x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Un iPhone din prima generație va fi scos la licitație și ar putea ajunge la 50.000 de dolari

Un iPhone din prima generație va fi scos la licitație și ar putea ajunge la 50.000 de dolari

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2023   •   23:45
Un iPhone din prima generație va fi scos la licitație și ar putea ajunge la 50.000 de dolari
Sursa foto: Hepta

Un iPhone de primă generație din 2007, aflat în cutia sigilată, va fi scos la licitație - cu o valoare estimată de 50.000 de dolari, scrie CNN.

Aflat inițial la vânzare la prețul de 599 de dolari, primul iPhone oferea un ecran de 3,5 inchi cu o cameră foto de 2 megapixeli, plus opțiuni de stocare de 4 GB și 8 GB, capacități de internet și iTunes. Nu avea un magazin de aplicații, funcționa pe o rețea 2G și era exclusiv pentru rețeaua AT&T.

Artistul de tatuaje cosmetice Karen Green a primit în dar versiunea de 8 GB și nu a rupt niciodată sigiliul. Un evaluator a apreciat în 2019 că telefonul costă 5.000 de dolari.

De atunci, un alt iPhone de primă generație, nedeschis, ca cel al lui Green a fost scos la licitație pentru peste 39.000 de dolari, în cadrul unei listări de către LCG Auctions care s-a încheiat în octombrie. LCG Auctions listează și telefonul lui Green, licitația deschizându-se la 2.500 de dolari.

iPhone a schimbat modul în care miliarde de oameni din întreaga lume comunică, fac plăți, lucrează, fac fotografii și chiar și modul în care se trezesc dimineața. A afectat zeci de industrii (camere video, playere MP3, telefoanele cu clapetă) și a generat multe altele.

În 2007, în cadrul expoziției anuale Macworld a Apple, Steve Jobs, pe atunci șeful Apple, și-a început prezentarea cu: "Astăzi vom face istorie împreună". Jobs a numit noul smartphone un "telefon mobil revoluționar", care va include un iPod, un telefon și ceea ce el a numit un "comunicator pe internet".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: licitatie