x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Idei de ținute pentru plimbări în natură

Idei de ținute pentru plimbări în natură

04 Mai 2023   •   18:01
Idei de ținute pentru plimbări în natură

Vremea frumoasă te îndeamnă să îți petreci cât mai mult timp în aer liber și să admiri natura în fiecare zi. Chiar dacă avem din ce în ce mai puțin timp liber și mereu suntem în vria lucrurilor pe care le avem de făcut zilnic, ar trebui să ne luăm puțin răgaz și să ne bucurăm, de câte ori avem ocazia, de plimbări lungi pe străzile orașului nostru, de drumeții la munte sau chiar de picnicuri în pădure.

Nu întotdeauna știi ce ținută ar fi mai potrivită pentru activitățile casual sau sport pe care vrei să le faci. Ți-am pregătit aici câteva idei care să te ajute să alegi outfitul potrivit în funcție de ocazie.

Ținute pentru plimbări în oraș sau prin parc

Ai decis să profiți de zilele senine și să descoperi sau să redescoperi orașul în care locuiești. Nimic nu se compară cu mersul pe jos, fie că alegi să ieși în cartier sau să colinzi orașul. Ai grijă să îți iei, înainte de orice, încălțări comode, dar și o ținută lejeră care să te lase să te miști în voie.

Dacă ai un brand preferat, cum ar fi Converse, ale cărui produse știi că ți se potrivesc, încearcă un tricou, cu hanorac pe deasupra, pe care îl poți lega la brâu sau pe umeri dacă este prea cald sau pe care să îl îmbraci dacă e răcoare, și o pereche de blugi drepți sau evazați cărora să le asortezi o pereche de teniși comozi. Dacă este foarte cald, ia-ți o pereche de blugi scurți, pentru un plus de relaxare.

Dacă vrei să te simți mai feminină, alege să porți o rochie din bumbac sau dintr-un alt material ușor, uni sau înflorată, peste care să îți pui o jachetă. Dacă vrei o geacă de blugi, atunci te poți încălța cu o pereche de pantofi sport, iar dacă alegi una de piele, îți poți pune în picioare o pereche de ghete din piele sau de bocanci de primăvară.

 

O altă variantă comodă pentru plimbări pe străzile preferate este salopeta. Fie că este din blugi, in sau bumbac, întotdeauna va fi o alegere bună și comodă pentru o astfel de activitate. Este un obiect vestimentar versatil și îl poți asorta cu pantofi sport, mocasini sau chiar și cu ghete.

Ținuta pentru drumeții

Poți pleca într-o drumeție doar atunci când vremea este favorabilă. Așadar, verifică starea vremii și asigură-te că mergi cu încă cel puțin o persoană. Dacă nu ești antrenată, nu te aventura pe trasee complicate, ci alege unul ușor, care să te și bucure.

 

Pune-ți un tricou dintr-un material ușor, care să se usuce repede dacă transpiri și ia-ți cu tine unul de rezervă. Ia și o jachetă impermeabilă care să te protejeze de vânt și chiar de ploaie. La munte, vremea este imprevizibilă, oricând te poate surprinde. Pantalonii ideali pentru drumeții sunt cei prevăzuți cu fermoare pentru a se face trei sferturi, dar și scurți. Foarte important într-o astfel de călătorie este cum îți alegi încălțămintea. Ia-ți o pereche de bocanci de munte, care să îți susțină glezna și să fie antiderapanți. Bucură-te de călătorie, dar și de compania prietenilor cu care mergi.

Ținuta pentru picnic

În această situație, depinde de locul în care mergi și de compania pe care o ai. Dacă ai o gașcă de prieteni și vă decideți să mergeți la pădure, într-un loc special amenajat pentru o astfel de activitate, atunci ai putea opta pentru un outfit sport, din cap până în picioare, cu trening, tricou și pantofi sport. Dacă, însă, vrei să organizezi un picnic tematic cu prietenele tale, poți să îți pui o rochiță din bumbac înflorată sau foarte colorată și să faceți și o ședință foto de care să vă amintiți peste ani.

 

Indiferent cum alegi să te îmbraci pentru plimbările din sezonul cald, important este să te simți bine în pielea ta, iar outfiturile să reflecte stilul tău și propria personalitate.

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/

×