x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Inovații pentru uscătoarele de păr

Inovații pentru uscătoarele de păr

01 Oct 2024   •   12:51
Inovații pentru uscătoarele de păr

Importanța pe care o dăm sănătății pare să urce în topul preocupărilor pe care le avem și acest lucru poate doar să ne bucure. Asta deoarece acum punem mai mult accent pe partea de prevenție decât pe cea de tratare, ceea ce înseamnă că mentalitățile se schimbă.

Sănătatea nu înseamnă doar bunăstarea organelor interne, ci și a celor externe și tot ceea ce ține de corpul fiecăruia dintre noi. Iar în această categorie intră și părul.

Un păr sănătos este un păr frumos și asta se poate vedea cu ochiul liber. Pe lângă produsele de îngrijire și stilizare și aparatele pe care le folosești pentru a-l usca sau aranja contează foarte mult.

Subiectul de discuție de azi este uscătorul de păr și felul în care și în această zonă apar inovații an de an.

Ne amintim și acum de când eram copii și mamele ne ziceau să ne uscăm mai degrabă părul la soare cât e cald și doar iarna cu uscătorul, ca să nu îl ardem. Ce bine însă că tehnologia a evoluat și acum uscătoarele de păr, nu doar că își fac treaba pentru care au fost construite, dar și ajută părul să fie unul mai sănătos și mai frumos.

Inovații în domeniul uscătoarelor de păr

Ce înseamnă un uscator de par bun poate să difere pentru fiecare în parte și, mai ales, pentru fiecare tip de păr în parte. Însă există unele inovații care ajută indiferent de caracteristici și de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi un nou aparat. Mai mult decât atât, îți recomandăm să alegi produsele profesionale, deoarece acum poți să le cumperi din magazine specializate online sau offline. A trecut vremea când acestea puteau fi găsite doar în saloanele de înfrumusețare.

1. Tehnologia ionilor negativi nu este o inovație, ci mai degrabă o caracteristică pe care toate uscătoarele de păr moderne o au. Cu ajutorul acestora părul va fi mai neted, dispărând acel efect de frizz datorită eliminării electricității statice. Însă asta nu este tot: părul se va usca mult mai rapid deoarece ionii negativi sparg moleculele de apă și astfel evaporarea se petrece mult mai repede.

2. Tehnologia cu infraroșu este o noutate mai recentă decât cea a ionilor negativi. Cu ajutorul acesteia părul este uscat de la interior la exterior și astfel este redus riscul de supraîncălzire și deteriorare. Părul fragil trebuie uscat cu ajutorul acestei tehnologii deoarece uscarea este mult mai blândă și hidratarea naturală a părului este păstrată.

3. Tehnologia de turmalină este una inovativă care le îmbină pe cele două amintite în rândurile de mai sus. Așadar, vei putea vedea un dublu efect benefic asupra părului tău: pe de o parte se va usca mai repede și mai blând, iar pe de altă parte va dispărea efectul frizz. Se potrivește de minune părului creț sau firului de păr gros.

4. Senzorii pentru setarea temperaturii în funcție de umiditatea părului sunt o inovație pe care nu puteam să nu o amintim. Aceștia vor ajuta uscătorul să-și calibreze temperatura și astfel uscarea să se facă progresiv, evitând deteriorarea cuticulelor.

5. Funcția avansată de aer rece poate să pară contraintuitivă, însă are un rol important mai ales pe finalul procesului de uscare. Aerul rece oferă o protecție extra împotriva căldurii care poate să afecteze părul după uscare. Tot acesta sigilează cuticulele și fixează coafura.

6. Uscătoarele cu un design ergonomic și wireless sunt potrivite, atât pentru situații de urgență, cât și pentru călătorii. Atunci când mergi la un eveniment este puțin probabil să ai un foehn în poșetă, însă se poate să-l ai la locație și să îl folosești în cazul în care intervine ceva. Iar de călătorii nu mai vorbim de cât de la îndemână poate să fie, chiar și pentru un bagaj de mână.

7. Tehnologiile prietenoase cu mediul câștigă din ce în ce mai mult teren și este important de menționat că acestea oferă aceleași rezultate, dar folosind mai puțină energie. Mai mult decât atât, unele companii le confecționează din materiale reciclabile; sau cel puțin folosesc pentru ambalat astfel de materiale.

Alegerea uscătorului de păr perfect nu este neapărat ușaoră, mai ales dacă ai părul creț sau neascultător. Ce bine însă că acum există pe piață și la îndemâna produse profesionale care să satisfacă și cele mai sofisticate gusturi!

Credite foto: unsplash.com

 

 

×