x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby 7 sfaturi preţioase pentru îngrijirea orhideei

7 sfaturi preţioase pentru îngrijirea orhideei

29 Mar 2017   •   01:02
7 sfaturi preţioase pentru îngrijirea orhideei

Colorate, gingaşe şi extrem de frumoase, orhideele sunt asociate cu luxul şi prosperitatea şi sunt adesea considerate un element al ambientului de înaltă clasă.

Deşi la prima vedere, par sofisticate şi pretenţioase, aceste plante ne pot înfrumuseţa casa sau terasa tot timpul anului, fără a fi nevoie de o îngrijire specială.

Aşa că, dacă aţi primit la debut de primavară una sau mai multe orhidee la ghiveci, nu o aruncaţi după ce i-au căzut florile şi în nici un caz nu o mutaţi în pământ. Aceste plante au nevoie de ghivece transparente şi de un amestec de scoarţă pe care îl găsiţi în magazine.

Pentru început, trebuie să ştiţi că orhideea este o plantă monocotiledonată. Este o plantă perenă şi există anumite specii capabile să absoarbă din apa mediului în care se află substanţele necesare supravieţuirii. De aceea, rădăcinile ei nu se găsesc în totalitate în pământ, ci şi în afară recipientului în care creşte.

Foarte important este şi faptul că această plantă iubeşte lumina şi are nevoie de ea tot timpul anului, fără însă a fi expusă direct în razele soarelui. Astfel, dacă nu va înflori, iar frunzele vor îngălbeni şi vor cădea de pe tija tulpinii, acesta este un semn prin care orhideea vă va da de înţeles că nu îi place locul în care este poziţionată.

Iată câteva sfaturi care să vă ajute să îngrijiţi orhideele aşa cum trebuie:

1. Poziţionaţi planta într-o cameră însorită, cu fereastra către sud, evitând expunerea directă la razele soarelui.

................

Citește mai departe AICI

×