x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Tendințe modă 2023

Tendințe modă 2023

02 Mar 2023   •   16:36
Tendințe modă 2023

Se spune că tendințele apar rapid și dispar în același ritm. Cu toate acestea, avem nevoie de ele pentru a ne reîmprospăta garderoba, pentru a crea stiluri interesante pentru fiecare zi și pentru ieșirile mai mari. Așadar, merită să adăugăm la bază bijuterii contemporane care să ne apropie de moda mare. Vă sugerăm ce să purtați pentru a arăta la modă în 2023 și pentru a face o listă de cumpărături pentru sezoanele viitoare.

Cele mai la modă culori pentru 2023 - Viva Magenta, roz pal, albastru baby, mov și dressing dopamină

Anul 2023 se anunță extrem de interesant în ceea ce privește alegerea paletelor de culori pentru o garderobă la modă – atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Culoarea anului a fost numită Viva Magenta, o combinație de roz și roșu în fucsia intens. Mulți designeri oferă un întreg monolook roz intens. De asemenea, poate fi ales într-o versiune intensă de la Valentino, care își îmbracă modelele din cap până în picioare în așa-numitul "Pink PP".

Pe lângă roz, va fi la modă și movul și toate nuanțele sale. Apare atât în colecțiile de modă pentru femei, cât și în propunerile vestimentare pentru bărbați. De la o nuanță de liliac, până la cea de heather și prună închisă. Se poate combina cu verde, pasteluri, bleumarin sau maro.

 

Tendința de dopamină dressing, adică haine care îmbunătățesc starea de spirit, va continua, de asemenea. Culorile puternice vor fi la modă: pe lângă roz, vor fi la modă și galbenul și verdele. La polul opus, va fi o modă pentru două culori pastelate: roz pal și albastru baby, adică albastru pur. Cel mai bine este să alegeți accesorii din argint pentru aceasta. Culorile vor apărea, de asemenea, în versiuni metalice, cu paiete, strălucind ca o coadă de sirenă.

Atât în modă, cât și în mobilier și cultură, observăm, de asemenea, o tendință puternică către gotic și un stil academic întunecat, inspirat din popularul serial de televiziune "Wednesday". Rochii în acest stil sunt oferite, printre altele, de brandul extrem de feminin Love Shack Fancy (modelul de dantelă al rochiei Quincy).

Bejul și nuanțele sale vor continua să fie culoarea importantă a anului 2023, servită de preferință în stil monocrom. Această culoare poate fi găsită sub forma puloverelor și rochiilor din cașmir de la Allude, a seturilor elegante de trening de la On Running, Varley și Juvia sau a hainelor exterioare de la Bogner, printre altele. Acesta va arăta extrem de delicat și elegant și, în nuanța potrivită, va fi suficient de versatil pentru a se potrivi oricărui tip de culoare.

 

Cele mai la modă materiale în moda feminină și masculină 2023

În 2023, vom face cumpărături din ce în ce mai conștiente, așa că vom acorda o atenție deosebită compoziției și originii materialelor. Le vom aprecia pe cele provenite din reciclare, cum ar fi prelucrarea sticlelor de plastic sau folosirea hainelor vechi. În fiecare zi vom alege țesături naturale și țesături tricotate, cum ar fi: cele din bumbac, lână (în special cașmir și merinos), mătase. Va crește și gradul de conștientizare a selecției de haine sport: vom purta haine funcționale și lenjerie intima termoactivă din materiale adecvate sau lână merinos, care mențin temperatura potrivită și elimină umezeala.

Tendințele din 2023 vor avea în prim plan și aspectul total denim, deci nu doar pantalonii din denim, ci și cămășile, jachetele și rochiile și chiar și accesoriile. Pielea va fi, de asemenea, la modă - în special într-o formă neobișnuită, cum ar fi o cămașă sau o rochie. Astfel de piese merită căutate în colecțiile pentru bărbați și femei ale Aeronautica Militare, Bogner și Mackage, printre altele.

 

Ce va fi la modă în 2023? Trening & confort

În 2023, seturile elegante de trening vor fi în continuare la modă. Această parte a garderobei feminine și masculine nu mai este considerată exclusiv sportivă sau casnică. Purtăm pantaloni de trening și bluze de calitate excelentă în fiecare zi, chiar și cu cămăși supradimensionate sau jachete mari. Confortul, calitatea manoperei și a selecției materialelor vor conta mai presus de toate. Un trening frumos este acum un must have în orice garderobă, chiar și într-o garderobă capsulă. De obicei, este asortat cu adidași interesanți care se potrivesc cu culoarea accesoriilor și o șapcă de baseball. Alternativ, el stilizează cu elemente elegante.

 

Tendințe în moda pentru femei 2023 - ce va fi la modă în noul an?

În moda feminină 2023, vom observa noi reveniri ale unor motive familiare, dar și noi soluții și interpretări ale unor elemente populare.

 

Rochii și fuste la modă 2023 - accentuarea șoldurilor, flori, dantelă și volane

Rochiile și fustele pentru femei în 2023 vor pune în primul rând accentul pe șolduri. Vor fi la modă croielile evazate, țesăturile rigide și cu picioare pentru a adăuga volum și volane de tip prințesă. Modelele care chiar conturează grafic șolduri mai mari au apărut în culori stinse la show-urile Dior, Lanvin și Loewe. Fusta largă este întotdeauna însoțită de o bluză strâmtă, aproape ca un corset, iar ansamblul amintește uneori de un costum de balerină.

Modelele florale vor rămâne în tendințe, dar reinterpretate: într-o versiune tridimensională, la scară redusă sau ca element decorativ redus. Feminitatea va fi subliniată și de dantelă, decupaje interesante, transparență, țesături ajurate și volănașe. Astfel de elemente se regăsesc în colecția Love Shack Fancy, Kori, Camilla, dar și în Sportalm (rochii cu decupaje ajurate deosebite).

 

Cei mai la modă pantaloni din 2023: cargo, largi, cu picioare largi și buzunare mari

Tendința pentru buzunare mari și pantaloni care arată ca și cum ar fi împrumutați de la un frate mai mare sau de la un prieten mai mare este încă puternică. Pantalonii cargo sau bocancii, odinioară foarte populare, merită să fie combinate în moduri care nu sunt evidente, cum ar fi cu o cămașă albă mare sau chiar cu un top de mătase și un blazer supradimensionat. De asemenea, vor arăta bine și în versiuni casual și sport cu un hanorac la modă. Acestea pot fi găsite în colecțiile de îmbrăcăminte pentru femei: Aeronautica Militară, Varley și Deha. Aeronautica Militară oferă, de asemenea, pantaloni scurți, cămăși și rochii cu buzunare mari.

În 2023, vom purta pantaloni confortabili, cu picioare largi, eventual cu pantaloni de tip baggies și așa-numiții morcovi conici în partea de jos. Vor fi culori intense, dar și negru și culori pământii (în special în versiunea cu pantaloni cargo). Tendința cu talie joasă și talia de fund care au fost populare în anii 2000 revin, de asemenea, în actualitate.

 

S’portofino - Îmbrăcăminte pentru femei: https://sportofino.com/ro/femei

 

×