita. Poti alege si genti fanteziste in combinatii de culori inedite.

×
Subiecte în articol: high-life