x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby „Lemnul afrodiziac”, din care se extrage unul dintre cele mai scumpe uleiuri esențiale

„Lemnul afrodiziac”, din care se extrage unul dintre cele mai scumpe uleiuri esențiale

06 Iul 2020   •   12:59
„Lemnul afrodiziac”, din care se extrage unul dintre cele mai scumpe uleiuri esențiale

Arborii din această specie sunt pe cale de dispariţie, iar pentru a împiedica "dispariţia" chiar şi a celui mai insignifiant copac, fiecare creangă este numerotată, ţinându-se astfel o evidenţă foarte strictă, urmând a fi tăiate doar cele care au ajuns la maturitate

 O aromă puternică şi senzuală din exotica Indie leagă cerul şi pământul. Un dar al naturii, pentru ca toţi oamenii să se învăluie în parfumuri divine.

Oraşul Kannauj din India "respiră" arome senzuale de arbuști, arbori și flori rare. În pieţe se vând cutii sau vase sculptate în lemn de esență rară, podoabe lucrate cu migală, sticluţe cu esenţe. În interiorul templelor, preoţii pregătesc după reguli stricte chandan, un amestec obţinut din măcinarea foarte fină a acestui lemn magic, înmuiat apoi cu apă şi pudră de şofran. Această pastă foarte aromată este folosită în cadrul ceremonialurilor religioase, hinduşii atingându-şi fruntea sau pieptul.

Citește și 

Secretele și beneficiile uleiurilor esențiale

Uleiuri esențiale. Ce și cum să folosești pentru a te vindeca

În Kannauj se află 10 mari ateliere în care, de generaţii întregi, lemnul din această specie, adus din sudul Indiei, este transformat în ulei preţios, un ingredient important pentru fixarea aromelor din majoritatea parfumurilor din întreaga lume. 100.000 de oameni sunt angrenaţi în acest proces, aici obţinându-se 75% din întreaga cantitate de ulei esențial din „lemnul afrodiziac”. Privind din această perspectivă, am putea spune că pentru industria parfumurilor din India, Kannauj este la fel de important precum Grasse, capitala parfumurilor franceze. (..........)

Uleiul  foarte pur este fantastic de scump, producţia şi comercializarea sa fiind atent supravegheate de oficialităţile indiene............

Află mai mult despre „lemnul afrodiziac”, numele lui, proprietățile pe care le are și în ce produse îl găsești. 

×