x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Încercați pescuitul cu magnet, vă puteți umple în mod activ timpul și puteți ajuta ecologia

Încercați pescuitul cu magnet, vă puteți umple în mod activ timpul și puteți ajuta ecologia

29 Mar 2022   •   11:09
Încercați pescuitul cu magnet, vă puteți umple în mod activ timpul și puteți ajuta ecologia

Pescuitul cu magnet este distractiv și foarte plin de satisfacții. Puteți găsi atât de multe lucruri interesante când aruncați un magnet în ape neexplorate! Nu veți întotdeauna obiecte valoroase, însă aproape că nu există distracție mai interesantă decât această vânătoare de comori. Pescuitul cu magnet poate fi, de asemenea, o modalitate eficientă de a ajuta la protejarea mediului.

Metalul poate fi extrem de poluant pentru ecosistemul acvatic, contaminând hrana și aprovizionarea cu apă. Îndepărtând obiectele metalice din apă, poluarea se va diminua, iar ecosistemul poate începe să revină la normal.

Dacă încă nu ați deprins încă pescuitul cu magnet, poate ar fi un moment bun să începeți. Pescuitul cu magnet devine din ce în ce mai popular, iar acest lucru nu este deloc suprinzător. Este o activitate distractivă, ieftină, plină de satisfacții, care ajută și planeta în același timp. 

Ce este pescuitul cu magnet și cum funcționează?

Pescuitul cu magnet sau magnet fishing, așa cum sugerează însăși denumirea acestei activități, presupune operațiunea de pescuit în apă cu ajutorul unui magnet. Un magnet special se atașază la capătul unei frânghii rezistente, fie prin înnodare sau cu ajutorul unei carabine. Ideea este să arunci magnetul în apă și să-l tragi înapoi la suprafață cu ajutorul frânghiei. 

Pentru magnet fishing veți avea nevoie de un magnet de dimensiuni corespunzătoare, altfel nu va fi suficient de puternic pentru a atrage obiectele metalice mai mari. Odată deprinsă această activitate, aveți șansa să descoperiți lucruri cu adevărat uimitoare.

 

Beneficiile pescuitului cu magnet

Pescuitul cu magnet este extrem de benefic pentru mediul înconjurător, deoarece îndepărtează obiecte metalice din corpurile de apă. Cu cât se scoate mai mult metal din apă, cu atât mai bine. Mai puțin metal înseamnă mai puțină poluare și mai puține probleme de sănătate din cauza consumului de alimente și apă.

O singură persoană care practică magnet fishingul s-ar putea să nu facă o diferență enormă, totuși, pescuitul cu magnet devine din ce în ce mai popular, iar oamenii lucrează împreună pentru a curăța lacurile și râurile din jur. Acest lucru ar putea crea un impact semnificativ asupra calității generale a ecosistemelor acvatice.

De ce aveți nevoie pentru a pescui cu magnet?

Este mult mai ușor decât credeți să începeți o astfel de activitate și să ajutați la curățarea corpurilor de apă locale. În primul rând, veți avea nevoie de un magnet special conceput pentru pescuitul cu magnet. Un magnet puternic de neodim cu o singură față va fi un punct de plecare excelent. Este unul dintre cei mai comuni și mai ieftini magneți pe care îi puteți găsi pe Internet.

Nu vă pierdeți în detalii când vine vorba de alegerea primului magnet. De obicei, magnetul cu putere de 300 kg va ajuta la îndepărtarea majorității deșeurilor metalice. Cu toate acestea, dacă simțiți că zona dvs. este puternic poluată, atunci alegeți un magnet cu o putere de 500 kg.

Apoi, găsiți o frânghie puternică, de preferință din poliester. Multe frânghii de pe piață sunt flexibile, dar dacă folosiți o frânghie elastică nu veți putea controla mișcarea magnetului sub apă. Obiectele grele sunt, de asemenea, greu de tras cu o frânghie elastică. Frânghia din poliester nu este elastică, lucru care facilitează scoaterea din apă a obiectelor dificile și controlul asupra mișcărilor magnetului sub apă. Ca dimensiuni, o frânghie de cel puțin 30 de metri lungime este ideală.

O pereche de mănuși de înaltă calitate este, de asemenea, esențială. Acestea vă vor proteja mâinile în timp ce înfășurați magnetul și, la fel de important, le vor proteja în timp ce vă ocupați de captură. Pe măsură ce vă aduceți contribuția la protejarea mediului înconjurător, veți dori să vă protejați mâinile pentru a putea continua. De asemenea, mâinile trebuie să fie protejate inclusiv atunci când inspectați un obiect cu potențial valoros. 

Un ultim element, adesea trecut cu vederea, este cutia de transport. O astfel de cutie deservește mai multe scopuri. De exemplu, vă puteți transporta uneltele în ea și vă puteți întoarce cu comorile descoperite în aceeași cutie. În mod ideal, veți dori să aveți mai multe astfel de cutii la îndemână în acest scop.

Așadar, beneficiile pescuitului cu magnet sunt enorme. Prin cele menționate în acest articol, sperăm că v-am stârnit interesul legat de această activitate relaxantă și, în același timp sperăm să dați de știre mai departe și altora despre acest hobby interesant.

×