x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Top 5 greșeli de evitat în alegerea ținutei de nuntă pentru bărbați

Top 5 greșeli de evitat în alegerea ținutei de nuntă pentru bărbați

23 Sep 2024   •   11:06
Top 5 greșeli de evitat în alegerea ținutei de nuntă pentru bărbați

Ziua nunții se apropie cu pași rapizi și ai nevoie să găsești un costum de mire special pentru o zi de neuitat? Ești invitat la nuntă și trebuie să-ți alegi outfit-ul potrivit unui anume dress code?

Indiferent dacă participi la eveniment ca invitat sau ești chiar mirele ce atrage atenția, alegerea ținutei perfecte este esențială.

Din păcate, presiunea evenimentului, graba sau alte motive pot conduce spre câteva greșeli comune, pe care unii bărbații le pot face, atunci când își aleg ținuta de nuntă. Iată ce greșeli trebuie să eviți pentru a te bucura de o ținută impecabilă:

1) Să nu ții cont de specificul sau codul vestimentar al evenimentului

Stilul costumației este dictat de dress code-ul și specificul nunții la care participi. Dacă nunta este organizată într-un restaurant luxos, unde se impune o ținută black tie, un simplu costum nu va fi suficient. În acest caz, va fi nevoie de un costum de ceremonie sau de un smoking, pentru a te potrivi contextului vestimentar.

Pe de altă parte, nunțile mai puțin formale, cum sunt cele de zi sau cele organizate în aer liber, cer un dress code mai casual, sub forma unei ținute cu un stil mai relaxat, într-o nuanță care este în armonie cu tematica evenimentului. Este important să afli unde are loc petrecerea, în ce fel de spațiu și dacă este menționat un anume dress code de urmat.

2) Nu îți alegi costumul din timp

Este foarte important să nu lași pe ultima sută de metri alegerea costumului, mai ales dacă ești mire. Ia-ți o marjă de cel puțin câteva săptămâni înainte de eveniment, pentru a alege costumul de nuntă și pentru a realiza toate retușurile necesare, astfel încât acesta să-ți vină perfect. În acest fel, eviți stresul și presiunea cauzate de apropierea evenimentului, dar și întârzierile sau lipsa de disponibilitate a unor croitori sau magazine de a-ți livra la timp costumul pe care-l dorești.

3) Optezi pentru un costum care nu-ți vine perfect

Se știe că aspectul primează atunci când vine vorba de nuntă. Însă, este important să ții cont și de criteriul practic, și anume – o ținută trebuie să-ți vină perfect, atât pentru a te bucura de un look special, dar și pentru a te simți confortabil la un eveniment care se desfășoară pe durata mai multor ore.

În acest sens, încearcă să alegi piesele vestimentare pe măsura ta, haine fabricate din materiale de calitate, pentru a se aranja mai bine pe corp. De cele mai multe ori, va fi nevoie de retușuri la mânecă, la talia pantalonilor sau lungimea acestora. În aceste cazuri, apelează la un croitor, pentru ca toate detaliile ținutei să fie bine puse la punct. Vei beneficia astfel de o ținută comodă la nuntă și te vei simți bine într-un costum elegant, pe măsura ta.

4) Nu exagera cu accesoriile

O ținută masculină de nuntă nu este completă fără culoarea și rafinamentul oferit de accesorii. Acestea sunt micile piese care fac diferența între o ținută obișnuită și una cu adevărat specială. Însă, ai grijă să nu exagerezi cu purtarea accesoriilor. Acestea trebuie să completeze discret outifit-ul și să fie în acord cu stilul ales.

La un eveniment black tie este total nepotrivit să porți accesorii colorate, cum este batista de la piept sau o cravată, chiar dacă este neagră. Accesoriile trebuie să se asorteze cu ținuta și să fie alese cu atenție, pentru a obține un look stilat și echilibrat. O greșeală frecventă este purtarea unor accesorii nepotrivite, o cravată prea colorată sau exces de accesorii vizibile, ce încarcă ținuta.

5) Nu îți alegi o pereche de pantofi comozi

Mirii sau invitații trebuie să poarte pantofi care se potrivesc ținutei, astfel încât să o completeze. În același timp, este esențial ca încălțămintea aleasă să fie cât mai comodă, pentru că vei avea de suferit multe ore dacă aceasta este prea strâmtă. O soluție ar fi să achiziționezi pantofi la comandă, fabricați după calapodul tău și care prezintă exact măsurile tale.

Pantofii noi, de piele, trebuie cumpărați din timp și purtați prin casă câteva zile, pentru a vedea dacă aceștia devin comozi sau trebuie schimbați. Alege o pereche de pantofi din piele moale și talpă ușor flexibilă, care să-ți asigure susținere și confort pe tot parcursul evenimentului.

Putem adăuga la final că alegerea unei ținute de nuntă trebuie realizată din timp, acordând atenție detaliilor importante, cum sunt tematica evenimentului, talia potrivită a pieselor vestimentare, a pantofilor sau potrivirea accesoriilor. Evitând aceste greșeli comune, te vei bucura de un costum de nuntă impecabil și de o zi specială alături de cei dragi.

×