x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Săptămâna Modei de la Milano - Prezentarea casei Fendi, un omagiu adus designerului Karl Lagerfeld

Săptămâna Modei de la Milano - Prezentarea casei Fendi, un omagiu adus designerului Karl Lagerfeld

21 Feb 2019   •   21:55
Săptămâna Modei de la Milano - Prezentarea casei Fendi, un omagiu adus designerului Karl Lagerfeld

Casa de modă italiană Fendi şi-a luat adio de la directorul ei de creaţie, Karl Lagerfeld, joi, la Milano, unde a prezentat ultima colecţie vestimentară creată de acesta, în cadrul unui show considerat un veritabil "testament" al renumitului creator de modă, informează AFP.

La două zile după decesul designerului german, aflat la conducerea diviziei de pret-a-porter a casei Fendi, o casă de modă cu care Karl Lagerfeld colabora din anul 1965, prezentarea de joi a atras la Milano un public numeros.

Vechi prieteni, foşti colaboratori, jurnalişti şi profesionişti din industria modei au venit în număr mare să asiste la această defilare, organizată în a doua zi a Săptămânii Modei feminine de la Milano.

"Legătura dintre Karl Lagerfeld şi Fendi este cea mai îndelungată poveste de iubire din întreaga istorie a modei şi va continua să ne influenţeze pentru încă mulţi ani de acum înainte", a declarat Silvia Venturini Fendi, care deţine funcţia de director de creaţie al diviziei de accesorii şi colecţii masculine din cadrul casei italiene.

Creatoarea de modă s-a declarat "profund întristată de moartea lui Karl şi extrem de emoţionată de atenţia lui constantă şi de perseverenţa lui, care s-au manifestat până la sfârşitul vieţii sale".

"Atunci când am vorbit la telefon, cu câteva zile înainte de prezentarea de azi, singura lui preocupare se îndrepta către bogăţia şi frumuseţea colecţiei. Este un veritabil testament al personalităţii sale. Ne va lipsi teribil de mult", a adăugat ea.

Ultima colecţie semnată de Karl Lagerfeld pentru Fendi a privilegiat cămăşile cu gulere ascuţite, închise până la ultimul nasture, o siluetă care evocă stilul inimitabil al creatorului de modă german.

În culisele prezentării, persoanele care au colaborat cu Karl Lagerfeld la această colecţie şi-au amintit de un moment petrecut în urmă cu câteva săptămâni, când renumitul designer le-a spus: "Ridicăm gulerele şi le strângem".

Textul de prezentare a colecţiei a subliniat devotamentul designerului faţă de profesia lui, "de la primele schiţe care definesc o colecţie şi până la ultimul său gest făcut pentru Fendi: traseul romantic al unui fular din mătase".

Aplauze

"Mulţumesc Karl pentru cea mai frumoasă dintre călătorii. Cu toată dragostea noastră, familia ta Fendi", au afirmat reprezentanţii casei italiene într-un mesaj publicat miercuri pe o pagină întreagă în mai multe publicaţii internaţionale majore, care conţine şi o imagine cu Karl Lagerfeld, fotografiat în timp ce se afla pe teresa imobilului din Roma în care funcţionează sediul general al companiei.

Siluetele din această colecţie sunt triumfătoare, cu o simplitate maiestuoasă. Sunt prezente şi codurile vestimentare ale casei precum şi renumitul logo "Karligraphy", creat de Karl Lagerfeld în 1981, ce apare pe nasturi din caboşon şi incrustaţii din piele.

Ca întotdeauna, articolele din piele şi blană sunt tratate cu modernitate şi sfidează regulile, incluzând fuste, rochii, jachete ajurate şi croite cu linii foarte exacte.

Noua colecţie Fendi este marcată şi de pliuri, transparenţă, asimetrie şi tonuri neutre, dar şi de nuanţe de fildeş, coniac, verde, portocaliu şi azuriu.

Hainele şi paltoanele au umeri înalţi în stil "pagodă", cu croială masculină şi rânduri duble de nasturi, accesorizate uneori cu fermoare şi funde înnodate în talie.

La finalul show-ului, toţi spectatorii din sală s-au ridicat în picioare pentru a o aplauda pe Silvia Venturini Fendi, înainte ca luminile să se stingă complet, pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Karl Lagerfeld. A fost proiectat apoi un interviu video în care Lagerfeld a vorbit despre prima lui schiţă realizată pentru Fendi în 1965, anul în care s-a alăturat acestei case de modă.

Karl Lagerfeld a fost contactat atunci de cele cinci surori din familia Fendi, Paola, Anna, Franca, Carla şi Alda, care i-au cerut să preia conducerea atelierului de blănuri. În 1977, designerul a lansat divizia de pret-a-porter a acestei case, al cărei director artistic a rămas până la moartea sa. Postul a rămas vacant, iar numele designerului care îl va înlocui pe Karl Lagerfeld în această funcţie nu a fost deocamdată anunţat.

AGERPRES

×