x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Tipuri de parfumuri bărbătești ce pot fi purtate tot anul

Tipuri de parfumuri bărbătești ce pot fi purtate tot anul

22 Mai 2023   •   10:47
Tipuri de parfumuri bărbătești ce pot fi purtate tot anul
Sursa foto: Shutterstock

Alegerea parfumului bărbătesc ideal ar trebui să țină cont de mai multe criterii, nu doar de preferințe. Un parfum poate fi ideal pentru o ocazie specială și nepurtabil în timpul zilei, la birou spre exemplu.

De aceea, ar fi bine ca domnii să aibă mai multe parfumuri pe care să le adapteze fiecărei situații sau să opteze pentru parfumuri purtabile la orice oră din zi sau din noapte. În continuare, îți vom prezenta câteva dintre aceste tipuri de parfumuri care se potrivesc în orice context și sperăm să îți servească drept inspirație.

Parfumurile aromatice

În esență, aceste parfumuri sunt senzuale și îți permit să îți explorezi creativitatea. Purtând un astfel de parfum, pare că ai făcut o alegere simplă, dar în același timp complexă. Va părea că nu ai acordat importanță detaliilor și că ești o persoană foarte relaxată. În realitate, exact acest rezultat l-ai urmărit.

Un parfum aromatic, cum este Sauvage Dior, are note complexe, dar moderne. Un astfel de parfum poate fi purtat atât la birou, dimineață, cât și seara la un eveniment. Notele sunt cameleonice, astfel că parfumurile aromatice în general se potrivesc în orice anotimp. În funcție de temperaturi, unele note olfactive vor ieși în evidență, astfel că te vei bucura de câte o versiune de parfum în fiecare sezon.

De asemenea, poți „construi” proiecția și intensitatea unui parfum în funcție de cât aplici. Pentru dimineața, aplică doar un puf de parfum aromatic, iar pentru un eveniment de seară, poți aplica mai mult.

Parfumurile acvatice (nautice)

În funcție de notele principale, parfumurile acvatice pot fi purtate doar vara sau te poți bucura de acestea chiar și iarna. Sunt parfumuri ușor de ales și de purtat, revigorante, potrivite pe timpul zilei și mai puțin pentru seară. Reprezintă o alegere relaxată și care nu îți va permite să dai greș. De asemenea, parfumurile acvatice pot fi purtate și la ținute casual-sport.

Parfumurile citrice

Când auzi de această categorie de parfumuri, probabil te gândești doar la parfumuri cu note de lămâie și portocală. În realitate, parfumurile citrice au și alte note olfactive care le fac purtabile la orice ocazie. Parfumurile citrice se potrivesc la outfituri relaxate, poate chiar sportive, având în vedere că sunt revigorante. Note de lămâie, portocală, mandarină, bergamotă, fructe de pădure, diverse fructe tropicale și altele pot fi integrate cu succes în astfel de parfumuri. Alege parfumuri citrice dacă în general ai un stil de viață activ și dacă îți place să fii tot timpul în mișcare. Vei observa că pe timpul verii, parfumurile citrice vor mirosi mai dulceag decât pe timpul iernii.

Parfumuri cu note de piele

Parfumurile cu note de piele pot fi ușor de purtat chiar și pe timpul zilei dacă știi cât să aplici și în funcție de celelalte note olfactive. Sunt extrem de apreciate având în vedere că pot trezi numeroase amintiri: mirosul unei perechi de pantofi preferate, al unui accesoriu din piele drag, mirosul scaunelor de piele din mașină. Notele de piele sunt cele mai căutate când vine vorba despre parfumuri bărbătești, însă nu toate parfumurile pot fi considerate reușite.

Parfumurile din piele pot fi considerate intime, misterioase, ușor animalice. Le poți purta în orice moment al zilei, însă dimineața ar fi bine să nu aplici prea mult. Mirosul de piele se poate combina cu santal sau ambră pentru a crea parfumuri excepționale.

Așadar, acum știi ce fel de parfumuri poți purta cu încredere în fiecare zi, indiferent de ocazie și de momentul zilei sau de anotimp. Ține cont de aceste informații când vei cumpăra următorul parfum și îți vei mări colecția doar cu arome deosebite și versatile.

×
Subiecte în articol: parfumuri bărbătești