x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion (P) Căciuli din blană naturală - Mareus, producător de haine și accesorii din blană naturală

(P) Căciuli din blană naturală - Mareus, producător de haine și accesorii din blană naturală

23 Mar 2023   •   14:39
(P) Căciuli din blană naturală - Mareus, producător de haine și accesorii din blană naturală

Cum întreținem corect o căciulă din blană naturală de la Mareus?

Un accesoriu elegant pe care multe femei îl aleg în sezonul rece este căciula din blană naturală. Deși acest accesoriu poate părea ceva banal, o căciulă din blană naturală îți oferă un look extravagant și modern prin care vei reuși să atragi toate privirile. Acest accesoriu poate fi integrat ușor atât într-o ținută elegantă alături de o rochie, o haină din blană naturală și tocuri dar și într-o ținută casual alături de un palton și o pereche de blugi. Căciula din blană naturală îți va oferi prilejul de a adăuga ținutelor tale o notă distinctă prin care te vei face remarcată cu ușurință.

Atunci când alegem căciula din blană este de preferat să ținem cont de stilul nostru personal pentru a putea fi integrată cu ușurință în garderoba noastră. Acest accesoriu provine din cultura rusească și este asociat cu femeile stylish, adepte ale unor stiluri vestimentare opulente. De asemenea, un alt criteriu de care ar trebui să ținem cont atunci când alegem să achiziționăm o căciulă din blană naturală este forma feței.

          Indiferent dacă aveți o pălărie de blană de nurcă, vulpe sau iepure, îngrijirea adecvată o va face să reziste mulți ani. Căciulile din blană naturală trebuie protejate de substanțele chimice, inclusiv de machiaj, parfum și produse pentru păr. Așa că nu aplicați niciodată aceste produse în timp ce purtați căciula. După fiecare purtare, lăsați căciula să „se odihnească” și să se usuce complet de umezeala corpului și de elementele exterioare. Acest lucru va ajuta căciula din blană să-și păstreze forma.

Dacă căciula ta din blană naturală se udă, scutură excesul de apă. Apoi, lasă blana să se usuce la aer departe de sursele directe de căldură și lumina directă a soarelui, deoarece acestea pot pârjoli și decolora blana. De asemenea, nu utilizați niciodată un uscător de aer cald pentru a încerca să uscați blana. În schimb, așezați căciula pe un suport de perucă sau pălărie sau peste o vază sau un borcan rotunjit, astfel încât aerul să poată circula liber. Acest lucru va împiedica, de asemenea, blana să fie zdrobită sau aplatizată din cauza așezării direct pe o suprafață tare. Când blana este complet uscată, scuturați căciula. Dacă este necesar, puteți peria ușor căciula în direcția naturală a blănii cu o perie pentru animale de companie de bună calitate pentru a restabili netezimea.

O căciulă din blană naturală trebuie curățată cel puțin anual de un curățător profesionist de blană, nu de o curățătorie chimică obișnuită. Un cojocar calificat are cunoștințele și echipamentul pentru a curăța corect blănurile. Imersia în substanțe chimice standard de curățare chimică va face ca blana să rămână fără luciul și uleiurile sale naturale, uscând-o și făcândo să se scuture.

Mulți cojocari îți vor putea depozita căciula din blană naturală  pentru tine într-un depozit răcoros cu climatizare controlată. Pentru a o depozita acasă, așezați căciula pe o formă de pălărie și acoperiți-o cu o cutie de specială de pălării sau o pungă de depozitare din bumbac pentru a o proteja de strivire și de depunerea prafului în blană. Păstrați-o  într-un loc răcoros și uscat, care nu are variații mari de temperatură. Nu folosiți pungi de plastic de depozitare sau cutii care pot prinde umezeala în interior și pot cauza probleme cu mucegaiul. De asemenea, evitați substanțele chimice precum naftalină și alte insecticide, deoarece acestea pot crea un miros urât și sunt periculoase pentru oricine din gospodăria dvs.

 

×