Festivalul Haiducesc, ajuns la a cincea ediţie, se va desfăşura în perioada 19 - 22 octombrie în Parcul Naţional, oferind vizitatorilor preparate culinare specifice, dar şi spectacole.
"Bucătări din toate colţurile ţării vor pregăti, de vineri până duminică, cele mai gustoase preparate haiduceşti, în toate felurile şi pentru toate gusturile: ceaunele vor clocoti de zor cele mai gustoase tocăniţe din oaie, vânat şi alte cărnuri aromate, grătarele vor sfârâi pline de păstrămuri, cârnaţi şi coaste haiduceşti, cuptoarele vor coace de zor pâine şi pulpe de miel, iar berbecuţi şi purceluşi se vor rumeni pe proţap. Nu vor lipsi nici produsele de la stână, cum îi plac haiducului - balmoş şi bulz - toate scăldate din belşug de străchini cu must şi vin şi halbe de bere. Spectacolul gastronomic va fi desăvârşit de ceaune uriaşe şi un grătar haiducesc spectaculos", au informat organizatorii, prin intermediul unui comunicat.
Pe lângă acestea, anunţă organizatorii, atmosfera va fi încinsă cu muzică "pe placul haiducilor". AGERPRES