x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 10 locuri de muncă potrivite psihopaţilor

10 locuri de muncă potrivite psihopaţilor

22 Mai 2018   •   18:16
10 locuri de muncă potrivite psihopaţilor

A descoperi cine este psihopat nu este atât de uşor pe cât filmele reuşesc să te facă să crezi, scrie Indy100. Psihopaţii nu sunt maniaci obsedaţi de topoare, care îşi doresc să omoare pe toată lumea, însă sunt deseori persoane manipulatoare.

Psihologul şi scriitorul Kevin Dutton susţine că există 10 profesii care se potrivesc tendinţelor psihopaţilor. În cartea sa, “The Wisdom of Psychopaths: What Saint, Spies and Serial Killers Can Teach Us About Success”, Dutton enumeră 10 joburi despre care crede că se potrivesc preferinţelor psihopaţilor.

Funcţionar public

Dutton pune jobul de funcţionar public ca fiind a 10 cea mai populară alegere a unui psihopat, în condiţiile în care acesta ştie să gestioneze o criză şi poate menţine ordinea.

Bucătar

Psihopaţii nu sunt acei oameni care sunt predispuşi la a omorî sau a răni pe cineva, însă sunt persoane care pot lucra în condiţii mari de presiune şi în medii haotice. Bucătarii şefi sunt exact genul de oameni care lucrează în astfel de scenarii, fiind şi cei care tind să aibă caracteristici de psihopaţi.

Cler

Această opţiune de job vă poate surprinde, în condiţiile în care aţi asociat membrii clerului cu pacea şi bunătatea. Cu toate acestea, psihopaţilor le place să găsească moduri de a-i controla şi exploata pe ceilalţi şi ce mod mai bun de a face asta decât prin a ţine predici în faţa unei mulţimi de oameni?

Poliţist

Kevin Dutton consideră că un psihopat ar alege cariera de poliţist, având în vedere abilităţile de a se adapta unui job intens şi periculos, cât şi capacitatea de a sta calm în situaţii de criză.

Jurnalist

Button consideră că abilităţile jurnaliştilor de a fi concentraţi, atenţi şi nemiloşi în încercarea de a obţine povestea pe care şi-o doresc face ca acest job să se potrivească unui psihopat.

Chirurg

Nu sunt multe joburi care aduc cu ele mai multă presiune decât cel de chirurg. Chirurgii au viaţa şi viitorul oamenilor în mâini.

Un studiu efectuat de Royal College of Surgeons în 2015 a încercat să afle dacă chirurgii pot fi descrişi ca fiind psihopaţi din cauza stresului de la locul de muncă. Rezultatele au arătat că aceştia au avut un scor mai mare în privinţa caracteristicilor specifice psihopaţilor comparativ cu restul oamenilor.

Agent de vânzări

Pentru a avea succes ca agent de vânzări nu trebuie să existe ruşine, trebuie să existe nepăsare şi calm. Aceştia sunt indicatori clari pentru un psihopat, iar mediile de vânzare sunt terenuri grozave pentru aceste caracteristici.

TV/Radio

Probabil nu te-ai gândit niciodată că persoanele pe care le vezi sau le auzi la TV, respectiv radio ar putea fi psihopaţi, dar pentru a lucra în astfel de medii trebuie să dispui de narcisism pentru a te descurca cu toată atenţia din jur.  De asemenea, astfel de oameni stau deseori calmi şi concentraţi.

Avocat

Avocaţii sunt nevoiţi să arate stăpânire de sine, egosim şi graţie, pentru a câştiga în numele clientului lor, iar un psihopat îndeplineşte aceste caracteristici. 

CEO

Dutton se referă la CEO prin intermediul celor care se folosesc de manipulare şi exploatare pentru a atinge succesul, însă doar aceştia se încadrează în această sferă a caracteristicilor psihopaţilor. În cazul celor care au muncit din greu şi au studiat pentru succes, modelul psihopatului nu este valabil.

 

×
Subiecte în articol: psihopati caracteristici kevin dutton