x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum să alegi încălțămintea potrivită pentru grădiniță?

Cum să alegi încălțămintea potrivită pentru grădiniță?

20 Mar 2023   •   14:57
Cum să alegi încălțămintea potrivită pentru grădiniță?

Din păcate, se dovedește că pantofii pentru copii care au fost prost selectați de-a lungul anilor sunt cea mai frecventă cauză a problemelor ulterioare.

Ortopezii sunt siguri că până când copilul începe să meargă singur, picioarele trebuie lăsate să se dezvolte liber, iar în prima perioadă de viață, copilul va avea nevoie doar de șosete antiderapante.

Situația se schimbă atunci când copilul începe să petreacă mai mult timp în picioare, începe să alerge și își petrece cea mai mare parte a zilei în poziție verticală. Atunci este timpul să cumperi pantofii potriviți.

Totuși, nu am vrut să scriu astăzi despre prima pereche de încălțăminte, ci despre cum să alegi încălțămintea potrivită pentru grădiniță? Cum să faci cumpărături cu înțelepciune și să economisești? Încălțămintea selectată corespunzător este foarte importantă pentru dezvoltarea și confortul lui. Este foarte important să ajustați pantofii la vârsta copilului, conform intrend.ro/111-adidasi-baieti

Cum să alegi pantofii potriviți pentru grădiniță?

Copiii la grădiniță petrec de obicei între 5 și 8 ore, așa că, ca părinți, ar trebui să ne asigurăm că le cumpărăm încălțăminte adecvată. Pantofii care nu numai că vor arăta frumos, dar mai presus de toate vor fi comozi și nu vor fi o povară pentru picioarele lor mici. Din garderoba unui preșcolar, pantofii ar trebui să fie cel mai important element. Cum să alegi încălțăminte pentru un copil pentru a asigura picioare sănătoase și confortabile la școală sau la grădiniță? Pentru ca piciorul copilului să nu transpire, iar punerea lor nu îi provoacă dificultăți și nu adaugă stres suplimentar copilului mic.

Un pantof bine ales îi va menține picioarele în formă corectă și copilul tău nu va avea probleme cu coloana vertebrală, genunchi și alte afecțiuni asociate cu mersul în încălțăminte nepotrivită.

Verificați cum să alegeți pantofii potriviți pentru picioarele copilului dvs. La început, noi părinții suntem cei care alegem încălțămintea copiilor la grădiniță, îi ajutăm să se dezbrace și să se îmbrace.

La ce ar trebui să acordați o atenție deosebită atunci când alegeți încălțămintea pentru grădiniță?

Încălțămintea cu arici (scai) este în top 10 pentru mine. Nu recomand pantofii cu șireturi și catarame, este o adevărată problemă pentru un copil mic sa îi prindă singur. Am avut unul anul trecut și a fost cel mai mare eșec. Copilul ar trebui să poată pune și să dea jos singur încălțămintea, fără ajutorul unui părinte. Copiilor de la grădiniță li se cere să fie mai independenți, de fiecare dată când ies la plimbare sau merg în grădină, copiii trebuie să își schimbe încălțămintea. O doamnă cu un grup de 25 de copii nu va putea îmbrăca pe toată lumea. Așa că haideți să-i ajutăm alegând pentru ei încălțămintea corectă. Ariciul sau banda elastică este recomandată la copii mic.

Iată la ce mai trebuie să fiți atenți când achiziționați încălțăminte pentru copii.

  • Talpa flexibilă este un alt factor cheie la care ar trebui să fim atenți. Talpa din cauciuc, flexibilă, antiderapantă nu restricționează mișcările copilului.
  • Mărimea contează foarte mult. Nu cumpărăm pantofi exagerați. Se spune ca lungimea interioară ar trebui sa fie cu aproximativ 1 cm mai mare decât piciorul copilului.
  • Pantofii pentru un preșcolar ar trebui să fie aerați. Pantofii pe care i-am ales pentru fiul meu au talpa respirabilă și găuri care permit aerisirea piciorului. Pantofii de grădiniță ar trebui să aibă călcâiul ușor ridicat, dar nu trebuie să înțepenească prea mult glezna. Și cel mai important, ar trebui să fie făcute din țesături naturale, respirabile.
×