x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Tendințele anului 2023: culori, tunsori și accesorii de păr

Tendințele anului 2023: culori, tunsori și accesorii de păr

06 Feb 2023   •   17:59
Tendințele anului 2023: culori, tunsori și accesorii de păr

Anul începe cu dorința de a face o schimbare. Primul pe listă este, de cele mai multe ori, părul. Înainte să decizi care va fi lookul tău în 2023, trebuie să cunoști toate variantele pe care le ai la dispoziție pentru transformarea mult așteptată. De la tendințele de culoare, la cele de tunsoare și aranjare, află care sunt cele care ți se potrivesc cel mai bine și care îți vor permite să explorezi stiluri noi pe tot parcursul anului.

Tendințe de culoare

Printre cele mai importante trenduri de colorare a părului recomandate de specialiști pentru anul 2023 se numără blondul căpșună, blondul caramel, violetul și ciocolatiul intens. Foarte căutate vor fi și nuanțele de roșcat, pentru care propunerile sunt diverse, de la cele calde și luminoase, cu un efect final foarte natural, la arămiu și nuanțe intense care tind spre mahon.

Când ai nevoie de o schimbare, o culoare de păr pe care nu ai mai încercat-o îți poate oferi încredere și îți aduce elementul de noutate pe care îl dorești. Dacă vrei să experimentezi fără să faci o transformare radicală, alege o vopsea semipermanenta pe care o poți utiliza acasă. Aceasta îți permite să-ți schimbi lookul mai des și să obții o culoare strălucitoare fără ca integritatea părului să aibă de suferit.

Tendințe de tunsoare

Cele mai multe solicitări pe care le vor primi stiliștii în acest an se anunță a fi în favoarea tunsorilor scurte. Stilul pixie și bobul drept, chiar mai scurt decât te-ai aștepta, vor fi simboluri pentru apăsarea butonului de reset după câțiva ani plini de provocări.

La cealaltă extremă, dacă nu ești pregătită să renunți la lungimea părului, poți fi în continuare la modă. Tunsoarea recomandată pentru părul lung include layere care oferă un aspect voluminos și îngrijit. Avantajul acestei tunsori este că părul se așează foarte bine atunci când îl usuci cu atenție cu ajutorul fohnului și a unei perii rotunde, dar și când îl lași să se usuce natural. O tendință care se potrivește de minune cu această tunsoare este bretonul în stilul anilor ‘70. Prezent în diferite versiuni pentru anul 2023, este mai versatil și ușor de purtat decât bretonul clasic.

Tendințe de styling

Printre tendințele care merită încercate de curajoși la un eveniment special, în acest an, se regăsește părul cu aspect ud, luminos, lucios. Pe lângă tehnică, sunt importante și produsele folosite pentru obținerea stilului „wet hair”. O combinație de gel, cremă, gloss și fixativ oferă hidratarea și menținerea formei, necesare pentru ca acest stil să reziste.

De asemenea, specialiștii care analizează trendurile anunță un neașteptat comeback: cărarea pe o parte. Nu oricum, ci una destul de extremă. După ultimii ani în care cărarea pe mijloc a preluat conducerea, cu siguranță sunt mulți nostalgici care abia așteaptă să revină la cărarea pe o parte. Când ajungi în fața unei oglinzi, poți face câteva încercări și poți folosi anumite accesorii care sunt, la rândul lor, în tendințele acestui an.

Când vine vorba de aranjarea părului, cea mai simplă și de efect soluție vine din categoria accesoriilor. Rezistente și ușor de folosit, aceste produse destinate aranjării părului au revenit în tendințe. Se vor folosi în special cele care erau la modă în anii ‘90 și cele care se încadrează în stilul Barbie și Y2K. Experimentează cu clești, agrafe, clipsuri cu perle și cristale, clame colorate și încearcă să alegi accesorii de calitate care să îți fixeze coafura fără să rupă firele. Sănătatea părului este pe primul loc și când îți dorești să fii în tendințe.

 

Cu atât de multe variante ce îți pot oferi schimbarea dorită, nu rămâne decât să descoperi în care propunere te regăsești și care te entuziasmează în prezent. Bucură-te de călătoria stilistică pe care o parcurgi alături de părul tău, în timp ce integrezi într-o măsură mai mare sau mică tendințele anului 2023.

Sursă foto: unsplash.com

×