x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum să te îmbraci casual la job

Cum să te îmbraci casual la job

12 Ian 2023   •   14:51
Cum să te îmbraci casual la job
Sursa foto: Shutterstock

Atunci când alegi o ținută pentru serviciu, trebuie să fii atent la codul vestimentar impus de angajator. Chiar și așa, viziunea despre o îmbrăcăminte casual poate varia.

În ziua de azi, ai o gamă largă de opțiuni în ceea ce privește ținuta corespunzătoare pentru job. Un cod vestimentar casual este considerat mai puțin formal decât cel business casual. Angajații pot purta haine mai comode, dar nu ceea ce poartă pe stradă sau în casă. De exemplu, un loc de muncă poate permite angajaților să poarte blugi în fiecare zi, dar totuși să nu admită pantalonii de trening.

Companiile pot stabili unele politici privind îmbrăcămintea pentru a se asigura că angajații poartă ținute adecvate. Acest lucru ar însemna evitarea hainelor rupte sau murdare sau a bluzelor cu mesaje sau imagini jignitoare.

În următorul articol îți vom oferi câteva informații despre articolele casual și îți vom recomanda ce să porți la birou.

Alege ținuta casual potrivită

Datorită libertății oferite de un cod vestimentar casual, ai mai multe opțiuni pentru a crea ținute pentru locul de muncă. În ce privește topurile, poți decide pentru cămăși cu nasturi, bluze, pulovere, bluze cu guler sau glugă.

Unele locuri de muncă permit angajaților să poarte și hanorace. Dacă îți dorești să te îmbraci cu hanorac, încearcă să alegi mai degrabă unul într-un stil mai formal decât cele pe care le folosești pentru activități sportive. Un hanorac under armour este ideal pentru un loc de muncă care acceptă astfel de ținute. Imprimeurile sunt simple și există o varietate de opțiuni.

Unele conduite vestimentare casual permit angajaților să poarte topuri sau tricouri fără mâneci, dar acestea nu ar trebui să fie indecente sau să arate ca hainele pe care le-ai purta în timpul tău liber, acasă sau la antrenament. În partea de jos poți alege dintre mai multe tipuri de pantaloni, în diferite culori.

Dacă angajatorul îți permite să porți blugi în orice zi a săptămânii, ar trebui să alegi unii în culori mai închise sau negri. Femeile pot purta fuste sau rochii, dar este recomandat ca acestea să nu fie prea scurte. În unele locuri sunt permise culori și stiluri diferite, dar nuanțele neutre sunt de preferat.

Cumpără încălțămintea și accesoriile în ton cu ținuta

Chiar și în companiile care nu impun îmbrăcăminte office, pantofii cu vârful închis reprezintă cea mai potrivită opțiune. De asemenea, poți găsi în magazine adidași adecvați pentru birou. Aceste modele sunt puțin mai elegante și vin în nuanțe neutre.

În ceea ce privește accesoriile, îți poți înfrumuseța ținuta cu bijuterii, ceasuri, curele și eșarfe ușoare. Încearcă să alegi accesorii care să nu distragă prea mult atenția sau să-ți deranjeze colegii. De exemplu, dacă ai o brățară care face mult zgomot când tastezi, ar fi mai bine să o porți în alt context. Parfumurile pot intra și ele în această categorie. Unii colegi pot fi alergici sau sensibili la mirosuri, așa că ar fi o idee bună să eviți aromele prea puternice.

Ce să eviți să porți la locul de muncă

Ceea ce angajatorul tău consideră adecvat nu înseamnă că este valabil în toate organizațiile cu profil asemănător. Va trebui să te interesezi cu privire la acest aspect înainte de a te prezenta la vreun interviu.

În general, este mai bine să arăți prea îmbrăcat decât prea puțin îmbrăcat. De exemplu, ar trebui să eviți să te prezinți cu o îmbrăcăminte pe care ai purta-o la plajă, la sală sau la o plimbare prin parc.

Iată câteva exemple specifice de articole vestimentare de evitat: îmbrăcăminte ruptă sau uzată, articole prea decoltate sau care să evidențieze formele, sandale sau pantofi deschisi, cămăși sau rochii fără umeri, pantaloni scurti, fuste sau rochii prea scurte, haine sport, bijuterii în exces.

Chiar dacă ți se permite să porți articole vestimentare casual, totuși trebuie să arate profesional. Este bine să ții cont de aceste reguli pentru a nu atrage prea mult atenția asupra ta, dar în același timp să te facă să te simți confortabil.

Sursa foto: Shutterstock

 

 

 

 

 

×