x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Profituri URIAȘE ale celui mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume

Profituri URIAȘE ale celui mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume

de Anastasia Paul    |    14 Dec 2022   •   15:35
Profituri URIAȘE ale celui mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume
Sursa foto: Hepta

În plină criză economică, profitul net al retailerului de îmbrăcăminte Zara s-a majorat cu 24% în primele 9 luni din 2022, ajungând la 3,1 miliarde de euro, scrie Reuters.

Motivele recordului înregistrat de grupul spaniol se regăsesc în creșterea vânzărilor și a prețurilor. În intervalul februarie-octombrie 2022, vânzările Zara au avut un avans de 19%, raportat la aceeași perioadă din anul precedent. 

Totodată, Inditex, compania mamă a brandului Zara, a majorat prețurile produselor cu peste 5%, în contextul scumpirilor generale și a inflației. 

Veniturile generale ale Inditex au crescut cu o cincime, până  la 23,1 miliarde de euro, în același interval, iar profitul operațional a avut un avans tot de o cincime, situându-se la 6,5 miliarde de euro.



"În contextul actual dificil, aceste rezultate reflectă în mod clar soliditatea modelului nostru unic de business", a spus directorul general de la Inditex, Oscar Garcia Maceiras.

Inditex este cel mai mare retalier de îmbrăcăminte din lume și deține brandurile Zara, Stradivarius, Bershka, Oysho, Pull&Bear și Massimo Dutti. 

 

×