x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Cum să plantezi bujori: termeni și reguli pentru plantarea în pământ

Cum să plantezi bujori: termeni și reguli pentru plantarea în pământ

16 Mar 2022   •   11:02
Cum să plantezi bujori: termeni și reguli pentru plantarea în pământ
Sursa foto: Unsplash.com

Bujorii sunt plante care înfrumusețează orice grădină.

Bujorii sunt plante care înfrumusețează orice grădină. Astfel, dacă ești pasionat grădinărit sau dacă îți place să ai o grădină frumoasă și plină de flori colorate, Am pregătit pentru tine câteva sfaturi  pentru cei interesați de rasaduri de bujori.În acest mod, chiar dacă doar vrei să afli mai multe despre bujori sau  chiar vrei să te apuci să îi plantezi,  vei avea câteva sfaturi în plus care te vor putea ajuta.

Când se plantează bujorii?

Bujorii, ai căror răsaduri se găsesc atât online pe site-uri precum Gradinamax, Cât și în magazinele fizice,  sunt plante perene care rezistă la temperaturi foarte joase până la -27 °C.

Există două perioade în care se pot planta și anume: în primăvară și toamnă. În cazul în care vrei să plantezi  bujorii primăvara, trebuie să te asiguri că au trecut cel puțin patru săptămâni de când a avut loc ultimul îngheț.

Dacă vrei să plantezi bujori toamna,  lunile  cele mai bune pentru a face acest lucru ar fi luna septembrie sau luna octombrie  pentru a te asigura că plantele au cum să se aclimatizeze. 

Cum se plantează bujorii?

Atunci când plantezi bulbii de bujor,  trebuie să ai grijă  ca aceștia să nu fie înghesuiți, deoarece  acest lucru dar putea opri dezvoltarea. Locul ideal pentru plantarea acestor flori este unul luminos,  deoarece  bujorii au zilnic nevoie în general de 6-8 ore de lumină.

Pământul trebuie să fie bine afânat înainte de a planta bujorii,  iar acesta trebuie săpat cel puțin o dată pe an. Mai mult, dacă este posibil, încearcă să plantezi bujorii întru un loc ferit de vânt.  Indicat ar fi să găsești un loc lângă gard Dar unde se pătrunde și lumină.

Cum îngrijim bujorii?

Toate plantele au nevoie de apă între o cantitate mai mică sau mai mare.  în cazul bujorilor Important este ca acesta să fie udați mai des în primele zile după ce au fost plantați. În continuare, în funcție de cum se dezvoltă, se pot uda mai des sau mai rar în funcție de nevoi. Mai mult,  în anumite cazuri se poate interveni și cu fertilizator pentru  a te asigura că plantele arată mai bine ca niciodată.



 

×