x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion In spatele lentilelor

In spatele lentilelor

de Catalin Budescu    |    10 Sep 2005   •   00:00
In spatele lentilelor

Porti ochelari? De soare sau de vedere? Acum ai de ales si in Romania intre branduri faimoase ca Police, Ray Ban, Polaroid, Avanglion, La Perla, Gucci, Versace, Armani, Dolce & Gabana, Fila, Escada, Guess, Chopard, Givenchy, Ti-The sau Harley Davidson.

Cele mai in voga marci de ochelari, fie ca a fost vorba despre cei de vedere, fie de cei de soare - pentru anul acesta - au fost Police, Dior, Ray Ban si Escada. Si nu sunt cei mai ieftini ochelari posibili. Ba, dimpotriva! O pereche de ochelari de exemplu Police costa intre 450 si 650 de lei noi, cei de la Dior se gasesc la preturi intre 750 si 900 de lei noi, pe cand pentru un model de la Ray Ban, romanii au scos din buzunar 650 de lei noi si respectiv 800 de lei noi pentru un model de la Escada.

CLASIC SAU SPECTACULOS. In vara acestui an gusturile in materie de ochelari de soare ale romanilor s-au indreptat fie spre modelele clasice, fie spre cele mai spectaculoase. Astfel s-au vrut ori ochelari foarte clasici, ori ochelari spectaculosi si mari sau ochelari din plastic, care sa socheze, dar, indiferent de model, acestia trebuiau sa poarte inscriptia unor branduri cat mai celebre. Totodata ochelarii sport, eventual cei mai practici si mai simpli pentru condus de exemplu, in 2005, in Romania nu au prea avut succes, fiind de-a dreptul ignorati de cumparatori. Tendinta de cumparare pe aceasta piata va ramane se pare aceeasi si in continuare, de asemenea, in privinta designerului, majoritatea producatorilor merg spre o alungire a liniilor de baza ale ochelarilor, dar si a ramelor, mizand din ce in ce mai mult pe forme extrem de subtiri sau doar schitate.

CINE SI CE SE CUMPARA
"Oamenii care s-au dat in vant dupa ochelarii de soare de firma sunt in general tineri si cu venituri peste medie", afirma Marius Chiriac, Managing Partner la Optiplaza, companie specializata in comercializarea ochelarilor de soare. "Domnii au preferat ochelarii marcii Police (foto), pe cand doamnele isi doresc sa poarte ochelari mari, care sa le acopere bine ochii, iar una dintre marcile preferate este Escada", ne-a declarat Chiriac.

×
Subiecte în articol: high-life ochelari